Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Die slogan kwam bij me op toen ik bij de drogist binnen liep omdat ik condooms wilde hebben. Ik was weer single en moest me op mijn toekomst bezinnen en met alles rekening houden. Het was inmiddels al jaren geleden dat ik voor het laatst condooms had gekocht en ik zag wel dat er inmiddels het nodige veranderd was in de wereld van de safe seks. Wát een keuze! Het vervelende was alleen dat die condooms áchter de toonbank lagen, bij de kassa. Precies daar waar iedereen in de rij staat om af te mogen rekenen. En waar je dus goed in het zicht staat.
Ik denk niet dat daar ooit over nagedacht is. Een mens heeft toch behoefte aan enige privacy?
En wanneer je het product niet kent wil je je er toch eerst goed in verdiepen voordat je iets koopt? Dat geldt zeker ook voor condooms. Aan sommige zitten namelijk een luchtje dat aan verschroeid rubber doet denken, en daar heb ik slechte herinneringen aan. Mijn libido verdween als sneeuw voor de zon van de geur alleen al. Dus die moet ik zéker niet hebben! Ik ben toch al niet kapot van condooms, maar oké; wat moet, dat moet.

Het duizelt me inmiddels van de namen, de een nog uitnodigender dan de andere. Ik zie de Sensations, Featherlight en zelfs een Fiësta. Dan is daar ook nog Pleasure Max; die naam beloofd wat! En, speciaal om vrouwen tegemoet te komen denk ik; de Chocolade condoom met kleur en smaak. Wat wil een mens nog meer?! Maar al die namen zijn dan misschien wel leuk en spannend, maar het vertelt me weinig over de inhoud. Er rest mij niets anders dan het jonge winkelmeisje om meer uitleg te vragen. Snel en vakkundig maakte ze me wegwijs in deze, voor mij, vernieuwde wereld. Tevreden ga ik de deur weer uit. Ik ben geslaagd en goed voorbereid op wie mogelijk nog gaat komen. Letterlijk.

Ik stop bij thuiskomst twee condooms in mijn tas en de rest leg ik in de kast op mijn slaapkamer. De kinderen ontdekken ze al snel en omdat we toch zo open en eerlijk zijn, zeg ik hun dat ik ze vast uit voorzorg heb gekocht. Ik laat gemakshalve in het midden voor wie die voorzorg bedoelt is…

Na een paar maanden, heb ik ineens weer dat doosje in mijn hand. Het voelt verdacht licht aan.
Ik kijk, en tot mijn grote schrik zitten er nog maar vier in! Niet mijn schuld. Ik ben redelijk braaf geweest. Maar wie heeft ze dan gebruikt? De kinderen weten van niets, beweren ze met een engelengezichtje. Uit nijd zet ik met grote letters ‘vier’ op de doos. Ik zal ze hebben!
Meteen daarna realiseer ik dat ik mezelf daar vooral mee heb! Want hoe kan ik nu nog ooit een condoom gebruiken zonder dat de kinderen nieuwsgierige vragen gaan stellen? Shit.
Heb ik weer. Wat is nou wijsheid? Een vriendin, die door mij wordt ingelicht over het ‘mysterie van de verdwenen condooms’ én mijn onbezonnen actie, komt met de oplossing: koop nog een doos en leg een schaduwvoorraad aan. Eureka! Kijk, aan zulke vrienden heb je wat!
Voorlopig zit ik weer ‘safe’!

Categorieën: Diversen

15 reacties

Mosje · 29 mei 2005 op 13:13

Heb je ze niet zien liggen bij de kassa?
“Family Pack”
😉

Louise · 29 mei 2005 op 13:33

Zo stuntelig en onzeker als je schijnbaar voor de verzameling rubbertjes stond, zo soepel en kordaat schrijf je erover.
Ik ben aardig eenkennig als het om condooms gaat, maar soms vraag ik me ook weleens af of ze niet een verzamelverpakking kunnen maken. Gewoon van ieder soort en smaakje eentje erin. Om te proberen, om te proeven.
Dat doen ze met chips toch ook, en met merci… 😉

Bakema_NL · 29 mei 2005 op 13:54

[quote]Ik denk niet dat daar ooit over nagedacht is. Een mens heeft toch behoefte aan enige privacy?[/quote]

Daar is juist heel goed over nagedacht. Leg je ze gewoon in een winkel neer dan ga je bergen geld verliezen. Je zult ze dan amper meer verkopen namelijk, maar ze verdwijnen wel van de schappen. Dat is de enige reden dat ze vrijwel overal achter de kassa’s liggen. We zijn de schaamte nog steeds niet voorbij dus, al zal ook de portemonnee enigszins meespreken.

Li · 29 mei 2005 op 15:58

[quote]Voorlopig zit ik weer ‘safe’![/quote]

Je kunt ze ook in een safe bewaren. Maar op het moment supreme vergeet je de juiste nummercombinatie van het slot, dat zul je net zien.

Wij hebben ze ,voor de zekerheid, in een grabbelbakje liggen. Scholieren en studenten hebben niet zoveel geld dus als het nodig is, kunnen de jongens Li ze gewoon pakken. Hoewel wij de vrijpartij sponsoren, staat onze naam niet op het condoom vermeld. 😀

Kees Schilder · 29 mei 2005 op 19:59

Je kunt ze tegenwoordig ook bij de tandarts krijgen,afdeling mondhygienisten 😀

Ma3anne · 29 mei 2005 op 20:19

Heel goed toch dat ze zo’n ding eens van dichtbij willen onderzoeken? Je kunt er ook leuke proefjes mee doen, zeer geschikt voor openlijke kennismaking ermee voor beginnende pubers (Dat kan m.i. niet vroeg genoeg gebeuren).

Recept: Fles cola, een muntje met een sigarettenvloeitje eromheen in de fles gooien en dan snel een condoom op de fles vastmaken met tape. Moet je die koppies zien bij wat er dan gebeurt. 😀

Leuke column uit het leven gegrepen.

melady · 29 mei 2005 op 22:58

[quote] Ik ben toch al niet kapot van condooms, maar oké; wat moet, dat moet.[/quote]

Stel dat een condoom kan denken.
Stel.
Stel dat ie denkt: ik ben toch al kapot(je) van Champagne maar oké wat moet, dat moet.

Een slimme condoom is op zijn toekomst voorbegeild.

champagne · 29 mei 2005 op 23:44

@ Melady 😕

KawaSutra · 30 mei 2005 op 00:47

[quote]Het voelt verdacht licht aan.[/quote]
Ja, dat komt me bekend voor. Ik dacht eigenlijk dat dat meer een mannenervaring was. Er zijn meer van dat soort persoonlijke attributen. Ik vergeet altijd waar ik ze heb verstopt. Wie is er op onze slaapkamer geweest?

Shitonya · 30 mei 2005 op 02:46

Condooms beter verbergen. Het lijkt me vreemd als je kinderen je hele slaapkamer overhoop gaan halen. En ik vraag me af wat ze in hemelsnaam in de slaapkamer van hun moeder doen, maar goed. Als ze er dan toch achterkomen en ze vragen gaan stellen zou ik ze vertellen dat de hond ze heeft opgevreten. Doen kinderen ook, maar dan met huiswerk

Wright · 30 mei 2005 op 09:08

[quote]Aan sommige zitten namelijk een luchtje dat aan verschroeid rubber doet denken, en daar heb ik slechte herinneringen aan. [/quote]
Tweedehands-winkel? 😮
Leuk geschreven, Champ!

sally · 30 mei 2005 op 10:35

condooms

Ik stootte grinnikend m`n dochter van 14 aan bij de drogist toen een meisje van ongeveer 14 jaar condooms kocht.
“Wauw”riep ze”Dat lijkt mij ook wel stoer.”

Tja, zo hoort het eigenlijk…
Niks bijzonders aan.
😕

Bakema_NL · 30 mei 2005 op 19:21

Een denkend condoom? Wat dacht je van een killer condoom……..
Geinig stripboek over een condoom dat zijn tanden in flink wat worsten zet. Ik kocht het boekje, begon te lezen en kwam er toen pas achter dat het homo-georienteerd was, stond waarschijnlijk te slapen toen ik het oppakte, hahahaha, de voorkant geeft het nogal weg…..deed niks af aan de lolligheid. Van de hand van Ralf König.

[img align=left]http://www.queerhorror.com/books/killerCondomComic.jpg[/img]

[img align=left]http://www.ralf-koenig.de/bilder/V2.jpg[/img]

pepe · 30 mei 2005 op 21:55

Lekker leesvoer, mooi geschreven ook.

[quote]Ik kijk, en tot mijn grote schrik zitten er nog maar vier in! Niet mijn schuld. Ik ben redelijk braaf geweest. [/quote]

Dit is toch beter dan dat ze thuiskomen met een souveniertje (SOA of zwanger)

jongkees · 1 juni 2005 op 09:35

Louise: [quote]maar soms vraag ik me ook weleens af of ze niet een verzamelverpakking kunnen maken[/quote]

Hihi, die zijn er dus wel! Moet je maar eens kijken naar deze: [url=http://www.condoom-anoniem.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=43&category_id=276e1a85d3cfd184c1be7853884cfd7e&option=com_phpshop&Itemid=18]Durex probeerpakket[/url]

Maar op die site kun je ook per stuk [url=http://www.condoom-anoniem.nl/condooms-kopen.html]verschillende condooms bestellen[/url] en zo zelf een assorti samenstellen. 🙂 Is lachen, doen mijn vriend ik wel eens samen en dan zijn we net twee kleine kinderen in ’n snoepwinkel 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder