Grijp hem in zijn kraag! Ik beschuldig hem van moord!
Balkenende is een moordenaar! De zitting is geopend. De edelachtbare Eric O. is uw rechter.
Eric O.: “Gaat u zitten Minister President Balkenende. Allereerst geven we het woord aan het Openbaar Ministerie bij monde van de heer Van Dusschoten.”
Van Dusschoten: “Ik weet precies wat er gebeurd is! Er kwam een groepje wilde Socialisten en de beklaagde (Van Dusschoten wijst naar Balkenende) had de leiding over een groepje Christen-Democraten, die de normen en waarden bewaakten. De beklaagde pakte zonder blikken of blozen zijn Canadese M16 en schoot een kogel door het hoofd van een van die jonge Socialisten. Hij gaf niet eens een waarschuwingsschot. Een brute moord!
Een gericht schot op een groepje burgers. Deze man is levensgevaarlijk!”
Eric O.: “U wordt beschuldigd van moord MP Balkenende. Hoe pleit u, onschuldig of schuldig?”
MP Balkenende: “Ik ben onschuldig (schreeuwt als een mank speenvarken). Het was duidelijk dat de barbaarse Socialisten bezig waren de normen en waarden te verlagen. Ik voelde me bedreigd, maar vooral mijn jonge Christen-Democraten, over wie ik de leiding had, liepen gevaar. Zij waren net 18 geworden. Ik had geen keus. Wij of Zij. Het is een schande dat ik na 25 jaar trouwe dienst in het rechtvaardige leger van God op deze wijze bedankt wordt.”
Eric O.: “Meneer Van Dusschoten, kunt u mij de bewijzen overleggen?”
Van Dusschoten: “Het lijk van de jonge linkse radicaal mocht niet opgegraven worden daar dit tegen de gebruiken is van onze rode vrienden maar het is zeker dat het lijk van de dode Socialist is. Daarmee is ook de kogel niet overlegbaar. De kogel zit namelijk nog immer in het lijk, althans dat is wat we zeker vermoeden.”
Eric O.: “Getuigen? Ik neem aan dat er getuigen zijn.”
Van Dusschoten: “We hebben getuigen van de schietpartij gevonden. Hoewel de verhalen elkaar grotendeels tegenspreken komt het er op neer dat in elk verhaal de heer Balkenende schoten lost en dat verderop een Socialist neerstortte na getroffen te zijn door mogelijk een kogel. Daarnaast heeft de heer Balkenende zich niet gehouden aan het militaire protocol welk van kracht was tijdens zijn uitzendmissie bij de PVDA, te weten, bij dreiging een paar keer boe roepen en wapens achterlaten bij het wegrennen.”
Eric O.: “Het lijkt mij duidelijk. De beklaagde, Minister President J.P. Balkenende heeft zich schuldig gemaakt aan een brute moord en het niet opvolgen van het militaire protocol. Ondanks gebrek aan direct bewijs, als een lijk en een kogel kunnen we hier niet om heen. De situatie bij de PVDA is niet zo gevaarlijk dat de beklaagde het militaire protocol aan zijn laars kon lappen. Als dit het geval was had hij namelijk de hele meute moeten afknallen.
Ondanks uw staat van dienst heeft u verkeerd gehandeld. U heeft gefaald als leidinggevende.
Het vonnis luidt: zes maanden voorwaardelijke militaire detentie en een taakstraf van 240 uur.


1 reactie

Raindog · 9 oktober 2004 op 01:53

Even voor mijn plaatje: gaat dit nu wéér over André Hazes?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder