In het kader van het allernieuwste snufje op het gebied van angst aanjagen, schuift bij ons aan tafel aan, een volslagen idioot, namelijk,  de voorzitter van de Grote Angstaanjagerijshow en tevens vieze voorzitter van de farmaceutische maffia,  Drs. P. Klotenklapper uit Termunterzijl.

‘Meneer Klotenklapper, wat kunt u ons vertellen van het Corona-virus? Moeten wij daar bang van worden?’

‘Welzeker! Dat zou ik maar doen als ik u was. Je moet toch een volslagen idioot zijn als je aan deze angst voorbijgaat. Mondkapjes helpen overigens niet. Weglopen ook niet. We hebben overigens al een vaccin tegen dit virus maar gelukkig duurt het nog tot 2050 voordat dit op de markt komt.

‘Waarom zo lang? En waarom gelukkig?’

‘Omdat het eerst op muizen moet worden getest. Daarna op ratten en varkens. Daarna op zware criminelen en tenslotte op mensen die toch al meer dood dan levend zijn. En dat duurt wel een tijdje.’

‘Maar als mensen dreigen dood te gaan kun je het risico toch wel nemen om dat vaccin nu al te geven?’

‘U bent kortzichtig meneer van Gellekom. Wij zitten hier niet om mensen te helpen maar om de angst gaande te houden en het liefst te vergroten. Dat levert onze farmaceutische vrinden weer extra geld in het laatje en nog betere kijkcijfers voor onze Grote Angstaanjagerijshow.’

‘Wat doet u nog meer om deze angst aan te wakkeren?’

‘Tja, wij hebben veel geïnvesteerd in die nieuwe 5G masten, u weet wel, de vijfde generatie mobiel netwerken om internetten nog sneller te maken. Het is bekend dat de straling daarvan levensgevaarlijk is voor het leven op aarde dus u begrijpt; dat is koren op de molen van onze grote angstaanjagerijshow. Wij hebben al een aantal 5G masten om Wuhan in China geplaatst en direct daarna muteerde een onschadelijk virus in het nieuwe corona virus. De rest is geschiedenis, hahahahaha.’

Dit was van Gellekom voor Absurdistisch MagazineNL ,  in gesprek met een volslagen idioot!

Categorieën: #Weekopdracht

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 1 februari 2020 op 12:01

Seg mag ik ook wat seggen, pardon skrijven? En..wie bent u dan wel? Nauw mien naam is Tjalko Harreveld uut Termunterzijl, u weet wie ik ben! Nou spreek!
Kiek, 5G is gewoon de middelpuntvliegende zwaartekragt waar geen enkele straaljager piloot levend meer uit zin cockpit zal kunnen stapppen. DOOD dus! Neergestort en totaal uit elkaar gespat, zoals mijn 27 jarige zoon Tsjalko junior die piloot was en ik weet het nog goed op 3 jarige leeftijd zichzelf leerde vliegen vanaf een balkon op de 10e etage toen we de Bijlmer bezochten waar mijn moeder woonde. Junior kwam veilig neer in de open laadbak gevuld met kartonnen dozen van KSL: karton spaar levens bedrijf uit Amsterdam. Dus dat virus heeft 2 korrelaties: de u genoemde en de mijne en verder…. mondje dicht, kapje ervoor, snaveltjes doe en ..slapuh!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder