Er wordt naast ons huis een flat gebouwd, of beter een appartementencomplex, zoals dat op de vastgoedmarkt tegenwoordig heet.
Vandaag begon onze dag dan ook iets na zevenen omdat men de werkzaamheden hervatte met het uitbikken van cementresten die de vorige dag in de aanvoerbakken waren achtergebleven. Het wordt prachtig hoor, daar niet van, maar net als we zo’n beetje aan de meeste lawaaiterreur gewend zijn, vindt men weer een nieuwe variatie.
Zoals het ritmisch met een moker op ijzeren steigers roffelen en het op vol vermogen aanjagen van een slijpmachine voor betonblokken.
En bleef het daar maar bij.
Het lastige is dat mevrouw Trawant en ik nachtbrakers van de meest bedenkelijke soort zijn.
Sinds ik niet meer iedere morgen om kwart over 7 de deur uitmoet om me voor de rest van de dag naar een kantoorgebouw te begeven, is ‘de hoogste tijd’ en ‘nu naar bed’ geleidelijk tot in de kleinste uurtjes opgeschoven. U weet hoe dat gaat, nog een half slokje wijn, dit hoofdstuk even uit en zullen we de film gezellig afkijken
Daarbij is er ook op Internet veel moois te genieten en anders ontstaat er wel een heel belangrijk gesprek dat absoluut niet kan wachten omdat nu net de kern van onze relatie is bloot komen te liggen.

Bij de start van de bouw kregen we nog een keurige brief van de aannemer die ons verzocht geen aanstoot te nemen aan eventuele bouwgeluiden, die natuurlijk tot het uiterste beperkt zouden worden. Dat sprak vanzelf.
Zo zou men s’ochtends alleen naar elkaar fluisteren, zijden doekjes om de voorhamers wikkelen en de bakstenen met een cellofaantje ertussen een voor een heel voorzichtig in de kruiwagen stapelen.
Waar mogelijk zou men zelfs pantoffels dragen..

De praktijk is echter dat om 8 uur de bouwvakradio, zo’n maxi decibellenbooster, op scherp gaat en al naar gelang wie er aan de beurt is om het station te kiezen, genieten we van vrolijke Beierse klanken, de ruigste vormen van Trash Metal en Nederlandse hits van topartiesten als Bolle Leo, Hepie en Hepie en Manke Nelis. Met als achtergrondkoor de voltallige ploeg werknemers op de steiger.

En als er niet gezongen wordt, dan wordt er wel geschreeuwd.
Zo is er een die een imitatie van een zeehond kent en toen daar een keer smakelijk om gelachen werd, besloot om dit succes tot op de laatste druppel uit te melken. Op de meest onverwachte momenten dringt het ‘HIOEE HIOE HIOE’ onze huiskamer binnen, gevolgd door het gebrul van een collega die heel leuk HOEONDELUL kan zeggen.
En als dat op is weet een ander nog wel een bekende voetbalkreet die ze nog van de tribune hebben onthouden..Of een strijdlied waarvan de tekst na een regel naadloos overgaat in LA LA LA LA LA.

En kijk wat hebben we daar, als het net even stil is, een vrachtwagen met oplegger vol aluminium platen en we moeten blijkbaar even horen hoe die klinken.
De truck heeft ook een achteruitrijdwaarschuwpieper, en die kan ook bij stilstand een kwartier aan blijven staan.
En dan is het eindelijk 4 uur en spoeden ze zich huiswaarts, maar niet voordat er afscheid genomen is door bij het wegrijden , onder ons raam , met de claxon een laatste serie oorverdovende loeien te laten weerklinken, als voorproefje op de volgende ochtend.
Nog drie dagen dan is het weer zaterdag.
En tot zolang zeg ik maar HIOE…!!!

Categorieën: Algemeen

10 reacties

lagarto · 9 januari 2008 op 08:14

Ohwow prachtig..heerlijk, lekker leesspul.
Adios Lagarto.

arta · 9 januari 2008 op 08:15

😆 😆
Wat erg!
(je hebt me overigens vast goed voorbereid op wat mij te wachten staat als binnenkort de bouw van een heel blok woningen tegenover mij begint. Toch nog maar eens denken aan verhuizen! 😀 )

SIMBA · 9 januari 2008 op 08:17

[quote]De praktijk is echter dat om 8 uur de bouwvakradio, zo’n maxi decibellenbooster, op scherp gaat [/quote]
Heb je nog mazzel..hiernaast op de bouw al om 7 uur!
[quote]achteruitrijdwaarschuwpieper,[/quote]
Ik zat me al af te vragen of er een goed Nederlands woord voor was, maar dat is er dus! 😀

dj_Eddy · 9 januari 2008 op 09:29

Mijn ervaring met werklui is altijd dat ze ’s ochtends vroeg een hoop herrie maken om duidelijk te laten merken dat ze er zijn. Je zit dan rechtop in bed en net als je eruit bent, omdat je het niet meer uithoudt, stopt het lawaai… 😉 Prima column weer!

Prlwytskovsky · 9 januari 2008 op 12:12

Wat ik in jou verhaal lees is dat als de wereld tot leven begint te komen, bij jullie om 8-uur, dat jij dan net in je mandje ligt en dan over herrie klaagt?
Is dat niet een beetje de omgekeerde wereld? 😆
Lekker leesvoer Trawant.

pally · 9 januari 2008 op 12:40

Trawant, hij is weer helemaal leuk! Waar zou CX zijn zonder jouw columns? 😆

groet van Pally

Mup · 9 januari 2008 op 15:57

Niesen als een zeehond, daar wordt je ook meteen goed wakker van, erg leuk stuk,

Groet Mup.

Grumpy-old · 9 januari 2008 op 20:09

Sodeju wel luxe bouwvakkers daar bij jullie.
Hier beginnen ze uiterlijk om half 7 tot een uur of 8 s avonds als het schema een beetje tegenzit.
😆 😆

Bolle Leo, is dat een broer van bolle Jan?
(Pa Froger)

Lollige stukje .

Greetz
Grumpy

KawaSutra · 9 januari 2008 op 20:28

Een geluk dat het complex naast je gebouwd wordt en niet tegenover je. Het kan dus altijd nog erger. 😀
Leuke column!

Anne · 10 januari 2008 op 12:16

Mooi staaltje Hollandse cultuur.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder