Dat Boer Hendrik-Jan (57) (regio Achterhoek)) geen spijt heeft (volgens zijn moeder Hendrika (89)) van zijn – met vulpen geschreven brief aan Yvonne Ja -Spers, maar dat terzijde.
Hendrik-Jan, 1m57 lang (of klein zoals u wilt) weegt 76 kg, loopt de hele dag in een overall, draagt rubberen laarzen en klaagt de hele dag tegen zijn koeien. ‘Mien vrouwen en ik hou van ze allemaal’
Zijn vader Hendrik-Jan sr. Overleed nadat hij een avond lang in de lokale kroeg had gezopen en uit de kroeg werd gezet en stomdronken in een gierput viel maar pas na 3 dagen werd gevonden.
Hendrika nam kordaat de beslissing dat jr. de boerderij moest overnemen.

Hendrik- Jan, voor zijn vrienden in de regio zuipkeet boeren vriendenclub staat Hendrik- Jan bekend ‘Ha Jee’ maar dan in het lokale dialect. H.J. heeft nu een veehouderij met 153 koeien (1 koe minder omdat zij naar de slacht moest. Jannie 112, ach wie van zijn vrinden heeft niet met Jannie 112 hard gereden tijdens de Hooibaal race dagen. Tijdens de pitstop om Jannie 112 even haar flatsen te werpen werd zij altijd door de – zeer bekende- koeienfluisteraar Emiel R. handmatig gemolken in minder dan 3 seconden. Emiel R. bleef verbijsterend achter met – in diameter- flats van 1 meter 25.
‘Zo dan weet jij nu ook wat stank kan doen met jouw ‘Tsjakka’
Jannie 112 schijt graag op malloten.

Helaas Jannie zal de Grand Prix in De Achterhoek niet meer meemaken. Jannie 112 won jaren geleden de prijs ‘De Grootste Koeienflats’ tijdens de Zwarte Cross.
In de lokale krant stond een foto van Jannie 112 met 1 woord ‘Koeiendag!, maar dat terzijde. De flats werd geconserveerd en kan alleen bewonderd op afspraak. Emiel R. werd nooit meer gesignaleerd in de regio.

Terug naar H.J. Inmiddels heeft hij 675 brieven ontvangen nadat H.J. herkend werd van zijn gewonnen prijs van 12.5 miljoen euroNummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Kees Schilder · 19 april 2022 op 08:31

Yvonne Ja -Spers? Dient die niet onmiddellijk gearresteerd en berecht te worden wegens grensoverschrijdend gedrag wegens het doorgeven van prive gegevens?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder