‘… en … dat … is … vijf!’

‘Vijf? Het is toch tien?’ Ik herinner me het bericht van Nederlandse Loterij: ‘We hebben het prijzenpakket aantrekkelijker gemaakt!‘ Dit geldt blijkbaar niet voor een straatje vijfjes. Wat is nou heerlijker dan met dertig euro aan staatsloten de winkel inlopen en roepen: ‘Je hebt toch wel genoeg geld in kas?’ De lotenboer acteert dat hij die zin nooit eerder heeft gehoord en overhandigt minimaal, lees echter: meestal, een tientje. De verhouding tien op dertig is aantrekkelijk, een zesde niet. Het pad naar de kassa is een boulevard of broken dreams geworden.

Bron: https://www.robertbeernink.nl/robert/

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, columns en lichtgedichten. Daarnaast heeft hij een omvangrijk oeuvre lied- en toneelteksten op zijn naam staan. De #BinnenDoorDenker is een column van 250 woorden die bij schrijven dwingt tot bondig formuleren en bij lezen aanzet tot doordenken.

1 reactie

Nummer 22 · 7 december 2019 op 10:14

Broken dreams? Als geluk te koop is dan sta ik als 1e in de rij… no way want gokken is als geloven in iets dat niet bestaat tenzij de duivel op een hoofd schijt en een dream uitkomt maar het alleen materieel gelukt brengt…

Geef een reactie