Erik Pieters, de linksback van PSV die wel eens een gek dansje doet na een doelpunt, heeft zijn arm opengehaald aan een kapotgeslagen ruit. Dat deed Erik zelf want hij was boos. Na een terechte rode kaart kreeg hij een waas voor zijn ogen en sloeg een ruit aan diggelen in de catacombe van het Philips stadion. Pieters laat nu de rest van Nederland zien dat je de controle mag verliezen als iets je niet zint. Afgelopen zaterdag stond ik in de rij bij de slager. Voor mij bestelt een doorsnee man van middelbare leeftijd een ons gebakken kalfsfricandeau. De slager antwoordt dat hij geen kalsfricandeau meer heeft. Nog voor hij hem op de weekspecial Moderne Mortadella-worst kan wijzen flikkert de man een compleet varken door de vitrine. Met opgezwollen nekaders stuift hij weg.

Erik Pieters. Het schijnt dat hij wel vaker zijn labiele kant laat zien. Zo vertelde een bevriende ober mij een keer dat Erik anderhalf uur onbedaarlijk heeft staan janken boven een bord pasta omdat de parmazaanse kaas niet uit de juiste Italiaanse streek kwam. Hij heeft daarna de dienstdoende chef gedwongen heen en weer te rijden naar een onbeduidend plattelandsdorpje in Napels voor de goede kaas.

Op twitter bood hij maandag drie keer in drie minuten zijn excuses aan voor zijn oliedomme actie in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Wederom overdreven. Maar het leed is al geschied. Vele ruiten van plaatselijke kleedkamers zullen nog sneuvelen. Erik Pieters zal nietsvermoedend een raar dansje doen.


5 reacties

Harrie · 25 januari 2013 op 13:21

Met zo’n naam kun je niet anders dan kwaad worden. Zoon van Erik Pieter? Hoe komen ze erbij? Ik vind het niet vreemd dat hij geprobeerd heeft de arm van de wet te amputeren. Zonder epo en zonder pindakaas. Domme actie in ieder geval.

Meralixe · 25 januari 2013 op 17:43

Ik moet dit wel meer doen op column x, daar ik Eric Pieters te weinig kende, me een beetje bijscholen via Google. Klein moeite hoor.

Hebben B.N. dan geen voorbeeldfunctie? :eh:

Zeker! :hammer: :hammer: :hammer:

arta · 26 januari 2013 op 12:07

Ik kreeg een Twitterfoto van een open arm te zien van mijn dochter.
“Dit is Erik Pieters, mam.”
“Wie?
“Erik Pieters, een voetballer.” Ze keek geschokt.
“Ach meisje, na die Bieber-fever-open-arm-foto’s van vorige week is dit een schrammetje. Was hij ook fan?”
“Nee, hij is gewoon agressief.”
“Oh… Hmm… Oké.”
“Máám, hij heeft door een ruit geslagen, omdat hij uit de wedstrijd gestuurd werd. Het is een sukkel.”
“Ja, echt een sukkel, ja.”

😀

Chris · 26 januari 2013 op 16:36

het is maar goed dat erik pieters het veld uit is gestuurd. met zoveel agressie had hij heel wat mensen kunnen blesseren. brengt me trouwens wel op een idee, een soort blaastest voor de wedstrijd om het stofje dat de erik pieters’ van deze wereld in hun hoofd hebben te detecteren, en dan een veldverbod van een paar uur uitreiken, net zoals een tijdelijk rijverbod. om de mede veldgebruikers te beschermen.

dat van bij die slager bevestigt voor mij dat vlees eten agressie opwekt. bij onze groenteboer heb ik iets dergelijks nog nooit meegemaakt.

Mien · 29 januari 2013 op 15:22

Inside information.
Erik heeft een tattoe.
Op zijn rechterarm.
Tevens nieuwe hoofdsponsor van PSV.
Interpolis.
Glashelder.

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder