Zou het niet makkelijker zijn om onze keuzes in het leven dusdanig te maken dat we alleen a b of c hoeven aan te kruisen. In plaats van eerst de voor en nadelen overwegen slapeloze nachten hebben en naderhand bedenken dat je het beter anders had kunnen doen. Gewoon een klein formuliertje met de vraag en drie antwoorden waarbij staat beschreven hoe het zou uitwerken. Iedereen zou een lang en gelukkig leven leiden, althans georganiseerd en als je niet zo lang zou leven zou je een kort maar heftig leven kunnen leiden.
Er zijn mensen die dit probleem niet hebben. Maar deze optie is ook niet voor mij. Deze mensen maken nooit een keuze. Ze blijven eeuwig vastzitten. Te bang om een verkeerde keuze te maken en zo vergeten ze te leven. Het is de veilige weg maar ook de eenzame weg.

Ik zou graag willen dat elke keuze die ik maakte de gevolgen had die ik zou willen. Maar wil dat niet iedereen. Terwijl mijn lichaam op de muziek beweegt kijkt een jongen mij aan. Ben ik al zover. De versier truc sla ik neer en leef gebroken door. Ik ben een half persoon. Mijn lichaam gaat door mijn ziel is ergens achter blijven haken zoals je jas dat wel eens doet als je langst een tak loopt of zo. De woorden van een vriendin blijven in mijn hoofd hangen als de mug in je slaap kamer die je eindeloos irriteert maar die je niet kan vinden
Ben je bereid om tot de eeuwigheid te wachten!
Was ik inderdaad bereid om te wachten? Zou ik verder kunnen gaan met mijn leven en doen of dit de normaalste zaak van de wereld is. Zou ik me dan niet gebroken voelen, slikken en doorgaan. Was ik die persoon.
De klok slaat half twee eigenlijk veel te vroeg om weg te gaan maar niets kan mij hier houden. Er is niets wat mij hier nog langer bind. Ik stapte de nacht in en werd opgeslokt door de nevelen die rond waarde als geesten op het kerkhof. De keuzes die wij maken bepalen wie wij zijn!

Het antwoord wat ik heb gegeven: Ik zou liever de eeuwigheid wachten en hem uiteindelijk krijgen dan een dag in mijn hand houden en hem daarna laten gaan.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

Troy · 17 oktober 2005 op 11:41

Deze column is wel erg toepasselijk voor mij. Als er iemand slecht is in een keuze maken ben ik het wel. Het liefst kies ik namelijk voor zowel a, b als c en als het even kan ga ik zelfs ook nog voor d. Leuke column.

Troy

klungel · 17 oktober 2005 op 11:54

Deze geeft stof tot nadenken of waar al over nagedacht is.

Leuk geschreven.

Shitonya · 17 oktober 2005 op 12:18

En weer op de puberale toer, maar geheel toepasselijk: boring 🙂

Trukie · 18 oktober 2005 op 12:13

Waar is de tijd gebleven dat a echt a was, b echt b en c echt c.
Geen eigen keuze. Je werd ingedeeld.
We schreeuwden in de 60ger jaren om allerlei vrijheden en keuzemogelijkheden 😮

Dees · 19 oktober 2005 op 11:34

Ik zou altijd kiezen voor d. Anders, namelijk….

Enneuh een beetje uit het verband gerukte Janis:

[i]Well I tell you that one day man, better be your life.
Because, you know, you can say, oh man, you can cry about the other 364, man,
but you’re gonna lose that one day, man, and that’s all you’ve got. [/i]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder