Koning voetbal regeert al weer ruim 2 weken in den lande en als voorgaande keren weet hij ook nu weer een hele samenleving te ontwrichten. Eens te meer wordt bewezen welk een kuddedier de mens is. Nog nooit een voetbal van dichtbij gezien te hebben, menen hordes betweters het beter te weten dan mensen met een lange staat van dienst in deze professie. Natuurlijk brengt dit periodiek terugkerend sport-event ook goede dingen met zich mee en kunnen we hossend meeliften op het succes van “onze” elf. Zelfs een hele nationale economie lijkt een positieve impuls te krijgen bij een goed presterend elftal.

Ruim een week na de kritiek op onze bondscoach wil ik graag nog even terugkomen op dit incident. Het bedroeft mij te zien dat een gebeurtenis als deze het o zo tolerante volk ineens een stuk intoleranter kan maken. Bepaalde mensen menen zich, gesterkt door de media, uitspraken te kunnen permitteren die inderdaad bepaalde normen en waarden ver te buiten gaan. Ervan uitgaand dat er een team in Portugal staat dat het maximale eruit wil halen, kan ik me moeilijk voorstellen dat Dick Robben wisselde om hiermee bewust te kunnen verliezen van Tsjechië. Het bewijst voor mij enkel dat er gewerkt wordt in Portugal en …tja waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Helaas was dit er één van Advocaat. Wat meer kan je dan nog doen dan dit ruiterlijk toe te geven? De tijd is toch niet terug te draaien! Dick bewijst voor mij enkel zijn kwaliteit door ondanks deze kritiek door te gaan waarvoor hij gekomen is en inmiddels zijn we toch langzaam de goede weg ingeslagen. Nee, ik geef hem gelijk hoor. In de finale tegen Tsjechië mag hij Robben wisselen van mij. We hebben immers toch kwaliteit genoeg in de selectie?


4 reacties

pepe · 30 juni 2004 op 18:18

Ik snap er de ballen niet van, dus laat Advocaatje maar zien wat ie doet.
Als de jongens maar scoren met of zonder Robben, ik kan ze nog steeds niet uit elkaar houden, waarom hebben ze ook allemaal de zelfde shirts aan. Oke ik weet al wel wie van Nistelrooi is, die met die lekkere ondeugende lach.

Ook weet ik wie Koeman is maar ik geloof dat die niet meedoet 😉 😛

Ik heb geen kritiek, ook niet op deze column

sally · 30 juni 2004 op 23:44

Einde verhaal!
Oranje troep weer de kast in
rust.
Jammer dat ik van Nistelrooy nu een tijdje niet zie…
Advocaat mag blijven van mij..
liefs Sally

Bakema_NL · 30 juni 2004 op 23:45

Ho, stoppen, scheid maar uit………..het is toch over nu. Weg met die oranje zooi.

viking · 1 juli 2004 op 08:27

Nog vóór de eerste doelpunt viel voorspelde ik het al, Portugal scoort 3x. Nou ja, dat die in verschillende doelen zouden gaan…
En omdat die Hollanders zo’n hopeloze losers zijn, want laten we eerlijk zijn, die ene overwinning was aan het slechte spel van de tegenstanden te wijten en niet aan Neerlands kwaliteiten, vind ik dat de gehele ploeg de komende tien jaar moet blijven voetballen. Maar dan met behoud van uitkering i.p.v. het huidige onverdiende loon!

En wat Advocaat betreft: Als die verwende Hollandse jochies nu eens stuk voor stuk iets presteerden, was zijn beslissing om het even geweest…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder