Bijna vanaf het begin van Columnx heb ik in een fijne onderlinge sfeer van de columnisten, bijdragen ingestuurd. De leden waren constructief, reageerden leuk op elkaar en waardeerden elkaars bijdragen positief.

In de loop der tijd heb ik heel veel columns ingestuurd, maar de recente periode was dat was niet meer met een ‘Zwitserleven gevoel’. Recentelijk toen ik ‘eindelijk’ weer een column instuurde reageerde Arta met een fijn ‘spotlight’.

Maar als ik nu rondkijk en de overheersing van cynische en negatieve berichten zie (bij voorbeeld de salvo’s van nummer 22, zelfs grof), dan overheerst deze stemming mij te veel.

Jammer, ik ga jullie verlaten.  Arta bedankt voor je goede werk en samenwerking. Miep, jou ben ik niet vergeten, hulde.

Nummer 22, jouw ongetwijfeld komend absurdistisch commentaar zal ik meer niet lezen. Ik heb afscheid genomen. 

Groeten aan mijn trouwe lezers.

Hans

Categorieën: Algemeen

11 reacties

Nummer 22 · 14 januari 2023 op 11:58

Maar als ik nu rondkijk en de overheersing van cynische en negatieve berichten zie (bij voorbeeld de salvo’s van nummer 22, zelfs grof), dan overheerst deze stemming mij te veel.

Nummer 22, jouw ongetwijfeld komend absurdistisch commentaar zal ik meer niet lezen. Ik heb afscheid genomen

Hans, mocht je het toch niet laten om even te kijken. Mijn reactie: 1. Jammer dat je gestopt bent maar nog meer je reageert op mijn inzendingen nu pas en niet tijdens het lezen. Is dat angst voor een absurdistische reactie? Dat is namelijk de kern: absurdisme, een genre dat ik samen met mijn mede absurdist al ruim 25 jaar beoefen.

Daar naast reageerde u niet op mijn serieuze bijdragen de inzendingen die Column van de Maand werden. Ook zo jammer, Hans.

Maar, met uw – door mij als ‘slap’ ervaren afscheid wens ik u een rustiger ColumnX vrij leven.

Kees Schilder · 14 januari 2023 op 12:11

Je hebt het over negatieve berichten. Zo onderga je dat kennelijk. Dat is jouw goed recht. Jammer genoeg ga je voorbij aan de vele “positieve” berichten. Wat ook jammer is, is dat je voorbijgaat aan de vrijheid van het woord. Zoals het jouw goed recht is om-in jouw ogen-met positieve schrijfsels te komen, is het een anders goed recht om met absurdistische columns te komen. Dat jij, zoals zovelen, absurdisme niet herkend of er niet open voor staat, is prima aan maar geeft wel aan dat je kennelijk liever vast houdt aan de plat getreden paden van het politiek correcte denken. Niets mis mee, maar wil je dan a.u.b Nummer 22 niet even opzij zetten als een negatief , grove salvo’s afvurend object. Over Nummer 22’s “serieuze columns hoor ik je overigens niet. Daarnaast is het wel erg makkelijk om bij je afscheid Nummer 22 zomaar bij het grof vuil te plaatsen. Over grove salvo’s gesproken. Had dan commentaar gegeven op het moment van plaatsing. Maar genoeg hierover. Ik wens jou een verder fantastisch leven . Sans rancune en het gaat je goed, Hans

Mien · 18 januari 2023 op 00:46

Een afscheid in schoonheid. Spotlightschrijver van Column X. Met de nadruk op spot. Licht schrijven wens ik je toe Hans. Het ga je goed.

    Hans · 4 maart 2023 op 08:50

    Dank je Mien. Het was een langdurig een leuke schrijftijd op Column X. De jurk van Heintje Davids hangt nog in de kast, maar die laat ik voorlopig hangen.

Arta · 20 januari 2023 op 08:05

Ik vind het echt heel jammer, Hans!
Dankjewel voor al jouw bijdragen.
ColumnX gaat ze missen.

KawaSutra · 11 maart 2023 op 04:04

Ik zit juist te denken aan weer een keer terug komen, en dan ga jij weg. Jammer Hans, maar bedankt!
Overigens vertrekken is één ding, maar het knagende gevoel om weer terug te keren blijft altijd!

Mien · 22 maart 2023 op 11:05

Wat houd je tegen Kawa?

Mien · 6 april 2023 op 01:12

Gewoon een kleine haiku (miniverhaal) volstaat. Daar doet Leyla vast niet moeilijk over. ????????

Arta · 6 april 2023 op 10:51

Leyla is ook blij met Haiku’s! 🙂
(Zolang het bij een enkele blijft:-D)

Enne… Ik hoop dat het terug-kom-virus wild om zich heen gaat slaan en dat een vaccin uitblijft!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder