Het klinkt raar maar het wordt toch echt tijd dat we de Corona-pandemie achter ons laten. Om heel veel redenen maar ook omdat een aantal mensen nu toch echt serieus aan het doordraaien is. Gedurende de hele periode worden er al mensen bedreigd, helaas, maar als je als een soort mislukte maar wel zwaarbewapende Rambo rond gaat lopen, ben je toch wel heel ver van de realiteit af beland.

Wat denkt zo’n man dan? “Hé, ik ben het niet eens met anderen, virologen, wetenschappers, mensen met een andere mening, ik neem van de zaak mijn raketwerpertje mee en ga wat stennis schoppen.” Gevaarlijk dat zo iemand bij Defensie werkt. Niet dat dat te voorkomen is, maar als militair, politie-agent of zelfs maar lid van een schietvereniging heb je natuurlijk wel meer mogelijkheden om aan een wapen te komen. Althans, dat denk ik, want misschien is het darkweb een veel betere plaats, daar heb ik geen ervaring mee. En eenlingen die dit soort plannen beramen, zijn bijna niet te volgen. Maar goed, die Rambo dus, die loopt rond in een natuurpark in België, als ik het nieuws mag geloven, en probeert te ontsnappen aan de maatschappij zoals wij die kennen. Nou weet ik niet waar de viroloog Marc van Ranst woont, maar ik mag toch hopen dat dat op een veilige afstand is. En als ze die man dan straks pakken, krijgt hij dan straf? Of een aai over zijn bol en de opmerking “niet meer doen hoor jongen”?

Je zult maar bedreigd worden door zo’n gevaarlijke gek.

Natuurlijk moet Willem Engel het dan weer opnemen voor zijn zielsverwant. Van Ranst zou het over zichzelf hebben afgeroepen. Natuurlijk, dat zou ik in zijn plaats ook zeggen. Waar haalt die man die denkbeelden toch vandaan. Zou hij nou echt nog steeds denken dat Corona een verzinsel is van de overheid om ons onder de duim te houden? Dat er helemaal nog nooit mensen aan het virus zijn dood gegaan?

En zoals altijd valt de hele Social Media er weer overheen. Voor- en tegenstanders hakken op elkaar in en iedereen weet het weer beter. Ik zou me kostelijk amuseren ware het niet dat sommige commentaren zo vreselijk asociaal zijn dat ik bijna de neiging krijg om te kijken wie er achter die tekst zit. Vaak is zo’n account afgeschermd en dat snap ik ook wel. Tenslotte wil je wel anoniem blijven als je mensen zo behandelt.

Wat ik dan wel weer meesterlijk vind, is de opmerking waar Van Ranst zijn betoog op Twitter mee opent, “Wanneer we ooit geconfronteerd worden met een salsapandemie, ga ik met veel plezier luisteren naar wat jij als dansleraar te zeggen hebt.” Laten we in vredesnaam hopen dat dat dan nooit gebeurt.

Categorieën: Overig

1 reactie

Nummer 22 · 28 mei 2021 op 10:15

Dag Machteld, tsja de grootste bedreiging is het het Wappie virus dat niet uit een lab komt maar uit een de verwarde geesten en de meelopers, De enige strategie is te vragen te komen met feiten, bewijzen en niet van ‘horen zeggen’, ‘ik heb gehoord van… ‘ en ander getoeter zonder enige kennis dan hun eigen waarheid dat direct maar door de tegen geluid gevers moet worden geaccepteerd. Zo niet dan barst hun hel en verdoemenis over allen. Natuurlijk is onze aarde een platte schijf, bestaat chemtrails dat over onze wereld vanuit vliegtuigen wordt verneveld en ook zijn de Aliens gesignaleerd en is de great reset aan de gang. Wat te denken geeft is dat allen die hun vaccine in 1794 hebben ontvangen (Pokkenvaccinatie) allemaal dood zijn, toch. Kortom, vanuit een democratische samenleving op van alles en nog wat reageren wat deze groepen en paranoia verwarden op sociaal media dumpen is hun luxe. Het beroepen op Grondrechten maar dan wel vanuit zonder plichten.

Je zou de PEST krijgen in de onzin, maar dat kan ook niet want de pest heeft in de middeleeuwen miljoenen mensen het leven gekost en dat willen we anno 2021 toch niet, maar dat terzijde.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder