Goede doelen, mooie acties om mensen te helpen, maar helpen we ze op deze manier werkelijk zo goed? Ik las zojuist dit nieuws en was heel verbaasd, hoe kan je nu zoiets schenken aan de daklozen. Die er vervolgens, hoogstwaarschijnlijk, niet eens iets aan hebben. Een van zwervers vertelde al, “ik denk dat ik hem misschien maar verkoop”.
En zeg nu zelf zie jij de zielige dakloze voor de supermarkt al staan, met zijn daklozenkrantje in een peperdure bontjas? Zou jij hem dan nog een euro-tje schenken? Het oog wil toch ook wat en ik vermoed dat menig winkelende voorbijganger zal denken dat die dakloze, stiekem een rijke stinkerd is uit een naburige villawijk, die wat bij snabbelt voor de lol. Zoals ooit Youp in een sketch vertelde.
Nu ben ik misschien veel te simpel van gedachte, maar hadden ze niet beter die jassen zo kunnen om toveren, zodat ze wel de warmte geven aan de dakloze, maar het bont aan de buitenkant niet meer zichtbaar is?
Of kan men er geen warme slaapzak van maken voor die mensen?

Ik vind het een beetje een jammer-actie, en hoop dat er misschien een goedgemutste kleermaker is die voor de daklozen die jassen gaat omtoveren.
Misschien moet ik maar minder gaan denken en meer hopen dat zij die zo’n jas ontvangen er ook werkelijk blij mee zijn en er iets aan hebben.

[url=http://www.rijnmond.nl/index.html?pid=4&item=17945]bontjassen voor daklozen[/url]

PS. Ik hoop dat Kees Schilder dit nieuwtje niet al voor mij heeft beschreven 😉

Categorieën: Actualiteiten

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

6 reacties

viking · 16 december 2003 op 21:17

Rijk of arm, het zal me een dikke biet wezen; iedereen met een bontjas aan is een kankerlijer c.q. -lijdster. En het ergste is… het wordt weer mode. Het schijnt weer ’te mogen’.

Dus mijn kerstwens voor alle bontdragers luidt:
Mogen jullie allen door een schizofrene olifant anaal gevingerd worden!

Kees Schilder · 17 december 2003 op 07:56

Tja, Pepe, ik heb wel gerefereerd aan een dakloze in een column die nu in de wachtlijst staat,maar voor de rest niet hoor.
Trouwens,ik waag me niet meer aan kritiek op randdebielen die originele bontjassen dragen want ik word in mijn dorp toch al teveel met Volkert geassocieerd. Voor het overige sluit ik mij na het lezen van deze prima column bij Viking aan.

Godspeed · 17 december 2003 op 12:25

Praten we dan over een Indische of een afrikaanse olifant:-?
[img]http://www.home.zonnet.nl/rene_maassen/tha06.jpg[/img]

Godspeed · 17 december 2003 op 12:27

Je kunt ook beter anaal gevingerd dan geneukt worden door zo’n olifant.:-D
[img]http://www.travelerscenturyclub.org/images/elephant.jpg[/img]

Of je wordt [url=http://www.olifanten.org/newsite/olifantjes-afrikaans.html]Peetouder[/url] van zo’n schatje.

pepe · 17 december 2003 op 13:05

[quote]Of je wordt Peetouder van zo’n schatje.[/quote]

Ik heb al drie schatjes hier en drie keer peetouder zijn is mij meer dan genoeg 😉

Laten we de dieren lekker de dieren laten wezen!! Bont kan niet meer!!! Alleen bond wel 😛

deZwarteRidder · 17 december 2003 op 17:36

nou had ik wel gelezendat er een gemeente was die dakloze/arme/thuisloze een pak gaf, bestaande uit retroreflecterend (mooi woord) materiaal, en zo fleurig het enige nadeel was dat je dan het idee had dat de hele stad vergeven was van de reinigingsmedewerkers… klopt ook wel… ze moesten als dank de hele buurt schoon houden..Bij alkmaar begint de victorie maar deze gemeente begint de gekheid.. en dat geld ook voor bontjassen.. dus een driewerf neen (neen neen neen)’Rich@RD

Geef een reactie

Avatar plaatshouder