Het was weer eens zo ver. Na een klaver 2 op de River zag ik mijn dromen uiteen spatten. Mijn in een week zorgvuldig opgebouwde Poker bankroll van 1.010$ was in één avond weg, foetsie, pleite, naar een of andere debiele Amerikaan die 300$ wil inzetten op praktisch niks. Het liefst sloeg ik een gat in de deur, wilde ik huilen en zielig zijn. Ik wilde wakker worden en hopen dat het een nachtmerrie was. Al mijn materialistische dromen: nieuwe kleren, dure gadgets, leuke uitjes en zonnige vakanties, smolten als sneeuw voor de zon. Ik was weer gewoon PloegerH. Een student die al maanden geen punten gehaald heeft, die moet leven van zijn moeders geld omdat hij geen werk heeft. Sportief gezien denkt hij mee kan voetballen met Ronaldinho en Van Nistelrooy, maar ondertussen speelt hij elke zondagochtend in de lagere niks zeggende amateur regiononen. Een casanova die in zijn dromen Jennifer Lopez versiert en vrouwen verslindt in bed, maar in werkelijkheid zo verlegen is als een klein kind.

In mijn gedachten kan ik alles en droom ik over Champions League finales, zakken met geld, beeldschone vrouwen en materialistisch geluk. Maar in het eggie heb ik bar weinig van dat alles gepresteerd. Daarom is het mijns inziens tijd voor Change en getuige deze 20 regels tekst van mijn nieuwe levensmotto: “Geen dromen, maar daden”.

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

Mien · 3 november 2008 op 17:00

Er is nog een presidentspost vacant!
Wel snel reageren, want het duurt niet lang meer voordat ie is ingevuld! 😆

Welkom op ColumnX

Mien

klapdoos · 3 november 2008 op 17:21

Als je werk zoekt is er altijd wel wat te doen, zodat je lekker lang kan sparen doch niets op de bank zetten hoor!!!!’
welkom bij column x
groet van leny

Neuskleuter · 3 november 2008 op 18:07

De titel trok me wel, maar inhoudelijk mis ik iets… Maar ik vind het moeilijk om de vinger erop te leggen. Misschien zocht ik een maatschappelijk verband, een actualiteit waar de titel op zinspeelt, iets… speciaals. Ik heb het gevoel dat je boodschap alleen op jezelf betrekking heeft, wat het, ondanks je vlotte columnachtige schrijfstijl, inhoudelijk een blog maakt.

Het schrijven zit er wel in, dus ik hoop dat je de volgende keer een langer stuk probeert, met een iets breder thema. Wie weet waar je me dan mee weet te verrassen?

Welkom op CX!

pally · 3 november 2008 op 22:30

Tja, je gebruikt in het eerste stuk de verleden tijd, dat vind ik niet goed werken. Later tegenwoordige tijd, wat ik hier meer op zijn plaats vind. Doordat het stukje zo kort is, maar geen geconcentreerde inhoud heeft, blijft het in de lucht hangen, denk ik. Ook de uitsmijter is slap. Maar: ‘change we need’, dus wie weet, op naar je volgende, succes,

groet van Pally

Ma3anne · 3 november 2008 op 23:10

Nou, ik ben benieuwd of je je gaat houden aan de belofte die je jezelf doet. 😀

Of wordt het: en de ploeger, hij boerde voort?

Dees · 4 november 2008 op 10:03

Ach, je bent in ieder geval nog jong genoeg om Change aan te brengen 😀

Rijk worden met online poker. Dat moet ik ook eens proberen…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder