We willen het allemaal: vrijheid en het verlangen naar een vakantie, een terrasbezoek, samenzijn met familie, vrienden. Het ‘nieuwe normaal’ voor het werken thuis, op kantoor, de uitdaging als een stip, onze stip op de horizon.. Worden we gelukkiger? Blijven we gelukkig? Is het nieuwe normaal meer consumeren? Ik geef u geen advies, maar een vakantieverhaal!

‘fijne vakantie’, roepen de wegbrengers van familieleden met hun koffers voor de betaalde bagageruimte en de trolleys. Trolleys, het meest veroorzakende geluidsoverlast in de Amsterdamse binnenstad.
Als u deze binnenstad bezoekt en op dat geluid concentreert dan verlangt u heel snel naar dat deel van onze hoofdstad waar geen zoekende toerist met de ratelende wieltjes van hun bagagewagentjes en de grote tassen waar wieltjes onder zitten. De hostels, B&B en de wat ruimer in het geld zittende toerist zich begeeft naar het Amstel Hotel, het Barbizon, Het Hilton waar Herman Brood van het dak sprong en John Lennon en Yoko Ono hun Peace week verblijf, geheel in wit gekleed aan de toegestroomde internationale pers de, inmiddels beroemde foto’s, dat historisch moment lieten vastleggen.

Terug naar het zomerverhaal! Uw vakantie is verdiend en momenten om de familieband weer gezamenlijk sterker te maken. Er wordt gesjouwd met van alles en nog wat. Campers gereed gemaakt en gevuld met de noodzakelijke spullen en voedsel, want. Oh oh we zouden eens met pech op de Route du Soleil of de Autobaan naar Italië komen te staan. Overdag? Geen probleem maar ’s-Nachts om 03.00 uur op een schaars verlichte parkeerplaats? Met het geluid van dieren in het nabijgelegen woud in Zuid-Duitsland, Zou de wolf in de buurt zijn?

Caravans worden gevuld en aan de trekhaak gekoppeld, de achterlichten gecontroleerd met Pa in de auto en Ma die roept “ja, rechts doet het, nu links vader (..). We gaan op de E-bike bepakt en gezakt langs de Rijn naar onbekende bestemming. We wandelen het Pieterpad, een Klompenpad in de buurt van Angerlo, Duiven en Zevenaar. Heerlijk toch struinen door de natuur en even het pontje over bij Pannerden naar Millingen aan de Rijn en dan op het terrasje van de Theetuin. Kamperen in een tent zoals het vroeger ging met gekreun en gemopper terwijl het ruim 30 graden is en je staat een paar stokken onder het tentdoek vast te houden. Of gewoon ‘Zu Hause, Balconia of naar REO. REO, waar ligt dat dan? Rotterdam En Omgeving.

Hoe ik dat weet? Tsja.

Zo kan dit zomerverhaal een compleet boek worden maar daar zit u nu niet op te wachten. De vrijheid wacht, uw vakantie! Geniet, ontspan en kom veilig en uitgerust terug. Blijf u thuis geniet nog meer van het niet moeten inpakken en halverwege de reis naar het vliegveld, ergens in de Ardennen ineens de horen ‘Ik heb mijn paspoort vergeten’ of ‘Heb jij de deuren afgesloten?’ ‘Je hebt de BBQ-briketten vergeten en nu is de supermarkt al dicht! Hup, we gaan online bestellen. ThuisVakantie.nl kan zo ook gezellig zijn, zo samen of alleen. Koekeloeren naar de overkant vanaf het balkon, luisteren wat er bij de buren gaande is en zelfs als u geen buren hebt gewoon staren naar elkaar want er is al te veel gezegd, gemopperd over de reisgarantie en de terugbetaling van uw reissom. Helaas, schat er staat ‘lid van het NGGW-garantiefonds’ en dat betekent: Niet Goed Geld Weg!

Ik wens u allen ontspanning en fijne dagen waar u ook bent en wat u ook gaat doen!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 4 juli 2021 op 10:51

Top weer! Geniet van je zomervakantie en dergelijke.

    Nummer 22 · 5 juli 2021 op 09:18

    Het woord ‘vakantie’ is een luxe die vele medemensen nooit hebben meegemaakt. Hun reis is een andere. Hun reis is naar vrede. Hun terras.. een woestijn, hun Superyacht .. een rubberbootje met 25 anderen. We zien de beelden en op een camping roept een kampeerder naar de mede reizende.. “steek jij de BBQ aan?, leg ik het vlees uit de Super Mercado er zo op…. jawel ze zijn in Spanje! En ik…. geen verlangen naar vakantie… ben gestopt, zeg maar vrijwillig. Kortom, ik ga niet op vakantie maar ben op vakantie, maar dat terzijde en ter releativering.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder