Zonder auto kan de gemiddelde Nederlander niet meer, en zeker op een dorp is dit wonder der techniek een uitkomst. Alleen als je hem te lang niet gebruikt en je hebt dan een accu die de niet meer de kracht van een jonge hond heeft dan kan de auto in kwestie je ook wel eens in de steek laten. Vanwaar nu de verwijzing naar de kracht van een jonge hond?? In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik mijn vrouw haar zin gegeven om er nog een hondje bij te halen nadat onze blonde bouvier na 13 jaar op een maandag morgen stijf achterom lag. Hij ligt er nog steeds alleen 1 meter onder de rooilijn, en om onze ander Bouvier niet op het idee te brengen zijn oude speelkameraad weer op te graven, hebben wij besloten (lees: mijn vrouw) er nog een hond bij te halen. Ik had wel interesse in een een Duitse Dog maar wij (lees: mijn vrouw) hadden besloten om een Beagle te nemen.

Een Beagle?, zei ik tegen mijn vrouw. Je weet wel die van de reclame van VOS bier, waar de ruiters met hun paarden op vossenjacht gaan met al die Beagles als drijfhonden. De Beagles leiden hun dan rechtstreeks naar een kroeg waar ze Vos tappen, over slimme honden gesproken. Jullie begrijpen nu al waarom ik verkocht was, een hond die bier kon zoeken, de droom van elke man, of niet.
:pint:
In Hoensbroek zat een fokker en die had net een nestje, of we even gingen kijken. Jullie begrijpen we kwamen met een Beagle naar huis, zonder enig vooronderzoek van het ras en de specifieke kenmerken. Het was voor mij niet de eerste keer dat ik in deze val trapte, we waren 1 jaar eerder al een Jack Russel kwijt geraakt bij ons achterom in het bos. Deze honden staan namelijk bekend om hun eigenwijze karakter en jacht instinct en met een bos achterom is dat de kat op het spek binden. Trouwens de blonde bouvier lustte wel katten, waardoor mijn buurman 2 huizen verder elke 2 maanden een nieuwe kat moest aanschaffen.

Door het achterwegen laten van een vooronderzoek naar de raskenmerken en eigenaardigheden van Beagles, zijn we snel tot de conclusie gekomen dat de honden niet meer in huis mochten blijven als wij afwezig waren. Het scheelt een hoop onkosten aan nieuwe inboedel, want Beagles zijn zeer actief en vreten werkelijk aan alles wat los en vast zit. Ik heb nu voor de honden bij de garage een stuk tuin afgezet met heras hekwerk, een houten of gaas afrastering houd het niet lang bij een Beagle. Mijn houten garagepoort is ondertussen aan de onderkant 5 cm korter geworden, rara hoe kan dat.

Het jacht instinct van deze honden is zo ver ontwikkeld, dat je er in de stad misschien een sociaal huisdier van kunt maken, maar bij mij achterom waar het wild nog veelvuldig langskomt deze hond indien hij niet aangelijnd is niet meer terug komt, ondanks een gehoorzaamheidscursus. Gelukkig dat de Bouvier kan apporteren, en die gaat dan de losgeslagen Beagle weer vangen.

Toen vorige week door de kou de accu zoveel kracht had verloren dat de auto niet meer aansloeg heb ik vanuit de garage een verlengkabel met acculader aangesloten en deze de hele dag laten bijladen. Toen ik ’s avonds thuiskwam kon ik de verlengkabel niet meer vinden, terwijl de acculader nog in de auto stond. Had mijn vrouw de lader al losgekoppeld?!?!?!? Na enig speurwerk zag ik verlengkabel van 25 meter in meerder stukken bij de hondenhut liggen. Vreemd genoeg stond er ook nog spanning op en was de aardlek niet uitgeslagen.

[img]http://62.197.135.69/columnx/pics/godspeeddogs.jpg[/img]
de 2 schatjes

Op dat moment komt mijn buurman om het hoekje, en ik laat hem het tafereel zien wat onze Beagle weer heeft aangericht. “Nu weet ik ook wat ik vanmiddag hoorde”, zei hij, “die hond ging een paarkeer te keer als of die onderstroom stond.” Ondertussen stond te hond te kwispelen en vroeg om aandacht, die ik hem op dat moment nu wou geven vanwege zijn destructieve bui.
Om zijn zin te krijgen blafte hij, en tot mijn verbazing had de hond een nieuwe blaf. Hij blaft nu een octaaf hoger, zeg maar zoals Gerard Joling doet zingen. Ondertussen loopt de Bouvier de garage in en markeert de acculader even als zijn domein.
😕


4 reacties

Casperio · 30 januari 2003 op 11:11

Mooi en leuk geschreven column Godspeed! 😛
De dood van je oude trouwe viervoeter… en je krijgt er twee ondeugden voor terug, waarvan d’e eentje zich al behoorlijk berucht heeft weten te maken bij jou in de buurt.

Ga zo door met schrijven! Een genot om te lezen!

Kees Schilder · 30 januari 2003 op 12:46

gave column Godspeed!
Ik heb ook een bouvier gehad. Die noemde ik Jan des Bouvier.Omdat hij alle meubels stuk vrat. Vooral witte meubels hadden zijn voorkeur.Zegt toch wat over de naam. 😛
groet
Paco painter

Godspeed · 31 januari 2003 op 07:58

Casperio en Kees

Bedankt voor het compliment.

Ik heb momenteel niet veel te doen om mijn werk en vul mijn tijd met ColumnX verhalen te schrijven. Er zit dus noch het een en ander aan te komen.

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Kees · 31 januari 2003 op 22:26

Op de foto staan de haren van de hond nog niet overeind, dus voor het geknaag aan de kabels, neem ik aan…
Ik heb zo het idee dat jij heeeeel mooi woont! Ruiluh? Wij hebben ook een klein perkje met een halfdode boom, is maar twintig minuten rijden.

Groetjes, Kees

Geef een reactie

Avatar plaatshouder