…seks.

Ik kwam binnen, thuis na vieren in de middag. Ik was uit school, en wat was die laatste les saai zeg! Ik plofte mijn schooltas neer, en sprong op de bank. Enthousiast pakte ik de afstandbediening, en drukte op het knopje. Na zes keer op het knopje te hebben gedrukt kreeg ik een visioen waarom ik maar geen beeld kreeg op de TV. Hij stond niet aan! Ik liep geërgerd naar de TV en drukte hem aan met mijn grote teen, omdat ik geen zin had om te bukken. Hoppa! De TV was aan. Ik snelde naar de bank en sprong er met mijn volle gewicht op. Ik zat wat te zappen. Er was niks boeiends op TV, alleen wat domme belspelletjes, RTL Nieuws en enkele reclames. Zo liep ik alle kanalen af, totdat ik stuitte op zender 44, waar TMF zich bevond. Ik hoopte dat ze Mika zouden draaien, met zijn zeer mooie hit Grace Kelly. Jammer genoeg kwam er een clip tevoorschijn die bestond uit vrouwen in kleine latex pakjes, dikke auto’s en een hoop diamanten.

Met afschuw keek ik naar de donkere meneren die zaten te ‘zingen’ in een hoog tempo, die continu ‘Fuk’ zaten te roepen. Ofzo iets. De vrouwen in de clip waren gesierd in mooie strakke pakjes van leer, die enkel hun geslachtsdelen verborgen. Zo zag je al gauw lik-, ‘neem mij’- en ‘ik ben stout’- gebaren. De vrouwen waren zeker goed gevuld, van voor en van achter. En die auto’s, ik heb geen verstand van auto’s, maar die zagen er nogal duur uit. Je zag ze glinsteren, als je erin keek zag je jezelf honderd keer dubbel verschijnen. Die donkere meneren reden in die auto’s, en keken hitsig naar die vrouwen die daar met hun achterwerken stond te trillen. Die waren niet bedekt.

Het zag er best onsmakelijk uit, zo na vier uur, op de bank met een reep chocolade in je handen. Eigenlijk, dacht ik bij mezelf dat de muziek industrie ernstig vervormd hierdoor. Een dure auto word je [i]image[/i] zoals ze dat zo mooi zeggen. De diamanten laten je rijkdom zien en de vrouwen staan voor macht. Je hebt macht als je over vrouwen beschikt. Zeggen ze.

Kinderen die nu zitten te kijken, en dan heb ik het over kinderen van 8 jaar, kijken om zestienhonderd uur naar seksistische beelden. Want die vrouwen zijn schaars gekleed, dat kontvet wordt door elkaar geschud en die borsten vallen er bijna uit. Ik vind het jammer dat het zo word vervormd naar een pornografisch onderwerp, terwijl dat helemaal niet hoeft.

Neem nou eens de videoclip van Mika; Grace Kelly. Zo plezierend, zo leuk, en tóch braaf. Na enige beelden te hebben gezien in de clip zag ik Mika zwaaien met TL – buizen. In de clips die nu veel voorkomen, en dan heb ik het over die donkere meneren; gebruiken die vrouwen TL – buizen voor andere doeleinden. Ik heb er geen bezwaar tegen hoor, maar moet dat om 16.00 uitgezonden worden?

Ik vind het eigenlijk niet normaal dat dit soort muziek én bijbehorende clips worden uitgezonden. Eigenlijk moeten ze allemaal verbannen worden. Kleine kinderen die dit nu zien beginnen bijna te denken dat vrouwen in schaarse kleding normaal is. Als zij ouder zijn willen ze dat dus ook alleen maar zien bij hun meisjes. Vrouwen worden over 20 jaar alleen maar gezien als huisvrouw, én als lustobject, die je stoutste fantasieën kan verwerkelijken. Ik walg er eigenlijk van maar het komt op dit neer: seks verkoopt.


7 reacties

Eddy Kielema · 23 juni 2007 op 17:29

Ben het helemaal met je eens: Mika is cool!

DriekOplopers · 23 juni 2007 op 17:41

Hee Mjappie! Welkom hier.

Een uitstekend betoog, helemaal mee eens.

Tip van Driek: lees je werk nog even door voor plaatsing, en haal de laatste kleine foutjes er even uit. Klinkt pietluttig, maar echt, je column wordt er nóg beter door!

Maar hoe dan ook: een prima debuut!

Driek Oplopers,
flutcolumnist te Amsterdam

SIMBA · 23 juni 2007 op 18:13

Hoi! Welkom! Prima debuut!

arta · 24 juni 2007 op 12:30

Ingekort zou je column veel krachtiger zijn. Er staan nu details in die, wat mij betreft, totaal onnodig zijn en het wat bloggie maakt…
[quote]Kleine kinderen die dit nu zien beginnen bijna te denken dat vrouwen in schaarse kleding normaal is. [/quote]
Je maakt je druk over kleine kinderen, maar is dat niet doodgewoon de verantwoording van de ouders? Als zij deze zenders rond deze tijd niet aanzetten is er toch niks aan de hand?
🙂

Li · 24 juni 2007 op 20:47

Geen flauw idee wat je leeftijd is, maar je komt wel ‘ouder’ over. Hoe dan ook: leuk en wijs geschreven 🙂

Li

Shitonya · 25 juni 2007 op 02:35

De laatste zin is een emmer water in het gezicht.. Zoiets wat je als mens elke dag door je hoofd gaat. Niets nieuws onder de zon

Mjappie · 4 juli 2007 op 17:37

Bedankt voor jullie reacties! Ik wist nog niet eens dat mijn column was gepost! Anyway, ik ben pas 13 jaar.. :oeps:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder