Mijn haren rijzen te bergen als ik Geert Wildes weer hoor kwaken, omdat hij alleen maar kolen op het vuur gooit van de ontevredenheid van het volk. Ik beschouw heb dan ook als de papagaai van de mensen, die hun buurman verwijt dat hij anders is. Je zou hem zo een snavel aan kunnen meten en in een willekeurige dierenwinkel kunnen verkopen als mislukte kaketoe. Kwaad word ik als ik weer een imam hoor monologen dat alle andersdenkende verdienen om te sterven onder de noemer van een virtuele schepper. Ik ben een anti extremist die zich miskent voelt, omdat ik van mening ben dat een ieder die onbevooroordeeld gehoord moet worden. Ik ben een voorstander om alle religiën in de papierversnipperaar te stoppen. Zodat deze materie geen rede meer mag zijn om een ander te veroordelen. Als ik iets verkondig, wordt ik of, van twee kanten gestenigd of, van links naar rechts getrokken. Puur door de interpretatie van een ander en wat ik daar werkelijk mee bedoel wordt niet eens gehoord.

De christenen die haat prediken verpakt in liefde en daar tegenover de moslims, die er geen doekjes om winden…. nou ja op sommige punten wel, maar als ik daar over nadenk krijg ik er een punthoofd van. Nou moet ik niet vergeten de diversen andere religiën te noemen anders wordt er weer gezegd dat ik alleen de islam en het christendom aanval. Bij deze dan.

Ik ben een anti extremist, die elk kortzichtig standpunt van tafel veegt, we moeten allemaal eens een keer een ander uit laten praten en als je niet begrijpt wat hij bedoeld om uitleg vragen. En niet altijd een verwijt, met een verwijt beantwoorden. Ik weet dat nu alle extremisten dat als slap beschouwen. Omdat ik in hun ogen geen kant kies en al veroordeeld ben zonder gehoord te zijn.

Ik ben extreem tegen het extremisme waardoor ik geen enkele discussie win van een extremist.
Omdat die zich altijd verschuilen achter een geloof, dat ik naar hun inziens direct aanval en er een verdediging ontstaat die uiteindelijk altijd naar een oud geschrift verwijst. Nooit wordt er gekeken naar het nu, maar altijd naar het verleden. Altijd is het “ik doe dit omdat jij” hou nou toch op.

Ik ben anti extremist en ben extreem tegen het extremisme, maakt mij dat nu ook een extremist?.

thcisok 😕

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Mug · 26 februari 2006 op 21:55

Dan zou je tegen jezelf zijn…maar ik zou het niet weten.

Een beetje jammer van de taalfouten in je column, normaal lees ik er erg snel overheen en kan ik me er niet aan storen, maar nu stropte de foutjes het lezen een beetje op…misschien te snel en fanatiek geschreven?:-)

Ik vind het eeuwig zonde dat religies (is religien een legale meervoudsvorm?) vaak een reden zijn van geweld. De denkbeelden zelf zijn vaak mooi, en religie kan veel mensen helpen in moeilijke tijden. Helaas wordt er in de naam van geloof veel leed veroorzaakt.

Outsider · 26 februari 2006 op 22:19

Altijd maar weer komt men met de religie aanzetten als de hoofdoorzaak van alle oorlog en ellende in de wereld. Men vergeet dat het communisme dat alle religie haat ook miljoenen en miljoenen doden op zijn geweten heeft o.a. onder Stalin in Rusland, Mao in China en Pol Pot in Cambodja.

Ook komt het maar al te vaak voor dat geloofsgenoten het onderling niet eens zijn en dan elkaar ook nog gaan vermoorden zoals nu bijvoorbeeld in Irak.

Ik hou het er daarom maar op dat godsdiensten of ideologieën niet de oorzaak van het kwaad zijn, maar de mensen zelf die niet deugen.

KawaSutra · 27 februari 2006 op 02:52

Ja, beetje slordig geschreven, jammer.

[quote]Ik ben een anti extremist die zich miskent voelt, omdat ik van mening ben dat een ieder die onbevooroordeeld gehoord moet worden. Ik ben een voorstander om alle religiën in de papierversnipperaar te stoppen. [/quote]
Ik kan niet anders zeggen dan dat je jezelf enorm tegen spreekt hier. Je bent idd. een extreme anti-extremist. 😀

@Outsider[quote]Ik hou het er daarom maar op dat godsdiensten of ideologieën niet de oorzaak van het kwaad zijn, maar de mensen zelf die niet deugen.[/quote]
Deze keer ben ik het helemaal met je eens.

Raindog · 27 februari 2006 op 18:26

Magertjes. Ik wil het niet van tafel vegen hoewel ik het kortzichtig vind.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder