Bijna vanaf het begin van Columnx heb ik in een fijne onderlinge sfeer van de columnisten, bijdragen ingestuurd. De leden waren constructief, reageerden leuk op elkaar en waardeerden elkaars bijdragen positief.

In de loop der tijd heb ik heel veel columns ingestuurd, maar de recente periode was dat was niet meer met een ‘Zwitserleven gevoel’. Recentelijk toen ik ‘eindelijk’ weer een column instuurde reageerde Arta met een fijn ‘spotlight’.

Maar als ik nu rondkijk en de overheersing van cynische en negatieve berichten zie (bij voorbeeld de salvo’s van nummer 22, zelfs grof), dan overheerst deze stemming mij te veel.

Jammer, ik ga jullie verlaten.  Arta bedankt voor je goede werk en samenwerking. Miep, jou ben ik niet vergeten, hulde.

Nummer 22, jouw ongetwijfeld komend absurdistisch commentaar zal ik meer niet lezen. Ik heb afscheid genomen. 

Groeten aan mijn trouwe lezers.

Hans

Categorieën: Algemeen

4 reacties

Nummer 22 · 14 januari 2023 op 11:58

Maar als ik nu rondkijk en de overheersing van cynische en negatieve berichten zie (bij voorbeeld de salvo’s van nummer 22, zelfs grof), dan overheerst deze stemming mij te veel.

Nummer 22, jouw ongetwijfeld komend absurdistisch commentaar zal ik meer niet lezen. Ik heb afscheid genomen

Hans, mocht je het toch niet laten om even te kijken. Mijn reactie: 1. Jammer dat je gestopt bent maar nog meer je reageert op mijn inzendingen nu pas en niet tijdens het lezen. Is dat angst voor een absurdistische reactie? Dat is namelijk de kern: absurdisme, een genre dat ik samen met mijn mede absurdist al ruim 25 jaar beoefen.

Daar naast reageerde u niet op mijn serieuze bijdragen de inzendingen die Column van de Maand werden. Ook zo jammer, Hans.

Maar, met uw – door mij als ‘slap’ ervaren afscheid wens ik u een rustiger ColumnX vrij leven.

Kees Schilder · 14 januari 2023 op 12:11

Je hebt het over negatieve berichten. Zo onderga je dat kennelijk. Dat is jouw goed recht. Jammer genoeg ga je voorbij aan de vele “positieve” berichten. Wat ook jammer is, is dat je voorbijgaat aan de vrijheid van het woord. Zoals het jouw goed recht is om-in jouw ogen-met positieve schrijfsels te komen, is het een anders goed recht om met absurdistische columns te komen. Dat jij, zoals zovelen, absurdisme niet herkend of er niet open voor staat, is prima aan maar geeft wel aan dat je kennelijk liever vast houdt aan de plat getreden paden van het politiek correcte denken. Niets mis mee, maar wil je dan a.u.b Nummer 22 niet even opzij zetten als een negatief , grove salvo’s afvurend object. Over Nummer 22’s “serieuze columns hoor ik je overigens niet. Daarnaast is het wel erg makkelijk om bij je afscheid Nummer 22 zomaar bij het grof vuil te plaatsen. Over grove salvo’s gesproken. Had dan commentaar gegeven op het moment van plaatsing. Maar genoeg hierover. Ik wens jou een verder fantastisch leven . Sans rancune en het gaat je goed, Hans

Mien · 18 januari 2023 op 00:46

Een afscheid in schoonheid. Spotlightschrijver van Column X. Met de nadruk op spot. Licht schrijven wens ik je toe Hans. Het ga je goed.

Arta · 20 januari 2023 op 08:05

Ik vind het echt heel jammer, Hans!
Dankjewel voor al jouw bijdragen.
ColumnX gaat ze missen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder