Ik hoef niets anders te zijn dan datgene wat ik ben. Ik hoef niemand anders te zijn dan een Zweedse emigrant. Ik hoef niemand anders te zijn dan de dochter van mijn ouders, de dochter van een accountant. Niet iemand anders te zijn dan de dochter van een zuster in een afkickkliniek. Ik ben wat ik ben en ben er trots op. Ik hoef niets anders te zijn dan een combinatie van twee zielen in 1.
Dit zal ik nooit vergeten, want het deel waarin ik me nu bevindt en waar ik ook heen ga… Ik weet waar ik vandaan kom. Ik weet waar ik verbleven heb en ik weet waar ik altijd naar terug kan keren. Ik wil niemand anders zijn dan de persoon die ik ben, of in ieder geval de persoon die ik de laatste paar weken heb geprobeerd te zijn. Alles wat er nu nog toe doet is dat ik vrede met de situatie heb en tevreden ben met hoe de dingen ervoor staan.
Ik heb geprobeerd anders te zijn dan de persoon die ik eigenlijk ben, maar ik werd moe van de deuren openen om ze daarna weer achter me te sluiten omdat het toch op niks zou uitdraaien. Ik ben moe van het zoeken naar de persoon die andere mensen willen die ik ben, ik denk dat ik haar nooit zal vinden.
Daarom heb ik maar opgegeven…
Zoals mijn idool ooit zong: “I don’t wanna be anything other than me”
And I totally agree!

Omgeven door bedriegers, omgeven door leugens. Overal waar we gaan. Overal kijken ze naar ons, hebben een oordeel nog voor ze ons kennen. Het maakt niet uit wat je doet of zegt, een oordeel is binnen 2 seconde gevestigd, dan kan je nog zo interessant zijn en nog van zulke goede huizen komen. Als het oordeel slecht is, kan het maar moeilijk verbeterd worden.
Overal waar we gaan, leugenaars, bedriegers, identiteitscrisissen… Ik vraag me af of ik de enige ben die het doorheeft. Als dat zo is, dan zal ik de enige zijn die er iets van kan leren.

Nadat ik dit alles heb gezien heb ik heb mijn levensmotto veranderd. Ik kan nooit iedereen gelukkig en tevreden maken met wie ik ben, wat ik doe en waar ik in geloof. Ik heb besloten dat ik daarom alleen nog de mensen die er voor mij echt toe doen gelukkig ga maken, bij hen kan ik namelijk mezelf zijn.
De mensen die het daar niet mee eens zijn, kunnen alsnog vertrekken. Mijn situatie is altijd al bedoelt om zo te zijn, van stof naar klei en van klei naar steen. Waarom proberen onder deze bestemming uit te komen?
Waarom proberen ergens bij de horen en in het plaatje te passen.. als je bedoelt bent om eruit te springen?

So, I don’t wanna be anything other than ME.

Categorieën: Algemeen

7 reacties

Anne · 26 november 2008 op 15:33

Van stof naar klei, van klei naar steen, dat vind ik heel intrigerend. Het lijkt een tipje te zijn van een sluier die verder in de tekst helaas nergens wordt opgetild. Boodschap prima en lovenswaardig, maar ik had graag vanuit de algemeenheid wat specificatie gelezen, dat had het verhaal meer ingekleurd.

pally · 26 november 2008 op 22:18

Jezelf proberen te overtuigen in bijna steeds dezelfde woorden is voor mij als lezer niet zo boeiend, Lola. Ik begrijp heel goed wat je wilt zeggen, maar deze vorm is meer geschikt om met grote letters boos in je dagboek te schrijven of uit te schreeuwen op een stil strand.

groet van Pally

weathergir · 26 november 2008 op 22:23

Mooi is mooi, punt uit. En ik denk dat je een mooi mens bent. Beetje bitter “on the edges”, da´s dan wel een beetje zonde. Maar doe jij maar lekker jij, dan komt het helemaal goed!

doemaar88 · 27 november 2008 op 10:11

[quote]Mijn situatie is altijd al bedoelt om zo te zijn, van stof naar klei en van klei naar steen. [/quote]
Deze is mooi, Lola!

[quote]Zoals mijn idool ooit zong: “I don’t wanna be anything other than me”[/quote]
Als dat Gavin Degraw niet is 😀

Dees · 27 november 2008 op 13:33

Tja Lola, het is lastig om perfectionistisch en veeleisend te zijn, naar jezelf en anderen, want dan word je vaker teleurgesteld.

Ik vind het met redenen als Pally al noemde overigens ook niet heel goed als stukje, het leest moeizaam, is wellicht ook gewoon te persoonlijk en te weinig verhalend.

KawaSutra · 28 november 2008 op 00:06

Zo is dat, altijd jezelf blijven….en daar tevreden mee zijn. En dat laatste komt wat geforceerd naar voren in jouw verhaal. Je moet wel in jezelf geloven en je hoeft je echt niet te verdedigen.

Troy · 28 november 2008 op 08:58

Jij=jij=uniek=goed. In bittere periodes heb ik wel eens geroepen dat iedereen vervangbaar is, maar daar ben ik nu ondertussen wel op teruggekomen. Dus houd vooral vast aan het positieve in jezelf en in anderen en blijf vooral lekker van je af schrijven 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder