VVD is een club dinosaurussen en Wöltgens zegt dat de Nederlander slecht opgeleid is. Yes, er gebeurt weer eens wat. Er hangt iets Fortuynesque in de lucht. Tijdens het werk joel ik dan ook opgewekt met Jerney mee. When the turn will come and the birds return
the seaheaheason is on the turn
and the blossom is adorning the land
my loneliness my darling will come to AN END!

Wat gaat dat lekker, volgens mij kan ik dat beter dan Jerney. Ik correspondeer met het persbureau over een persbericht van een querulante kleine zelfstandige met een ego van een brontosaurus en een dito communicatie. Sommige mensen vinden zichzelf geweldig belangrijk. Ik sla James Joyce erop na, contempleer het universum en schud mijn hoofd. Ondertussen vliegen hoofddoeken me om de oren. Zowel het oprukkende aantal gesluierde vrouwen in mijn omgeving als de sluiercritici, het plaatselijke, Europese én het wereldnieuws dringen mij een stellingname op. Ik weiger mij te laten dwingen tot uitspraak over het dragen van wat voor kleding dan ook.

I love the TURN
into what we intend
My loneliness my darling
will come to AN END!

Als nietig, stoppelig en naakt stofje typ ik mijn werkzaamheden en ontvang een SMS uit Ierland. Ik schijn dit weekend bezoek te krijgen. Acuut ontwaakt in mij een Molly Bloom. De westenwind wakkert driften aan waaraan ik in Iran mijn kop zou kwijtraken en in Saoedi Arabië mijn ballen, of omgekeerd. Voor wie is er nou niets heilig als je dreigt iemands kop eraf te slaan omwille van een kledingstuk? Niets is er meer heilig als je ziet wat voor muziek er tegenwoordig door de reclame gekaapt wordt. Herinnert u zich Minnie Riperton nog?

Loving you is easy cause you’re beautiful
and every day of my life is filled with loving you
lalalalala lalalalala lalalalala lala la lalala
doo mdoo mdoo doo
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Te vroeg overleden aan borstkanker, nu ten prooi gevallen aan de mobiele telefonie. Ja ik kan het nou wel zeggen, maar ik heb dat altijd zo’n mooi liedje gevonden….

Sommige deuntjes hoor je eerst op de reclame en daana worden het hits:

MajaHIE MajaHOE MajaHAH MajaHAHA

Moet ik ook heel erg om lachen. Of komt dat nou door die reclame?

Etwas kommt mir nicht aus dem Sinn: de mentale draai om mijn oren die ik opliep in de communicatie met die querulante kleine zelfstandige. Wat ben ik toch gevoelig, net zoals die tweeling van 94 jaar, onlangs in Jambers. Hele leven lang in één huis gewoond en ze beginnen te huilen als ze elkaar een dagje niet zien. Ik koester mijn gekneusde ziel en weiger ongevoelig te zijn. Iets zegt me dat die kwetsbaarheid oergezond is. Maar goed, die zelfstandige z’n probleem was een gerechtelijk conflict over een betwistbare koopovereenkomst dat hem voor tonnen dupeerde. Persoonlijk erg dramatisch en onrechtvaardig en vooral very very boring. Nieuws is vandaag de dag, hoe gruwelijk, hoe belangrijk, hoe onsmakelijk, hoe grievend dan ook, altijd entertainment. Dat is de wereld waar we in terechtgekomen zijn en dat wordt alleen maar erger. We zijn een entertainment-verslaafde beschaving of wat zit er anders achter Patty Ik-sla-je-kop-d’r- af Brard’s Posse? Ik mis er trouwens geeneen van…
Waar moet ik in hemelsnaam zo gauw een krat Guiness vandaan halen? Of is dat wel verstandig, een Ier export-Guinness voeren? Het moet van Liffey-water gebrouwen zijn anders zuipt-ie het niet. Zou ik misschien niet beter naar Dublin vliegen? Hé wat een prettig dilemma is dit…. .

There’s nothing more than a world holding us apart. Wonderful, Wonderful, ….


6 reacties

rrobin · 19 september 2004 op 15:37

Er zit inderdaad veel muziek in de column 😀

Met het risico dat ik betweterig overkom, had je voor querulant niet beter een ander woord kunnen kiezen?

Chaotisch, maar met een betere columnindeling en beter verteerbaar dan je vorige 🙂

vanlidt · 19 september 2004 op 15:49

De titel deugt ook niet helemaal: ik had erbij moeten zetten: lees deze column hardop. Verder is dit een typisch voorbeeld van stream of conscious, en ik ben natuurlijk niet goed bij mijn hoofd 😉

Wat betreft je commentaar op mijn vorige column: je mag ervan vinden wat je wilt, als je voor jezelf maar goed in de gaten houdt dat je kritiek niet voortkomt uit bekrompenheid…. . 😛

Mosje · 19 september 2004 op 16:38

Na jou column gelezen te hebben, spookt er een naam door m’n hoofd. Een verbastering van een naam van een popgroep.
Van Lidt Hout.
Gek he? Nou ja, ik heb wel vaker van dat soort gekke invallen.

vanlidt · 19 september 2004 op 16:58

ik vind het wel origineel, Mosje. Vaak associeert men mijn pseudoniem met het mannelijk lid. 😮

KoeleBoots · 19 september 2004 op 17:46

Als je dronken bent kun je beter niet schrijven.

vanlidt · 19 september 2004 op 19:27

correctie: ik was stoned toen ik dit schreef, doch apenuchter tijdens revisie en plaatsing. 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder