Zit verdiept in de krant als ik plotseling gehijg in mijn nek voel. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het aan iemand die over mijn schouder meeleest in de krant. Blijkt kroegbaas te zijn en ik vraag vriendelijk of hij op wil lazeren. ‘Ben je aan het doen, knul?’ ,negeert Kroegbaas mijn volkomen gerechtvaardigde vraag.
‘In de krant aan het surfen, lullo. En dat doe ik het liefst zonder gehijg in mijn nek’.
‘Hahahah’, kakelt de gestoorde biertapper..Boven de krant suffen bedoel je zeker?’ Gelukkig sodemietert hij op en mijn blik valt op een artikel op de voorpagina: “BOETE BIJ CASH GELD” Betalen met cash geld in de winkels gaat de consument extra geld kosten (?????) De banken willen ons aan het pinnen. Dat kost minder.
O ja??? Nou, niet om het een of ander, maar gister nog, moest ik voor een kop koffie in een restaurant vijftig cent(!!!!!) bijbetalen omdat ik wilde pinnen. Waar o waar kan ik braken????
Als ik geld wil storten moet ik tien km reizen naar de bank omdat in mijn woonplaats geen banken meer bestaan(!!!!) Als ik meer dan 100 euro wil pinnen – wat in mijn geval dagelijks voorkomt haha- moet ik weer 10 km reizen want bij de supermarkt kan ik maar tot 100 euro extra pinnen.
Dus wat zeiken die banken nou eigenlijk.??? Wat nou pinnen??? Wat nou chippen??? Wat is dat voor hypocriet gelul als je zelf al je bankfilialen opheft .Dan wil je je chiptegoed opwaarderen .Hoe bedoel je? Daar sta je dan met je chipkaartje als een Jan lul naar een bank te zoeken die er niet is. Waar kan ik mijn chiptegoed dàn opwaarderen?? Niet bij een bank hoor!!! Jezus, wat krijg ik weer een jeuk als ik zoiets lees.

Verder lees ik dat Margarita haar eis tot scheiding intrekt.Zag ik ook al verteld worden door de heer Edwin de Roy van Z., bij Barend en van Dorp.
Z. vertelde ook enige anekdotes over het leven van wijlen Prins Benno. Over zijn voormalig verenigingsleven bijvoorbeeld. Volgens van Z was hij lid van de Gestapo en meer van dat soort leuke clubjes..
Nou en? Mag dat dan niet? Die Benno was gewoon een sportieve man,ja!
Trouwens, nu ik het toch over van Z. heb. Ik heb eens naar hem zitten luisteren bij Barend en van Dorp.En die man speelt echt met zijn leven. Die hangt helemaal scheef van het met zich meedragen van de berg geheimen over de Koninklijke Familie.
Als complotdeskundige weet ik als geen ander dat van Z. meer weet dan goed voor hem is. Daarom wordt de eis tot echtscheiding, door Margarita, ook ingetrokken. Want van Z. chanteert die Kon.Maffia natuurlijk met een paar geestige wetenswaardigheidjes.
En hij is natuurlijk uit op zwijggeld hè. Jazeker! Dat kun je wel op je vingersysteem narekenen. Maar dat kan hij wel op zijn buik schrijven Daar gaan die Oranje randviolen echt geen geld aan verspillen.. Over, op je buik schrijven gesproken, het zou mij niets verbazen als de heer van Z. binnenkort met een paar messen in zijn buik, in de goot wordt aangetroffen. Want zo worden de onderlinge meningsverschillen tegenwoordig opgelost,.Ik zou haast zeggen, vraag maar aan van Gogh, maar laat ik nou niet te ver doordraven.

Ik vouw de krant op en deel kroegbaas mee dat ik de kop koffie wil pinnen.
Kroegbaas kijkt op uit zijn gebukte houding omdat hij zes kratten bier tegelijk van de grond tilt. Hij zweet een beetje, dat stinkt. ‘Een beetje vlug graag kroegbaas ,ik heb haast’, spoor ik hem verveelt aan terwijl ik zuchtend de krant onder mijn oksel duw..
‘ALS JIJ NIET SNEL OP SODEMIETERT, SUKKEL VAN EEN KLOOTHOMMEL, DAN PIN IK DIE LEGE HARSES VAN JE AAN DE MUUR!!!!!!! ZONDER VERDOVING!!
Irritant dat sommige mensen geen krant lezen, maar ik spoed mij toch maar snel de kroeg uit.
Ondertussen denk ik aan wijlen prins Benno. En aan de Gestapo. Zou die club nog in de Bundesliga spelen? Weet jij dat toevallig Pleuro?

Categorieën: Actualiteiten

14 reacties

Mosje · 13 maart 2005 op 16:09

The Pin Code, by Paco Painter.
Zou een bestseller kunnen worden.
😉

WritersBlocq · 13 maart 2005 op 18:02

[quote]Daar sta je dan met je chipkaartje als een Jan lul[/quote] of als een Jan sen. 😛
[quote]van Z. chanteert die Kon.Maffia [/quote] en wij smullen ervan en betalen ervoor middels belastingpoen!
Ik ben blij dat ik geen krant lees maar het zaterdag-AD praktisch alleen koop voor de crypto. Zo weet ik pas op het uur U wat voor ellende ze voor ons in petto hebben. En ja, via jouw columns kom ik er achter wat zich in de/jouw maatschappij afspeelt en ik moet zeggen: ik vind dit leuker om te lezen dan uit de krant! Groetje, Pauline.

Li · 13 maart 2005 op 20:31

Zo, en daar is geen speld tussen te krijgen!

[quote]De banken willen ons aan het pinnen[/quote]

En dan nog geld laten betalen voor de pinpassen ook 😡

maffiozoos!

li

sally · 13 maart 2005 op 20:48

Nou ja, je hebt nu wel dé methode gevonden om zonder betalen een bak koffie te halen. 😀 [quote]ALS JIJ NIET SNEL OP SODEMIETERT[/quote]

Ma3anne · 13 maart 2005 op 22:03

Ik heb ook met zin en verstand naar E de R van Z zitten kijken en luisteren. Op zulke momenten valt je de bek toch open hoe je belazerd wordt aan alle kanten. Wellicht door de R van Z zelf. Ik weet het effe niet meer hoor.

Benno is dood. Leve de koningin! 😕

Dees · 13 maart 2005 op 22:06

Die twee echtelieden zijn volgens mij beide rijp voor opname… Wellicht met behulp van een schroefje?

Leuke column!

pepe · 13 maart 2005 op 22:22

Pinnige woordenbrij weer! De beste bank is er een om op te liggen, maar dan niet bij de psychiater.

Hoe heette die hond van Z ook weer? 🙂

Kan jij blaffen?

Gonzo · 13 maart 2005 op 22:45

Of Pleuro dat weet vraag ik me af! Volgens mij niet! Maar pas op he! Je kunt met 1 – 0 voor staan, maar van die duitsers heb je pas gewonnen als de spelersbus wegrijdt!
Erg leuk deze column!
Groetjes Gonzo (ut fryslan, hearrenfean)

Mup · 13 maart 2005 op 23:01

[quote]Jezus, wat krijg ik weer een jeuk als ik zoiets lees.[/quote]

Ja, en wrijven helpt niet. Jouw schrijfsels helpen wel, en dat terwijl ik af en toe wat jeuk best te pruimen vind

Groet Mup.

Shitonya · 14 maart 2005 op 03:16

Wel leuk om in de kroeg tegen een vriend zo tekeer te gaan, maar als een column of verhaal vind ik het wat te gewoontjes. Al die vraagtekens. Frustratie oke, maar de frustratie komt zo ook wel over -_-
De Janssen columns waren toch een tikkeltje beter moet ik eerlijk bekennen

pleuro · 14 maart 2005 op 12:21

[quote]Ondertussen denk ik aan wijlen prins Benno. En aan de Gestapo. Zou die club nog in de Bundesliga spelen? Weet jij dat toevallig Pleuro? [/quote]

Nee lieve Kees, maar ik zal me daar de komende tijd eens over beraden. in the mean while wil ik je vragen lekker te blijven schrijven! ik hou van je! dikke kus van Pleurolicious!

Wright · 14 maart 2005 op 16:49

Die Margaritha toch.. 😮

[size=x-small]Did she really get pinned?[/size]

viking · 14 maart 2005 op 20:16

Zeg eens Paco, welke krant lees jij eigenlijk? Het lijkt me verstandiger dat je je tot de comics beperkt ofwel meteen je gat er mee kuist. Zeker als er een fotootje van ‘Z’ op de voorpagina staat.

Louise · 14 maart 2005 op 22:39

Godskanonne Kees, wat kun jij toch eigenlijk heerlijk maf schrijven 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder