Een paar wijze mannen uit Colorado Amerika hebben onderzoek gedaan naar waar op het lichaam zich de meeste bacteriën huisvesten. De (verrassende) uitkomst was dat de meeste bacteriën op je wijsvinger en je onderarm wonen. Ik ben dan wel benieuwd wie de proefpersonen waren of nog meer naar waar ze geweest waren voordat ze naar het onderzoek gingen. Ik denk dan aan een man die graag gynaecoloog had willen worden,maar door een zwaar geval van strabisme (geen diepte kunnen zien) dit nooit heeft kunnen bereiken en om zijn droom toch te verwezenlijken oefent hij vier keer per week voor een paar tientjes op een heroïne hoer. Of een paarden fokker die dagelijks kunstmatige inseminatie uitvoert bij zijn merries maar door een latex allergie geen handschoenen kan dragen. Misschien wel een fanatieke nudist met een ernstig jeukerige soa.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat in je mond en op je voorhoofd veel minder bacteriën leven. Waarom geven wij elkaar nog steeds een hand als we elkaar begroeten? De Eskimo’s hebben dit onderzoek volgens mij al veel eerder gedaan. Daarom begroeten zij elkaar door met de neuzen tegen elkaar aan te wrijven. Ik stel voor dat we vanaf nu een kopstoot geven als we elkaar begroeten. Misschien moeten we wel beter opletten wie we allemaal een hand geven. Zal de beste remedie tegen de Mexicaanse griep amputatie vanaf de ellebogen zijn? Scheelt wel een boel geld aan vaccinatie kunnen ze dat voor een beter doel gebruiken. Zoals nog meer van deze briljante onderzoeken.

N.Verjans.

Categorieën: Algemeen

4 reacties

LouisP · 12 november 2009 op 23:24

V.
om die kopstoot moest ik erg lachen..
best wel origineel..
L.

KawaSutra · 13 november 2009 op 01:29

Mensen zitten nou eenmaal overal met hun jatten aan. Dus wat mij betreft niet zo verrassend.
Ik vind de column een beetje magertjes. Prima onderwerp om met een beetje fantasie even flink uit te pakken.

SIMBA · 13 november 2009 op 12:14

Ik heb over dit onderwerp ook ooit een column geschreven (Bacterie invasie)ze blijven inspireren die onzichtbare monsterstjes!

Mien · 11 januari 2010 op 11:32

Zolang je geen beestjes ziet gewoon doorschrijven …

Mien

Geef een antwoord