Maar over Winston Gerstanowitz dus en het flink laten roken van zijn ‘schoorsteen’ samen met zijn vrinden. ‘Kijk, Winston, wij OSM (ons soort mensen) gaan ontzettend rijk worden! Read my certificates. ‘jullie nog een biertje vrinden?

Stop, ik wil eerst even dat vlees van de BBQ aan mijn vorkje prikken en eten. Dus doe maar een kouwe klets erbij!

Winston, zijn naam klinkt als een man uit de Balkan, zeg maar ‘Slavisch’ In ons collectieve onderbewustzijn. Verklaar! Oh, dat liet ik mij vertellen door Harrie toevallig ontmoet tijdens een matchfixing bespreking in een Haagse kroeg. Haagse Harrie, duh! Namen die eindigen op ‘Vic’ of ‘Witz’ worden vaak geassocieerd met de wrede Balkanconflicten uit de jaren negentig maar ‘Harrie’ meer met Duh Hag duhuh. Badder Harrie is niet die gele rammende badeend, maar dat terzijde
De naam Gerstanowitz roept herinneringen op aan de namen van oorlogsmisdadigers als Slobodan Milosevic, Radovan Karadžić of Ratko Mladic.
De rillingen lopen derhalve over de collectieve ruggen van de mensheid. Dat de voornaam van de laatste met Rat begint is ook al veelzeggend maar dit ook terzijde.

Onzin allemaal uiteraard en, die Winston heeft uiteraard niets te maken met oorlogsmisdaden maar een béétje grensoverschrijdend en frauduleus gedrag kun je hem niet ontzeggen, blijkt de laatste weken
Zoals een oud Balkan spreekwoord zegt: ‘je krijgt een man misschien uit de Balkan maar de Balkan krijg je nooit uit de man!
Gerstanowitz, hierna te noemen: Winston G.,’stortte zich ineens vanuit het niets op het acuut redden van het klimaat en onze planeet aarde. Daarom deed hij mee aan goede doelen project EarthToday, samen met vijf compagnons. Hoe dat werkt moet je maar googelen want anders verzuip ik in het uitleggen van dit tranendal.
Het meeste geld zou naar het goede doel gaan maar nu blijken de initiatiefnemers er miljarden mee te kunnen verdienen.
Zelfs opper-klimaat-dominee Jan Terlouw werd voor het kassa rinkelende karretje (lees; rollator met bak) gespannen.

Gelukkig zijn de echte zelf benoemde goeden intussen vanonder hun deugende stenen opgestaan.
Grensoverschrijdend kruidenier Albert Heijn bijvoorbeeld trok zich terug en heeft de samenwerking met Winston G. opgezegd. Diezelfde Albert Heijn die een bonuskaart actie in het leven riep waarmee je korting krijgt op diverse producten van Albert Heijn. Omdat die kortingen in de basisprijs allang ingecalculeerd is betaal je er uiteindelijk als consument dus de ‘volle mep’. Het mag duidelijk zijn dat de consument zelf voor zijn hang naar acties betaalt. Een gevalletje grensoverschrijding dus. De laatste die dus kritiek mag hebben is Albert Heijn.

Onze Winston G. mocht zijn grensoverschrijdende wanpraktijken opbiechten bij opper-deuger Jinek. Eva heeft het recht van oordelen omdat zij slechts 1.4 miljoen salaris opstrijkt voor een half jaar werken bij RTL.
Onbegrijpelijk dat Jinek bij zo’n grensoverschrijdende zender blijft werken want als zo’n hongerloontje uitbetalen al niet grensoverschrijdend is wat dan nog wel.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Kees Schilder · 5 mei 2022 op 09:10

Hear Hear!!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder