Vandaag, 19 maart 2007, las ik een artikel over een Amerikaan die zijn zus voor de rechter had gesleept omdat haar Siamese kat hem in zijn hand had gebeten. Als gevolg hiervan liep de man opgezwollen vingers op tot formaat hotdogs. De verzekering van de vrouw vergoedde de ziekenhuisopname van drie weken niet. De man was gedwongen om zijn eigen zus voor het gerecht te slepen en kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van ruim 90.000 euro. Onder het mom van: “Van je familie moet je het maar hebben!” Het zou toch een complete familievete kunnen uitlokken. Ha.. waar gaat dit alles toch naar toe? Nog even en dit soort praktijken komt ook in Nederland en België voor.. Had meneer Broerkonijn niet even zijn eigen verzekering kunnen laten betalen? Hij had dat toch ook op die wijze kunnen oplossen? Maar nee… Je bloedeigen big sister voor de rechtbank slepen is beter nietwaar?

Verwonderlijk is wel dat in dit soort berichten nooit staat vermeld wat nu eigenlijk de aanleiding was van het geheel. Wie katjes in het donker knijpt……… Zou nu ook het tijdperk geopend zijn om de fokker van het poezenbeest voor de rechter te slepen wegens verkoop onder valse voorwendselen? Als je tevoren had geweten dat je schattige kitten je uiteindelijk een ton zou gaan kosten, dan had je het mormel niet gekocht hè. Dat stond waarschijnlijk niet in de stamboom vermeld, toch? Ja, je hebt een kat in de zak gekocht. Nu moet de Siamese kat zeker aan de Prozac? En wie gaat dat betalen? Wie betaalt de medicijnen en de katten-zielenknijper? Over de reiskosten nog maar niet te spreken want zo’n kattenfluisteraar woont natuurlijk niet bij jou om de hoek maar drie Staten verderop. Welke verzekeringsmaatschappij moet dat nu gaan vergoeden?
Ja, en zo kunnen we doorgaan hè. Zus klaagt broer dan maar weer aan om vervolgens een tegenclaim te krijgen van broertje-lief enzovoort enzovoort.
Ja, je moet de kat dan ook niet op het spek binden hoor. Dan vraag je er natuurlijk gewoon om.
En dàn durven ze van mij nog te zeggen dat IK geen katje ben om zonder handschoenen aan te pakken! Natuurlijk! Wie gelooft dat nu nog?


10 reacties

arta · 21 maart 2007 op 13:17

Het vele eindigen op vragen om bevestiging, (toch?, hè? en nietwaar?)laat je column aan kracht inboeten. Dat is jammer, want met het onderwerp kun je absoluut iets leuks neerzetten!
🙂

pepe · 21 maart 2007 op 15:42

Best een leuke column.
En inderdaad ben ik het ook wel eens met de reactie hiervoor eens.
Welkom hier en hopelijk lezen we meer van jou.

KawaSutra · 21 maart 2007 op 15:53

Broerlief was waarschijnlijk niet verzekerd. Dat komt veelvuldig voor in de VS. En een kat in het nauw maakt rare sprongen. 🙂

schoevers · 21 maart 2007 op 16:02

Na een veelbelovend begin van de column, zakte ik aan het eind wat weg. Een beetje couperen die staart.

Mup · 21 maart 2007 op 16:26

[quote]“Van je familie moet je het maar hebben!” [/quote]
Precies! Die twee zijn samen naar Hawaii:-)

Zonder gekheid, het zijn Amerikaanse praktijken die ik liever niet overzees zie komen, net zoals overigens een jury, welkom op cx

Groet Mup.

pally · 21 maart 2007 op 16:48

het is al gezegd dat je veel vraagtekens zet en iets compacter zou ook kunnen. Maar een grappig onderwerp,

groet van Pally

SIMBA · 22 maart 2007 op 08:27

Het is bij de beesten af! 😀

KingArthur · 22 maart 2007 op 11:43

Je refereert op een leuke manier terug naar de kat dat is okay maar in je titel heb je het ook over honden. Die heb je in deze tekst minder goed naar voren komen. Ik hoop nu niet dat je je de gebeten hond voelt.

Thundercat · 22 maart 2007 op 12:01

Iedereen ontzettend bedankt voor jullie kritische blik op mijn stukje tekst. De vraagtekens (vragen om bevestiging) was mijn manier om mensen te laten nadenken. Maar inderdaad, dit kan ik beter op een andere manier proberen te laten overkomen. Te veel vragen is eigenlijk niet prettig lezen.
Wat betreft de titel kat en hond: Het spreekwoord luid “vechten als kat en hond”.. Daar doelde de titel op.

Ik zal al jullie argumenten in me opnemen en me verbeteren in een volgende tekst.

Iedereen bedankt!

DreamOn · 22 maart 2007 op 12:40

Ik ga mijn buurvrouw aanklagen: elke zomer komen de mieren uit haar tuin ook bij mij langs.. 😀

Leuke column, welkom hier!
Qua kritiekpuntjes: alles is al genoemd! 😉

Groetjes DO.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder