Nadat we wat geld hadden losgepeuterd van de personeelsvereniging, besloten mijn vrouwelijke collega’s en ik een dagje te gaan ontspannen in een sauna- en beautycenter. Dit alles onder het mom van ‘teambuilding’. Tjonge jonge, wat hadden we er allemaal zin in, totdat er iemand achter kwam, dat het wel de bedoeling was de hele dag in je blote kont door te brengen. Was dat even schrikken. Alhoewel we er stuk voor stuk tegenop zagen, bleek er al snel van schaamte niks meer over te zijn. Stel je een groepje kinderen voor die los wordt gelaten in een speeltuin. Dit geeft ongeveer hetzelfde effect als zeven dames die een dag zonder man en kinderen van huis mogen.

Volgens een van onze mannen zouden we de dag doorbrengen in een terminaal bad. Toen dat boven water kwam, vielen we zowat dood van het lachen. Erg rustgevend voor de andere bezoekers. Ook de saunabezoekjes werden luidruchtig en zonder schaamte bezocht. In een zweethut uit Lapland zaten de raampjes op piemelhoogte. Dit leverde natuurlijk de nodige hilariteit op. Eén man kreeg het van al dat giechelend vrouwelijk volk zo ongemakkelijk warm, dat hij het niet meer aankon en met rode opgestrakte huid de tent moest verlaten.

Van de massage die als verwennerij bedoeld was, viel voor sommigen onder ons niet echt te genieten. De voetmassage werd omgedoopt tot kieteldood. De ‘hot stones’ behandeling werd vergeleken met het liggen op een barbecue en hoe iemand brandplekken kan krijgen van zee-algen is me nog steeds een raadsel. Zelf dacht ik er wel van te hebben genoten, maar volgens mijn collega’s zag mijn gezicht er nadien uit, alsof ik ieder moment ter plekke dood kon vallen. Er was echter maar 3 minuten sauna voor nodig om mijn hoofd tot het kleurgehalte van een tomaat te krijgen en weer tot de springlevenden te behoren.

Tijd om af te koelen in het zwembad. Van de schaamteloze bommetjes in het ijskoude dompelbad pisten we in onze broek van het lachen. Als er dan ook nog opgemerkt werd dat we helemaal geen broek aanhadden, was het blote-konten-feestje helemaal compleet.
Uiteindelijk moegelachen en lui van de warmte was het tijd om onze buik te vullen. Ontbijten en lunchen in badjas dat gaat nog wel, maar dineren in badjas vonden we toch wat ordinair. Daarom besloten we deze op te waarderen tot peignoir. Dat eet een stuk smakelijker.

Ja, aan de teambuilding werd hard gewerkt. Wel iets om aan te blijven werken natuurlijk, dus moeten we het zeker nog een keertje overdoen. We hadden de personeelsvereniging graag laten zien waar hun geld voor is gebruikt, maar helaas zijn de foto’s van die dag mislukt. Vreemd hè?

Categorieën: Diversen

16 reacties

Trukie · 3 april 2006 op 17:13

Je kon moeilijk zeggen dat julie op het teambuildingsadres om privacyrefenen niet mochten fotograferen.
Dan was het hoofd van de penningmeester van de personeelsvereniging nog roder geworden dan van iemand die na een hetekolensessie de sauna in gaat :laugh:

Eddy Kielema · 3 april 2006 op 17:23

Ik stel dit idee meteen voor aan onze personeelsvereniging! 😉
Leuk beschreven, Wendy.

Mosje · 3 april 2006 op 18:59

Zeven vrouwen een hele dag in hun blote kont. Dat wil ik niet gezien hebben. Sterker nog, ik heb dit stukje niet gelezen.
😀

Anne · 3 april 2006 op 19:19

Heerlijk zo’n dagje, lijkt me. Maar bloot? Dat zou mij de pret geheel doen verdwijnen. Ooit lag ik in een poging nadrukkelijk niet preuts te zijn op het naaktstrand vlak bij het gewone strand van Zandvoort. Samen met mijn vriendin, en we bouwden een kasteel. Voor onze neus had alras een meneer op de buik een comfortabel liggende eerste rangs kaartje gekocht en lag, ik mag wel zeggen zeeeer uitgebreid van de voorstelling te genieten. Wij waren echter nog toegewijdere architecten en deden net of wij hem in onze werklust totaal niet zagen.
Dat we zo ongeveer de enigen waren daar, dat het tamelijk koud was en bepaalde lichaamsdelen zich vrolijk verheften, daar zou het mee te maken kunnen hebben gehad.
Kan ook dat we ons in het strand vergist hadden.

Hoe dan ook, het was de meest onaangename ervaring met betrekking tot ergens anders dan in eigen huis en/of voor eigen lief bloot zijn die ik ooit heb meegemaakt.

Sindsdien ben ik gewoon preuts tevreden.

Leuk stukje Wendy, het plezier spat eraf.
Anne

Dees · 3 april 2006 op 19:33

:laugh:

Ik kom in de sauna altijd helemáál tot rust. Maar deze variant lijkt me ook wel leuk. Hoewel, met mijn collega’s… 😀

Heel leuk geschreven Wendy!

Mosje · 3 april 2006 op 19:42

Ik merk al helemaal welke kant het opgaat met de reacties: Een CX-sauna voor de vrouwelijke columnisten, en daarna een themacolumn.
Ik ga overlijden aan een maandagmorgen. Op het naakstrand van Zandvoort.

wendy77 · 3 april 2006 op 19:58

haha Anne, kan me voorstellen dat je na zo’n ervaring het helemaal hebt gehad met nuderen, maar dit was mijn eerste naakt-ervaring ‘en public’ en ik heb er wel van genoten moet ik zeggen 😀

Mosje: hondjes mogen ook mee hoor. Alhoewel…aan dode hondjes hebben we ook niks 😛

Li · 3 april 2006 op 21:54

Tijdens het lezen van deze column kreeg ik weer een beetje het schoolreisjeskeetgevoel 🙂

Li

DriekOplopers · 3 april 2006 op 22:17

Terminaal bad? Is dat een lijkwassing? 😀

Maar leuke column wel…

Driek

KawaSutra · 3 april 2006 op 22:57

[quote]Dit alles onder het mom van ‘teambuilding’.[/quote]
Mochten de mannelijke collega’s niet mee of heb je die niet. Nee, tuurlijk, die houden meer van ‘bodybuilding’ en dan is een sauna veel te verhelderend.:-D
Leuke column!

wendy77 · 4 april 2006 op 08:42

[quote]Mochten de mannelijke collega’s niet mee of heb je die niet. [/quote]

Ik werk in een bedrijf waar 93 mannen werken en 7 vrouwen. Normaal gesproken worden er kaartavondjes en viswedstrijden door de pv georganiseerd, maar WIJ vrouwen wilden ook wel eens iets leuks doen, vandaar 😀

sally · 4 april 2006 op 12:22

[quote]Dit geeft ongeveer hetzelfde effect als zeven dames die een dag zonder man en kinderen van huis mogen[/quote]

Aiaiaiaiaiaiai, zou je veel vaker moeten doen Wendy! Heerlijke oppepper voor een vrouw.

Lollig verhaal. Met plezier gelezen.
Groet Sally

Mup · 4 april 2006 op 15:07

Leuk verhaal, dat staat naakt boven water. Verder lijk ik op Anne, wat naaktheid betreft in het openbaar, lees ik net 😉
@Mosje, dacht dat jij eerder het type was, dat voor ‘nog iets te raden overlaten was’ In dat geval weet ik hier nog wel een strand of 23,

Groet Mup.

klungel · 4 april 2006 op 16:09

Erg leuk stukkie.
Ik heb weer gelachen 🙂

wendy77 · 4 april 2006 op 16:10

He’s back, he’s back, he’s back!!!! 😀

bert · 10 april 2006 op 20:00

[quote]Van de schaamteloze bommetjes in het ijskoude dompelbad pisten we in onze broek van het lachen.[/quote]
Ontzettend leuk geschreven, deze bijna dood ervaring. 😀 😀 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder