Staatscrimineel Wijn wil niet met prostituees quizzen! Voorpagina Telegraf!! Niks Amerikaanse verkiezingen, niks Bin Laden met nieuwe verlichte boodschap voor de mensheid. Nee hoor.Wijn wil niet quizzen met snollen!! Is dat nieuws? Sterker, is dat nieuws voor de voorpagina? Jazeker, voor de Telegraf wel. Maar wat wil Wijn dan wel met een prostituee? Een prangende vraag die mij de hele zondagmorgen bezighoudt. Oké, Wijn is Staatssecretaris van Financiën dus diepgravende analyse leert ons dat Wijn gelijk heeft. Quizzen met een snol is geld weggooien, financieel wanbeheer, kapitaalvernietiging! Daar doet Wijn niet aan.
In Wijn’s visie gaat de consument naar een prostituee om te bevlekken. Dat is een bijbels woord voor neuken wat weer heel iets anders is dan de liefde bedrijven, maar dat terzijde.
De belastingdienst mag van hem dus niet mee doen aan de nationale bijbeltest op TV
De redactie van dat programma had de belastingdienst gevraagd het vak hoeren en tollenaars te helpen vullen. Jezus!, om maar eens een tollenaarsfan te noemen, de normen en waarden spatten van deze actie af.
Tja, had dan ook Oudkerk voor deze rol gevraagd. Die wint zo’n quizz op z’n sloffen. Als die het vak hoeren en tollenaars niet kan vullen, kan niemand dat.
Wat is trouwens een tollenaar? Zal ik uitleggen voor de huidige generatie die ervan uitgaat dat melk uit een fabriek komt en het begrip koe uitsluitend associëren met voorverpakt rookvlees: Zo werden in het oude Rome de pachters van de openbare belastingen genoemd die of in Rome of in andere gedeelten van het rijk met de invordering van de belastingen en alle andere inkomsten belast waren. De rijkdommen die zij vaak verwierven en die bij velen de vruchten waren van onderdrukking en schandelijke voorrechten werden algemeen aanvaard .
Kortom, een tollenaar is ruw gezegd, de natuurlijke voorvader van gelegaliseerd staatscrimineel Financiën ,Wijn.
Wijn stuurde alle belastingmedewerkers van de belastingen een e-mail, dat hij meedoen met een quizz,die over hoeren en tollenaars gaat, niet gepast vond.(??)
Mag ik daar uit afleiden heer Wijn, dat u hoeren en tollenaars verderfelijke wezens vindt? Dat zij met pek en veren overladen moeten worden ?
Of nog beter, zullen wij de brandstapel weer in ere herstellen?
Mag ik u, heer Wijn, eraan herinneren dat de Weledele Jezus, deze bevolkingsgroep altijd vergaf? Oké, hij ranselde de tollenaars de tempel uit en dat pleit voor hem, maar uiteindelijk vergaf hij hen.
Daarom, heer Wijn, pleit ik ervoor, met verwijzing naar de onfeilbare Bijbel, dat u ,uit stand, uit de tweede kamer geranseld wordt waarna u onder dwang alsnog, samen met Oudkerk, gaat meedoen aan de nationale bijbelquizz.
Oudkerk voor het invullen van het vak hoeren en u voor het vak Tollenaar.
Bij Jack Spijkerman graag, bijbelkenner bij uitstek heb ik mij laten vertellen.
Om het enigszins draaglijk te maken mag Jerney Klaagzang jureren. Is dat wat?

Over hoeren en Tollenaars gesproken. Dinsdag zijn de Amerikaanse verkiezingen. Ik zeg het jullie maar want de Telgraf heeft daar geen tijd voor. Die heeft het te druk met bijbelquizzen.

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

WritersBlocq · 10 november 2004 op 13:29

Hoi Kees, hij is weer onwijs goed! HEERLIJK om weer te lachen en een ander onderwerp aan te snijden na zo’n heftige week, waarin ik mij zowat een tollenaar voel 😉
Een bakkie troost is wellicht “Na Wijn Komt Zonneschijn”? Proost!

sally · 10 november 2004 op 13:58

TOP!

groet Sally

Wright · 10 november 2004 op 14:11

Yep, hij is weer leuk!:-D

Wist je overigens dat Wijn zijn eigen quiz heeft?

[url=http://prinsjesdag.minfin.nl/]prinsjesdagquiz[/url]

Li · 10 november 2004 op 21:50

😀 Dit is klare wijn Kees 😛

pepe · 10 november 2004 op 22:26

cheers kees! 😛

Isabella · 11 november 2004 op 10:09

Zo, daar drinken we op! 😀

Mup · 11 november 2004 op 13:44

[quote]bevlekken. Dat is een bijbels woord voor neuken wat weer heel iets anders is dan de liefde bedrijven, [/quote]

Is dat zo? Liefdevol bevlekken dan?

Groet Mup.

viking · 12 november 2004 op 15:32

Heilige Kees, bid voor ons…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder