De agenda van mijn kind staat niet zo vol.
De tijd om met de heren van Ajax en Feijenoord (zoals in het reclamespotje) te voetballen zou Tim zeker hebben en anders laat hij al het andere wel vallen, want zo is het maar net, die kans krijg je maar één keer. Eerst was er, vanaf zijn 4e jaar, natuurlijk zwemles. Trouw iedere week op maandag en donderdag voor een half uurtje naar Zwijndrecht. A-diploma op zak en toen werd het 1x per week een uur op donderdag. Voor zijn 6e verjaardag was ook de B-diploma een feit. Dat is prettig, want vanaf je 6e verjaardag kun je op een sportclub, naar muziekles, naar schaakles, naar weet ik veel wat voor les.

Wat vonden wij, als ouders belangrijk? Sporten en muziekles, maar ook die schaakles leek ons voor Tim wel een leuke uitdaging.

Muziekles was voor Tim al snel duidelijk. Na 10 introductielessen algemene vorming had hij het al gezien. Zonde van zijn tijd, want computeren en buitenspelen met zijn vriendjes was ECHT VEEL LEUKER !!!
Dat vonden wij nu wel erg jammer, maar om iedere week strijd te moeten voeren omdat wij zo graag willen dat hij naar muziekles gaat … nee dat vonden we het niet waard. Misschien later nog eens proberen.

Schaakles, was inderdaad een leuke uitdaging, maar Tim kwam na verloop van tijd bijna iedere maandagavond met hoofdpijn terug. Dat baarde ons zorgen. Leuk natuurlijk die schaakles, leerzaam ook, maar om daar nu hoofdpijn van te krijgen. Dus overleg met zijn drieën, het was duidelijk. Geen schaakles meer. Ook hier was, zeker vorig jaar zomer, een duidelijk standpunt. ’s Avonds nog buitenspelen met je vriendjes is leuker.

Het sporten dan, ja dat is natuurlijk fantastisch en heel erg belangrijk. Daar hebben we Tim eigenlijk geen keus in gegeven. Begonnen met voetballen, maar daar was hij geen typ voor, toen toch maar bij het korfballen kijken. Korfballen zit in ieder geval in ons bloed en we hoopten stiekem dat Tim een beetje van dat bloed mee zou krijgen. Sinds december 2001 speelt Tim in de welpen. Iedere dinsdag trainen en iedere zaterdag spelen. Al 3x kampioen geworden … en ja, hij gaat met plezier. Soms bij heel mooi weer blijft hij liever thuis. Knikkeren en steppen, weer dat spelen met zijn vriendjes.

Dus de vraag, de agenda van mijn kind, nee, die staat niet zo vol. Of ik asjeblieft snel naar huis wil fietsen na schooltijd, want zijn vriendjes staan te wachten. En één ding is zeker, dat snelle fietsen doe ik met veel plezier.

Angelique 🙂

Categorieën: Diversen

9 reacties

pepe · 30 maart 2005 op 08:44

Buiten spelen is nog steeds leuk(ook boven de 10 jaar), ik sport(te) graag en vind ook dat kinderen alleen zouden moeten sporten omdat ze het zo leuk vinden.
Opgaan in hobby of sport heeft ook zijn grenzen.

Welkom Angelique

Louise · 30 maart 2005 op 08:45

Tja, kinderen zijn soms net [i]echte mensen[/i] 😉

Ma3anne · 30 maart 2005 op 10:14

Mijn kids waren niet zo van die clubjeskinderen. Toch heb ik ook van alles geprobeerd om ze te motiveren, toen ze klein waren. Maar gelukkig voor hen had ik niet zoveel geld voor contributies, dus konden ze lekker vaak gewoon met hun vriendjes spelen als die tenminste hun agenda niet vol hadden.

Geniet er maar lekker van Angelique, voor je het weet beheren ze hun eigen agenda en heeft mams daar geen invloed meer op. 😉

viking · 30 maart 2005 op 10:19

Jeetje, nooit geweten dat zoiets als korfballen besmettelijk kon zijn. 😛

Maar zonder gekheid: misschien zou het goed zijn kinderen zonder agenda te laten opgroeien en ze iets minder op te zadelen met wat jij als ouder zonodig wil. Laat kinderen wat langer kind zijn; het overgrote deel van ons leven bestaat al uit ‘moeten’.

WritersBlocq · 30 maart 2005 op 11:19

Gelukkig zijn er kids die lekker sporten en niet alleen vechtspelletjes op de pc doen, met RSI als gevolg enzo. Heerlijk verhaal!

Kees Schilder · 30 maart 2005 op 11:29

Leuk verhaal. Maar heb je golfen al geprobeerd?
Dat vinden kinderen ook heel leuk. Niet het golfen natuurlijk want iets rampzaligers bestaat er niet, maar het rijden in zo’n golfkarretje.
groet
Kees

Mup · 30 maart 2005 op 11:53

Helemaal goed om zo snel dat virus van pepe op te pikken, nu heb jij het ook, je bent verslaafd!

Buitenspelen vind ik ook topsport! En die agenda, ach, ik moet alles voor de ‘kleine’ Muppen wel opschrijven, anders mis ik de helft:-)

Groet Mup.

Mosje · 31 maart 2005 op 21:54

En jouw agenda dan? Ook een beetje leeg? Of ben jij zo’n drukdrukdruk-seksopzondagmorgentiepje?
😛

Angelique · 1 april 2005 op 09:49

[quote]drukdrukdruk-seksopzondagmorgentiepje[/quote]
Ik zit daar ergens tussenin zeg maar. Druk druk druk zijn altijd anderen 😛 die uitdrukking past niet bij mij, ook al ben ik wel altijd bezig, maar ervaar het niet zo … enne vrijdagmiddag is beter dan zondagmorgen 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder