Op het grootste kruispunt van Hanoi, zag ik jaren geleden een chaos van scooters, brommers, fietsen met of zonder bagagedrager en de geduldige wachtende berijders waarvan sommigen direct bij een pakketdienst in ons land konden beginnen.

Ik zat in een auto, een zwarte. De chauffeur probeerde ik te begrijpen. Hij sprak – naar later bleek- de Engelse taal met een spraakgebrek, maar ik luisterde aandachtig naar het ‘sil joe understant, werr ar joe vrom en bij het praten sliste hij het mondwater naar de voorruit, ach.

De chauffeur, een man waarvan ik de leeftijd op 50 jaar schatte, bleek echter pas 40 jaar te zijn. Tsja, het oude uiterlijk komt door het harde werken en de snelle veroudering door de luchtvervuilende scooters en brommers, ging door mijn gedachten.
Ik droomde even weg, de koelte in de auto was de reden. Een raam open draaien.. no way? Ik had geen zuurstofmasker bij me en de hitte buiten zou mijn adem benemen.

Naast, de auto aan de rechterkant zag ik een varken achterop een scooter, de voorpoten links en de achterpoten rechts, bij elkaar gebonden. Het varken keek mij aan, ik keek terug en … zag ik het nu echt – het varken gaf een knipoog.

Het stoplicht werd oranje en daarna groen, de auto trok op en ik hoorde ‘hier wie go’ en Danny Vera begon te zingen.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

van Gellekom · 28 mei 2021 op 10:48

Deze stijl kan ik ook zeer waarderen, Ruud

Geef een reactie

Avatar plaatshouder