Of ik nog kan lachen? Ja, natuurlijk kan ik dat. Je moet altijd blijven lachen toch? Dat ik een klein beetje tegenslag heb de laatste tijd wil niet zeggen dat mijn mondhoeken naar beneden blijven hangen hoor. Welnee, ik lach mijn tanden bloot, laat mijn ogen glinsteren en laat mijn lichaam “Ik ben blij” schreeuwen. En waarom ook niet? Dat er geen geïnteresseerden zijn voor ons te verkopen huis is het einde van de wereld niet hoor. Er is nog tijd genoeg. Een dubbele hypotheek is ook allemaal zo erg niet. Geld moet rollen. Wat moet je er anders mee? En nee hoor, ik ben niet vergeten dat het op mijn werk niet goed gaat en dat ik straks misschien zonder werk zit. Natuurlijk heb ik mijn salaris wel nodig om de bouw te kunnen realiseren, maar hé, geen werk hebben, betekent ook geen geld hoeven te betalen aan de kinderopvang toch?

Nee, ik zie het allemaal niet zo zwart hoor. Verder gaat het toch allemaal best goed? Op de gezondheid van verschillende familieleden na dan. De een na de ander lijkt het ziekenhuis aan de binnenkant te willen bewonderen. Maar hallo, ik kan me toch niet overal druk om gaan maken? Het betreft hier namelijk maar tantes waar ik weinig contact mee heb. Oh ja en ook mijn moeder en mijn zus. Niks om me zorgen om te maken toch?

Wat zeg je? Mijn zoon? Oh ja zeg, vergeet ik hem nog bijna. Ach, een kleine operatie, dat stelt toch niks voor? Je kind onder narcose zien gaan, maakt echt geen indruk op een mens hoor. Nee, ik heb lachend aan zijn bedje gestaan. Zelfs nu hij mij nachten wakker houdt, omdat hij het benauwd heeft, deert me niks. Daar groeit hij wel weer overheen.

Dus of ik nog kan lachen? Ja, natuurlijk kan ik dat. Je moet altijd blijven lachen toch? Al is het dan soms als een boer met kiespijn.

Categorieën: Diversen

7 reacties

Eddy Kielema · 12 mei 2006 op 13:41

[quote]Je moet altijd blijven lachen toch? [/quote]
Zo is dat, Bassie en Adriaan weten daar alles van, zie [url=http://www.hotlyrics.net/lyrics/B/Bassie_en_Adriaan/Altijd_Blijven_Lachen.html]hier[/url] de tekst en zing mee! 🙂

Troy · 12 mei 2006 op 14:03

Ik vraag me altijd af waar bepaalde uitdrukkingen vandaan komen. Was er ooit een boer met kiespijn, die zo’n pijn had waardoor het leek alsof hij lachtte?:-? Voordat ik nog meer onzin uit ga kramen…sterkte met het hele gebeuren.

KingArthur · 12 mei 2006 op 16:23

Ik vraag me wel eens af wat er mis is met huilen. Volgens mij is dat namelijk de enige uiting van emotie die ware oprechtheid toont. Toch veel sterkte met al je sores. Als ze komen komt het vaak ook allemaal tegelijk. Maar troost je, aan het einde van de tunnel gloort altijd het licht en onthoud: het is maar tijdelijk (zoals alles dat is).

Li · 12 mei 2006 op 19:03

Wendy je krijgt van mij een extra smiley 🙂 😉

Li

Mosje · 12 mei 2006 op 19:23

Goed geschreven, een beetje vanuit een andere invalshoek dan wat je normaal doet.
Succes met alles.
(en dat je dat huis aan de straatstenen nog niet kwijt kunt is logisch. Wie wil er nou begraven liggen in een uithoek. 😉

wendy77 · 12 mei 2006 op 20:59

@Mosje: Ik vraag ook niemand om hier begraven te worden hoor. Wonen is meer dan genoeg 😉

@Eddy: die bassie en adriaan zijn zo gek nog niet 😛

@King: er is niks mis met huilen, maar dat hou je ook niet een hele dag vol. Krijg je van die lieve handjes op je gezicht van 3-jarige meisjes. “Mama, waarom huil je??” Alleen daarom MOET je wel doorgaan en lachen.

Dank voor de reacties.

Prlwytskovsky · 13 mei 2006 op 02:08

Knuffel van mij, helpt dat?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder