Je kan geen tijdschrift meer openslaan of het gaat over de nieuwe Nederlandse film “Alles is liefde”. Een romantische komedie over zes koppels die allemaal op zoek zijn naar de liefde van hun leven.
Als ik mijn vriendinnen moet geloven, is het een erg leuke film. Want ja, zij zijn er allemaal al wél naar toe geweest. En nee, ik nog niet. Ik durf het nog niet aan, de titel is nog een beetje te bedreigend voor mijn net gebroken hart. Mijn liefde heeft me net verlaten en als de bewering ‘alles is liefde’ klopt, betekent dat dus eigenlijk dat ik niks meer heb. En ook al ben ik op het moment erg wanhopig, bij de gedachte dat ik niks heb alleen door het ontbreken van een partner, begin ik toch te steigeren.
Want is alles liefde? Een vader die met zijn zoontje voetbalt, een bejaard stel dat samen de eendjes voert, een giechelend puber paartje, een winkelende moeder en dochter. Allemaal liefde. Een autobekeuring, twee landen in oorlog, ruziënde exen om de voogd van de kinderen. Geen liefde. Vrienden, collega’s, kennissen, allemaal geen liefde maar zeker niet niks. Dus niet álles is liefde.
Maar volgens de film is dit denkbeeld niet de juiste aanpak. Hun motto is “Liefde is als sinterklaas, je moet erin geloven anders wordt het niets”. En eigenlijk is liefde ook wel een beetje als Sinterklaas. Volwassenen weten eigenlijk wel beter, maar doen er toch elke keer weer aan mee. Misschien moet ik dat tegen beter weten in toch ook maar weer doen…anders wordt het niets.

Categorieën: Liefde

12 reacties

dj_Eddy · 2 december 2007 op 12:27

Toevallig gisteren gezien die film. Het is echt een feelgood movie, dat wel. Maar mijn tenen begonnen wel een beetje te kriebelen bij al dat liefdesgeluk. Als je maar goed je best doet, komt alles wel weer goed, was zo’n beetje de strekking van het verhaal. En we weten natuurlijk allemaal dat dat niet zo is. Overigens lijkt de film wel schaamteloos veel op ‘Love Actually’. Niettemin zitten er wel een aantal bijzonder komische momenten in. Maar als je echt wilt lachen en geen film wilt zien over liefdesgeluk, dan moet je naar Superbad. Zelden zo’n grappige film gezien!

Beryl · 2 december 2007 op 13:33

Kort maar p/krachtige column!

Heb de film samen met een zeer gelukkig getrouwd stelletje gekeken en toegegeven, als single voelde ik me ietwat achtergesteld bij al dat liefdesgeluk in de film, maar het bewijs dat het mogelijk is zat naast me! Besloten om dus toch maar te blijven geloven (al dan niet tegen beter weten in…). 😉
En dat je zonder relatie ‘niets zou hebben’, is natuurlijk niet waar, want gelukkig zijn er nog altijd al die andere vormen van liefde, die (mij) erg veel waard zijn! 😀

Sterkte met je gebroken hart!

Grumpy-old · 2 december 2007 op 13:40

Nederlandse films zijn ‘mijn ding níet” .
Wat de liefde betreft zit ik in een vergelijkbare situatie, en daar vind ik dat je heel precies de pijnpunten weet te raken. Je wordt bedankt. 😉

Fijn geschreven stukje.

Greetz
Grumpy

DreamOn · 2 december 2007 op 16:28

Welkom op cx!

Goed geschreven, al blijf je wel aan de oppervlakte… nou hoef je helemaal niet uit te leggen hoe je aan dat gebroken hart komt hoor, maar zo blijft het wel erg vaag.

Ik vind de column een beetje kort, nog niet af, lijkt het.

Ik wil ook nog steeds naar die film, maar tegen de tijd dat ik eens besluit om naar de bioscoop te gaan, dan zijn de meeste films allang op DVD uitgebracht! 😀

Ik ben benieuwd naar meer schrijfsels van jouw hand,

Groetjes DO.

Happyturf · 2 december 2007 op 17:54

Liefde laat zich niet dwingen. Behalve… in de film. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. 😉

Happyturf

pally · 2 december 2007 op 22:20

Hij trekt me niet zo aan die film. Dat heb ik altijd met films waarvan iedereen zegt dat-ie zo leuk is. Dat demotiveert me.
Dat jij er nou even niet zo’n trek in hebt, lijkt me logisch.Ga gewoon lekker naar een andere, eentje om te huilen of zo. Meteen een goeie smoes. Kop op, Mirte!

groet van Pally

KawaSutra · 2 december 2007 op 22:41

[quote]Liefde is als sinterklaas[/quote]
Ja, voor je het weet krijg je de zak! 😀

WritersBlocq · 2 december 2007 op 23:12

Ik ga er deze week naartoe. Ben benieuwd. Verwacht er geen ruk van, dus zal het wel grappig zijn.
Leuk, vlot geschreven, je column. Welkom!

@ Kawa: 😆

champagne · 3 december 2007 op 13:01

Ik ben samen met mijn dochter naar deze film geweest. Hij is vermakelijk, maar zó zoet dat een suikerpatient ervan in coma raakt!

Met je column biedt je een mooi en kritisch tegenwicht. Goed gedaan!

CJvZ · 3 december 2007 op 13:01

[quote]Dus niet álles is liefde.[/quote]
Ik vond het grappig toen ik ging kijken hoeveel mijn laatste column kreeg dat in de geplaatste lijst twee tegenpolen geplaatst waren. Mijn column heet namelijk [url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=7303]’Niet alles is liefde'[/url]. En het klopt, jij zegt het ook.

En waarom volwassenen toch Sinterklaas vieren? Misschien voor de cadeautjes.

Ineke · 3 december 2007 op 13:54

Erg leuk geschreven. Tja, een gebroken hart veranderd je perspectief op het leven enigzins. Maar neem het van iemand aan die een jaar geleden haar hart gebroken heeft gehad. Het heelt weer; kost alleen even wat tijd. Terecht dat je gaat steigeren bij de gedachte dat je zonder partner niks meer hebt. Onzin! Het leven als vrijgezel geeft je ongelooflijk veel terug; waaronder jezelf.

Sterkte!

Groeten,
Ineke

weathergir · 3 december 2007 op 17:31

Welkom Mirte met dit korte, maar heel krachtige en fijn leesbare debuut! Ben benieuwd naar meer, meer, meer…

Ennuh, die liefde: ach, geloof het nou maar gewoon. De film “Alle mannen zijn varkens” was ook niet wat 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder