Deze formule past reisgezelschappen, alleengaanden en gezinnen als een jas. Gladjakkerende klaplopers die voor een weekje zijn overgelopen naar de categorie Joviale Rondjesgevers gaan er ook helemaal van uit hun te strak zittende legging. Bij All Inclusive maakt het niet uit: je pakt wie of wat je wilt. Ja, jij hoort er ook bij! Om dit gegeven zo snel mogelijk te vergeten pas je je rap aan en buit je de formule flink uit. Want eerlijk is eerlijk: er is geen kapitaal neergeteld om voor je te laten rennen, een beetje te liggen keren en smeren en van eten poep te maken. Een hapje en drankje pak je bij een van de talloze kleine barretjes – het type dat de boel voor je inschenkt lijkt wel over een mooie rij tanden te beschikken, maar dit komt alleen maar omdat je dubbel ziet door de alcohol. Vreten en zuipen doe je in de barak die in de folder romantisch stond aangeschreven als ‘intiem continnentaal bufet’, maar waar blijkt dat Russen met alles werpen dat poten, vinnen en vleugels heeft. Tafels en stoelen incluis.

Dat type ‘ongelikte beer’ ook geboekt heeft en jouw bedje jat: Allah. Dat type ‘ongelikte beer’ je voorgaat bij het buffet en met zijn ongewassen handen de vorken en lepels vat die jij direct na hem beetpakt, is godvergeten. Maar dat deze samenloop van omstandigheden in een buikloop uitmondt, is ronduit hel.

Je lichaam reageert alsof er een terroristische aanslag op is gepleegd. Al het vreemde eten en vreten, drinken en zuipen, èn de bacillen die op jouw handen kwamen door het bestek van het ‘intieme continnentaal bufet’ te gebruiken om je bord vol te laden, slaan de handen ineen en draaien volcontinuedienst. In een recordtijd ga je All Inclusive uit je dak en je darmen en telt je lichaam twee uitgangen die vechten om de hoogste urgentie om te lossen. Dít stond niet in de folder!

Het klonk zo rustgevend, saai bijna, dat [i]All Inclusive[/i]. Deze formule heeft zich aan jouw niveau aangepast en wreekt zich nu, net zo ordinair als jij bent of je gedraagt, op jou. Heeft compleet schijt aan jou. Spetterend, toeterend en knetterend kondigt hij zijn 24-uur durende happy hour aan… All Inclusive mikt op de zesde ster – juist ja, jouw enige. Je exit, uitgang, Ausgang, uitkom. Zo wordt waar je op zit het enige probleem waar je mee zit.

Hee, troost je: volgend jaar ben je deze ellende wéér vergeten!

Categorieën: Reisverhalen

Pauline

Talent voor tekst, taal en verhaal

10 reacties

arta · 24 juli 2008 op 07:44

:lol::lol::lol:
Al mijn nachtmerries over all inclusive op één rijtje.
Erg leuk, WB’tje!
🙂

Prlwytskovsky · 24 juli 2008 op 09:16

[quote]je pakt wie of wat je wilt[/quote]
Dat hoef jij maar één keer te roepen. 😉

Maarreee …. dus je hebt een goeie vakantie gehad?

KawaSutra · 24 juli 2008 op 09:30

Lijkt meer op een ‘intiem kontinentaal buffet’, maar dan wel met een ènnetje minder. 😀
Het zit weer knap in elkaar WB, inclusive all. :duimop:

WritersBlocq · 24 juli 2008 op 09:35

Nee Kawa, eerder een ennetje meer, want het is zó fout :hammer: :hammer:

SpaansePeper · 24 juli 2008 op 09:36

Hahahaha, erg leuk stukje! Het lijkt mij trouwens helemaal niks, zo’n vakantie 😀

SIMBA · 24 juli 2008 op 09:38

Bofbips! 😀

Li · 25 juli 2008 op 01:20

Tja, :toeter: Shit Heb Pens WB
Toppiecolumn!

Li

Ma3anne · 25 juli 2008 op 09:45

Hij is weer fantástisch! :hammer:

Dees · 25 juli 2008 op 10:04

Heb het nog nooit gedaan, wist trouwens ook niet dat sex ook inbegrepen was. Maar dat klinkt me ook te riskant, als je van de ongewassen handen van het aanbod al buikloop krijgt, vraag ik me af wat… Nahja, ik ga er toch maar niet aan beginnen 😀

Leuk stukje, vooral de zesde ster 😀

WritersBlocq · 28 juli 2008 op 08:31

Dank je wel allemaal voor het lezen en reageren :lach:
Groetje, Pauline.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder