Er is onderzoek gedaan naar de hoeveelheid bacteriën in kantoren. Microbiologen hebben zich helemaal uit kunnen leven in dit onderzoek.
De uitkomst hiervan wil ik jullie niet onthouden. Dat de telefoon het meest vies is op een bureau kan ik best begrijpen; met zweterige handen wordt de hoorn tegen het oor gehouden terwijl er spetterend in gesproken wordt.
Drie enorme bacterie-bronnen op die ene, kleine telefoonhoorn.
Bureaubladen volgen met een maar geringe achterstand en ook dit is te snappen want daar wordt aan gewerkt en ’s avonds komt de schoonmaakster die met één doekje over alles heen wappert, dus goede verspreiding van bacteriën is gegarandeerd.

Op nummer drie van deze”bacterie-top-vijf” staan kraantjes en hendels van die gekoelde watertappers. Dus een lekker fris glaasje water is helemaal niet zo lekker fris.
De kraantjes worden op de voet gevolgd door de magnetrons en dan met name de handvaten daarvan, dus neem je een lekker broodje of soepje mee wat nog even in de magnetron moet krijg je er gratis een smeuïg sausje bij.
Op nummer vijf staan onze onmisbare toetsenborden, ook daar wonen hele koloniën bacteriën. Die zitten daar heerlijk tussen de kruimels onder de toetsen, niemand die erbij kan! En dan de hele dag viezige vingers die eroverheen dansen en nog meer vriendjes achterlaten.

Samenvattend kwamen de geleerden tot de conclusie dat er op een gemiddeld bureaublad 100 keer meer bacteriën huizen dan op een keukentafel en 400 keer meer dan op de gemiddelde toiletbril. Dus je kunt beter je lunch op het toilet nuttigen dan aan je bureau.

Nou ben ik zo benieuwd hoe dit mogelijk is; het toilet schoner dan het bureau. Maar hier was het werk van de microbiologen gedaan en oplossingen werden niet aangedragen.

Ik hoop dat de kantoren er hun voordeel mee doen en de schoonmaakster een uurtje langer laten werken. Anders duurt het niet lang meer voordat de bacteriën de macht overnemen en wij mensen door de “bacteriaanse” poetsvrouw worden weg gesopt.

Categorieën: Algemeen

13 reacties

WritersBlocq · 30 januari 2007 op 17:18

Kep de 1e alinea gelezen, de rest wil ik NIET weten haha!

SIMBA · 30 januari 2007 op 17:30

Dat is struisvogelpolitiek :lach:

Dees · 30 januari 2007 op 17:57

Ik vond het al zo vreemd dat alles op kantoor net lekkerder smaakte dan thuis. Maar nu begrijp ik het, het zijn de extraatjes die het hem doen 😀

Chantalle · 30 januari 2007 op 19:09

Op de één of andere manier voel ik opeens de behoefte om morgen buiten de deur te gaan lunchen in plaats van op kantoor, gek wel 😉

Trukie · 30 januari 2007 op 19:47

Gelukkig is mijn plastic boterhamzakje wel schoon 😆

pally · 30 januari 2007 op 19:48

umhuh……ik zit net met mijn zojuist opgegeten pizza-handen aan de toetsen, Nou ja kan er nog wel bij.
In het weekend doe ik het toetsenbord met water in een soeppan en dan maar smullen op de toiletbril.
Goeie column!
groet van Pally 😀

DriekOplopers · 30 januari 2007 op 21:32

Marketing-sales-corporate-director Jansen zit zelfs op de plee te telefoneren.

Iedereen dacht “uitslover”. Maar nu weten we beter: smetvrees! 😀

Met veel plezier gelezen. Maar het belangrijkste: die bacteriën kunnen in principe helemaal geen kwaad. Het gaat niet zozeer om de [b]hoeveelheid[/b] bacteriën, maar vooral om de [b]soort[/b]. Het is niet voor niets dat mensen die als kind in de modder hebben gespeeld een veel betere afweer hebben dan die steriel opgevoede yuppenkindjes!

Driek

Li · 30 januari 2007 op 22:19

Gedver Simba. Het wordt helemaal ranzig als je die griezels uitvergroot hebt gezien.

Li

Bitchy · 31 januari 2007 op 05:28

Gezellig zo’n bakje pinda’s op de bar in de kroeg. Iedereen graait er in, want het is gratis. En heb je enig idee hoeveel mensen hun handen wassen als ze van het toilet gebruik hebben gemaakt??? 😀

arta · 31 januari 2007 op 09:11

Hahaha, Sim!
Vanaf nu zijn de WC’s overal constant bezet…
Leuke column!

SIMBA · 31 januari 2007 op 09:45

Ho ho arta…het gaat over kantoren, ik sta niet in voor de plee in de kroeg 😀

pepe · 31 januari 2007 op 20:56

Vanaf vandaag eet ik gewoon niet meer. Wat een smerige column Simba 😉 of was het een smeuige?

Gatsie Dees wat tik jij nu voor een reactie? 😆

Shitonya · 1 februari 2007 op 12:25

Ach, het is niet zo dat je sneller en vaker ziek wordt als je achter een bureau werkt, dus wat dat betreft boeien mij die bacterieen niets.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder