De warme dagen zitten erop, en ik hang de vlag uit. Om verschillende redenen heb ik een enorme hekel aan dagen waarbij het kwik boven de 25 graden uitstijgt. Met name door de briljante ideetjes van mijn dochter. Zeven jaar is ze intussen, en aardig vindingrijk in het creëren van leuke bezigheden op vrije middagen tijdens tropische temperaturen (en dan heb ik het niet over het plunderen van de ijskast).

De eerste warme dag is een feit en madame komt uit bed met de boodschap dat ze vandaag haar zomerse topje aan zal trekken naar school. Oké, tot zover kan ik nog met haar meegaan, al beslis ik wel dat er eerst een T-shirtje met korte mouwen onder gedragen gaat worden. Daarna komt ze tot de conclusie dat het veel te warm is voor een doordeweeks ontbijt en wenst een koel schaaltje vla om de dag mee te beginnen. Ook hier moet ik psychologisch verantwoorde antwoorden op bedenken, om haar duidelijk te maken dat een goed begin van de dag eentje met bruine boterhammen is.

Na schooltijd komt ze thuis met haar volgende idee, want ze gaat een waterfeest organiseren voor de hele buurt (Yeah right!). Nu wordt het de hoogste tijd om eens met deze dame rond de tafel te gaan zitten om op die manier uit te vissen wat er onder een waterfeest verstaan wordt.

Het moet dus een feestje worden waarbij ze “elkaar” natmaken, om op die manier lol te hebben en waarbij ze gelijk af te kunnen koelen.
Prima! Ik ga op de pc een leuke uitnodiging in elkaar flansen welke ze daarna op haar fiets gaat bezorgen.

Vanaf 14:00 uur druppelen de gastjes één voor één binnen. Bij nummer 10 ga ik mezelf stiekem even achter de oren krabbelen, want nu begint het wel hele serieuze vormen aan te nemen. Ze beginnen in de tuin waar intussen de tuinslang aan de muur hangt en zo een soort douche lijkt. Binnen 10 min blijkt mijn keuken blank te staan, en staan er diverse voetstapjes op de vloer in de kamer richting toilet (dat inmiddels op een jacuzzi lijkt).

Wanneer ik de dweil heb gepakt om de boel weer enigszins droog te dweilen, hebben de dames en heren zich in de voortuin gepositioneerd, waardoor na de keuken en de woonkamer ook de hal een grote glibberige glijbaan is geworden.

Na een poging om over de stuwdam van water naar de voortuin te komen om polshoogte te nemen zie ik dat iedereen vertrokken is inclusief mijn 7 jarige bezigheidstherapeute. Na een driewerf hoera en 5 heilige Maria groetjes begin ik aan de renovatie van mijn woning. Intussen neem ik mezelf voor dat dit dus eens maar nooit meer zal zijn.

Precies één week later komt mijn dochter uit school in haar zomerse topje met de jamvlekken van haar ontbijt pontificaal op de voorkant. “Mam!, vanmiddag organiseer ik een waterfeest!”
#$@^%$ “Leuk!, zal ik vast de uitnodigingen maken?” (ik ben tenslotte ook jong geweest).

Categorieën: Algemeen

12 reacties

Mosje · 26 juli 2005 op 17:15

Jouw dochter een Miss Wet T-shirt dus.
Een aardje naar haar moedje?
Nee, dat rijmt niet.
Een toetje naar haar moedje?
Wat ik maar wil zeggen: ze begint op jou te lijken Pleurtje
🙂
(een fleurtje naar haar pleurtje?)

bert · 26 juli 2005 op 17:17

[quote]Na een poging om over de stuwdam van water naar de voortuin te komen om polshoogte te nemen zie ik dat iedereen vertrokken is inclusief mijn 7 jarige bezigheidstherapeute. [/quote]
Heerlijke kindercolumn en mooi beschreven.
Een moederhart, een gouden hart. 🙂

Li · 26 juli 2005 op 18:23

Doet me denken aan de Super-Soakertijd toen mijn kinderen met hun buurvriendjes en vriendinnetjes de buurt onveilig maakten met reusachtige waterpistolen waaraan gigatanks hingen. Met een grote boog spoten ze buurvrouwen nat die drie tuinen verderop lagen te zonnen 😛

En natuurlijk waren ook openstaande ramen een fantastisch mikpunt. Het liefst zetten ze ook binnenshuis het watergevecht voort Nu kan ik erom lachen. Maar toen…

Nu dat ze flink ouder zijn verzuchten ze vaak: Wat was dat leuk.

Een heerlijke jeugdherinnering; dát is wat je haar meegeeft Pleuro.;-)

Li

Dees · 26 juli 2005 op 19:26

😀 Erg leuk, zo’n dochter.

Heb net als Mosje het govoel dat ze nogal op je lijkt..

pepe · 26 juli 2005 op 21:40

Heerlijke column Pleur, geweldig die dochter van jou.
Over een jaar of wat kan je terug verlangen naar dit soort feestjes :-p

KingArthur · 26 juli 2005 op 22:03

Doen julllie ook aan ijsbaanfeesten in de winter? Lijkt mij leuk, dan kom ik ook! Ik haal mijn schaatsen vast uit het vet.

Leuk geschreven.

KawaSutra · 26 juli 2005 op 22:14

[quote]#$@^%$ “Leuk!, zal ik vast de uitnodigingen maken?” [/quote]
Het er later op terugkijken is altijd weer het leukste, voor jullie maar ook voor ons. 😀

WritersBlocq · 26 juli 2005 op 22:25

Eeeeej Pleuro, een gave column over een gave dochter met een kicken moeder!
[quote]Na een driewerf hoera en 5 heilige Maria groetjes begin ik aan de renovatie van mijn woning.[/quote]
JIJ 😕 VIJF Heilige Maria groetjes 😛 😛 😛 😛 😛 Ik zie de ernst van deze column zowat boven de humor uitsteken. Nou ja, zowat hoor, gelóóf ik. Als er nog een keer gespetterd wordt ben ik graag van de partij, vorig jaar was mijn laatste watergevecht, gelukkig niet bij mij thuis en dat wil ik gráág zo houden. Dus tot gauw wijfie, laat de rest van de zomer maar losbarsten wat mij betreft. Ik hellup je wel hoor met dweilen, ruimen en dat soort shit 😀

sally · 27 juli 2005 op 00:38

Erg leuk verhaal. Kan zo naar de margriet!
😀 😀 😀

liefs
Sally

Louise · 27 juli 2005 op 07:34

Wat een ongelooflijk lieve moeder-dochter-column! Kan ik een voorbeeld aan nemen 😉

Troy · 27 juli 2005 op 12:13

Die dochter van jou zorgt wel voor wat leven in de brouwerij:-) En ik kan me helemaal in haar ideeen vinden. Warm weer en vla in de ochtend: helemaal goed. Warm weer en watergevechten: nog beter! Erg leuk geschreven 😛

Grt Troy

Ma3anne · 27 juli 2005 op 15:12

Zie het helemaal voor me. Niks leukers dan klooien met water met warm weer. Ben je gek, die paar warme dagen per jaar in dit landje, wat maakt die zooi in huis dan uit. Droogt vanzelf wel weer op. De lol die het oplevert is veel belangrijker.
Hartstikke leuk beschreven!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder