De leider van de Arabisch Europese Liga heeft afgelopen weekend in Buitenhof gesproken. Door middel van hun standpunten die op hun site vermeld staan, kunt u zich een mening vormen over deze beweging in Nederland.
Een abjecte beweging, een walgelijke beweging, afschuwelijk. Een beweging die beweert dat de allochtonen niet hoeven te integreren, dat vrouwen prima achter het aanrecht passen en dat homoseksualiteit walgelijk is. Op de vraag of je deze beweging moet verbannen, een duidelijk nee! Of je deze beweging moet bestrijden met woorden: JA! Absoluut, afmaken in het debat. Dat is de taak van de hele Nederlandse samenleving op dit moment, en van dames en heren politici in het bijzonder. Iedereen praat over boycotten, maar dat is fout. Daardoor groeien ze. Het debat ingaan, met overtuigende argumenten. Het kan toch niet zo zijn dat straks ‘zij’ het hier in Nederland voor het zeggen krijgen.
Niet integreren en lekker hun gang gaan, eigen instanties, want oh, wat zijn ze weer zielig.
De beste weg is nog altijd, integreren, onze cultuur, geschiedenis, taal, en normen en waarden bij brengen, en daarna ook naleven! Dus niks hoofddoekjes, vrouwen slaan, en homohaat. We leven hier in NEDERLAND en niet in Morokko, Turkije, Afganistan of in een ander Islamitisch land.
Dus nogmaals, als je hier bent pas je je aan, en snel ook. En anders, als het je niet bevalt, dan ga je maar terug. Je hoeft hier niet te wonen. Het is zeker geen verplichting. En als je hier bent, ben je met ons! Dus wij hebben onze regels en jullie, hebben je eigen regels, maar wel in jullie land. Zo simpel is het.

Dus laat ons Nederland maar regeren, en als jullie willen regeren dan doe je het gewoon in je eigen land. Wij leven volgens onze normen en waarden, en zijn totaal niet bereidt ons aan onze gasten aan te passen. Zo hoort het tenslotte ook, de gast past zich aan de gastheer aan. De gastheer stelt de regels, en als de gast daar niet naar kan leven, dan pak hij zijn koffer en vertrekt. That’s It!

Bij deze wens ik de dames en heren politici enorm veel sterkte in dit debat. Overtuigen is zeker niet jullie sterkste kant!

Met vriendelijke Groeten,

Michiel Looijen


4 reacties

archangel · 22 mei 2003 op 16:35

Ik begrijp de redenering wel, en ik onderschrijf hem tot op zekere hoogte ook (integratie is wenselijk en extreem fundamentalisme is dat dus niet), maar ik vind dat je verdacht snel extrapoleert. Eerst heb je het over:

[quote]Een abjecte beweging, een walgelijke beweging, afschuwelijk. Een beweging die beweert dat de allochtonen niet hoeven te integreren, dat vrouwen prima achter het aanrecht passen en dat homoseksualiteit walgelijk is. [/quote]

Als zij inderdaad dermate fundamentalistisch zijn, vind ik ook dat daar over gediscussieerd moet kunnen worden, maar daarna is het opeens:

[quote]als je hier bent pas je je aan, en snel ook. En anders, als het je niet bevalt, dan ga je maar terug. Je hoeft hier niet te wonen. Het is zeker geen verplichting.[/quote]

En jawel; opeens zijn het weer “ze”, de moslims in het algemeen. Beetje jammer.

En als laatste moet me nog even van het hart dat ik graag zelf bepaal wat ik wel en niet vind, dus met het volgende citaat ben ik het ook niet zo eens; ik maak dat graag zelf uit:

[quote]Wij leven volgens onze normen en waarden, en zijn totaal niet bereidt ons aan onze gasten aan te passen.[/quote]

Zo. Nu hebben we allebei gebruik gemaakt van ons recht op vrije meningsuiting 😀

Reyn_Eaglestorm · 22 mei 2003 op 16:49

Op enkele van je uitspraken over de AEL na, ben ik het volledig met je oneens. Het gaat te ver om daarop allemaal in een column-reactie in te gaan. Vandaar dat er nu een Reactie-Column in de wachtrij staat. 😀

Kees Schilder · 22 mei 2003 op 21:57

Je hebt het steeds over “ons” en “wij”.
Wil je mij erbuiten laten? want ik bepaal zelf wat ik moet vinden.
Op sommige maar lang niet alle punten ben ik het wel met je eens totdat ik aan het einde van de column kwam.
Daar trof ik tot mijn grote verbazing nergens een verwijzing aan naar een zelfde abjecte beweging, namelijk onze eigen huisfundamentalisten de SGP!!
Waarom worden die niet bij het grof vuil gezet zoals je met de AEL doet? Of moet ik dat anders zien omdat de SGP een Nederlandse beweging is?
Verder wil me best een beetje aanpassen aan mijn gasten zoals een goed gastheer betaamt.

Kobus · 22 mei 2003 op 23:32

Aanpassen is zo’n groot woord, waarbij veel mensen al op voorhand braakneigingen krijgen.
Gaat vooral om rekening met elkaar houden, juist met de kleine dingen.
Voorbeeld :
Ik woonde in een flattenwijk met nogal wat allochtonen. Zij vinden veelal een hond een onrein dier. Wanneer een Somalier in de lift stond, en de lift stopte voor iemand met een hond, dan werd gewezen om maar verder te gaan.
Andersom gold dat ook.

Als je bij een allochtoon op bezoek gaat ? Men stelt het op prijs wanneer de schoenen buiten blijven staan. En ja, bij terugkomst staan ze er nog. En in een opzicht vind ik allochtonen veel oprechter dan Nederlanders. Durven gemakkelijker hun gevoelens te uiten. Zij leven voor het gezin, en vooral voor de toekomst van de kinderen. Wie zich een beetje verdiept in de Islam weet bijv. ook dat het krijgen van kinderen alleen wenselijk is wanneer dat is op te brengen, zowel financieel als in opvoeding. Nu en in de toekomst. Natuurlijk zijn er zat slechte voorbeelden ook. Waar het bij ons botst is ook niet de Islam, maar de dorpsgewoonten die men heeft meegenomen. Bovendien hebben we (parlement) gekozen voor beleid, waar iedereen zijn eigen identiteit kan behouden. Wat we alleen vergeten zijn, is dat in het land van herkomst de levensovertuiging (en handelen) beschermd wordt door wetgeving. En dat is in Nederland niet het geval. Maar het is nog niet zolang geleden dat ook bij ons het Christendom (zelfs scheiding katholiek en protestant) verankerd was in de wetgeving.
Ik blijf van mening dat andere culturen een verrijking kunnen zijn in allerlei opzichten. En dat geldt niet alleen voor het turks brood en de taco’s.

P.S. de koektrommel staat altijd open voor gasten.
Wij delen uit, en zetten de trommel dan achter slot en grendel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder