Sinds mijn geldnood ben ik voor mijn dagelijkse boodschappen overgestapt naar D van de Broekriem. Bij mijn eerste bezoek gedroeg ik me als iemand van een keuringsdienst. Je wordt dan vriendelijker geholpen omdat er in winkels altijd een zekere keurdruk heerst. Maar belangrijker: je krijgt inzicht in kwaliteit, en mogelijke keurschenders kun je in de kraag vatten. Ik nam een mandje bij de ingang en begon mijn toer. Het eerste dat opviel was het enorme aantal klanten met groothoekpens. Voorts hing rond de vakkenvullers een behoorlijke klankkegel. Bij de groenteafdeling verbaasde ik me over het grote aantal latervallen. Je treft ze vaker aan in supermarkten: een hoge, wankele stapel die vroeg of laat gaat vallen. Bij van de Broekriem bestond vooral het risico van appelvaart, peergang en preiglij. De tomeute hield het nog wel even vermoedde ik.

Het grote aantal latervallen noopte mij tot het opvoeren van de keurdruk. Ik ging door mijn knieën langs de schappen om te controleren op de meer mierenneukerige dingen als glassla, dat is sla met glassplinters uit een beschadigde kas. Ik kreeg auhurk en kwam overeind. Een menneke maakte opmerkingen over mijn gedrag. Een keurschender! Ik pakte hem bij zijn oor, maar werd snel omring door een aantal van zijn collega’s. Ze hadden ooit iemand doodgetrapt hier, dit keer bleef het bij groepsverachting.

Identiek aan mijn supermarkt was het overdozen: het gebruik van te veel verpakkingsmateriaal. Ik miste verder mijn favoriete tutsifrutti. Dat is een populair hututoetje uit Rwanda. Gelukkig was er wel piklikthee voor mijn inmiddels volwassen breezersletje.

Bij de kassa liet ik het oor van de keurschender los. Inmiddels spraken we wel dezelfde taal dacht ik. Ik zette mijn mandje op de band. Ik had een draagblaar, zoveel had ik kunnen kopen. Het percentage groothoekpens was verklaard.

Categorieën: Gein & Ongein

11 reacties

Krasblog · 20 januari 2009 op 12:16

Grappige column, leuke vondsten.

Deze vond ik het leukst :[quote]grote aantal latervallen. Je treft ze vaker aan in supermarkten: een hoge, wankele stapel die vroeg of laat gaat vallen[/quote]
en[quote]tutsifrutti. Dat is een populair hututoetje [/quote]

En zo zijn er nog een paar (auhurk, groepsverachting, draagblaar) maar ik kan moeilijk de hele column quoten.

Groet,

Krasblog

Kotsveulen · 20 januari 2009 op 13:00

Aardige column, maar het aantal kwinkslagen is wel erg veel in verhouding tot de lengte. Toch leuk!

pally · 20 januari 2009 op 13:11

Jij zit hier heel grappig met woorden te spelen en nieuwe woorden te verzinnen, knap en hier en daar erg origineel.
Ik moest ontzettend lachen om

[quote]latervallen[/quote]

Aan het eind echter, bij de [quote]piklikthee[/quote] en de [quote]tutsiefruttie[/quote]werd het mij iets te machtig.

Mijn tip: doseer je woordspelingen, zodat het krenten in de pap blijven en niet meer krent dan brood. Ben erg benieuwd naar je volgende. De gave van de woordvinding heb je zeker! :wave:

groet van Pally

Mien · 20 januari 2009 op 16:18

Leuze column!

Uitkijken dat je niet wordt opgepakt voor aaneengeregen waterwoordenvallen.

Voozal woorzen blijzen verzinnen en zeker dozeren zoals Zally voorztelt.

Zien

Mosje · 20 januari 2009 op 16:27

Dit vind ik wel een steuk lukje. Wel erg veel spoordwelingen

Neuskleuter · 20 januari 2009 op 17:16

Erg creatief! Ik sluit me aan bij de vorige reacties: erg leuke vondsten, maar in een serieuzere column kan je dit gedoseerd zeer goed toepassen. Hierin is het uiteindelijk net iets te veel, maar origineel en grappig.

Edit: jammer trouwens dat je je columns zo snel achter elkaar hebt geplaatst. Met iets meer tijd daartussen kan je iets doen met kritieken op je eerdere columns. Het doseert het voor de lezer ook lekkerder. Maar dat kan de volgende keer 😉

lisa-marie · 20 januari 2009 op 19:08

Ik heb erg gelachen vooral het woord latervallen vind ik een leuke vondst. 😀
Voor de rest sluit ik mij bij Pally en Neus aan.

geertsjohn · 20 januari 2009 op 19:39

Geweldige noten!

doemaar88 · 21 januari 2009 op 11:04

Creatief en origineel. Goed gedaan! 😀

Asberg · 21 januari 2009 op 19:25

Bedankt voor de reacties. Ik zal er rekening mee houden bij een vervolg. Een vervolg komt er zeker, al is het maar om te voorkomen dat weer zo’n [i]halfzacht[/i] neologisme als ‘swaffelen’ wordt gekozen tot woord van het jaar.

Ma3anne · 21 januari 2009 op 22:53

Je slaat kwink dat het ervanaf spat. Wat mij betreft niet te veel, maar dat kan komen, omdat ik enkele dagen geleden naar een optreden van Brigitte Kaandorp ben geweest en daardoor een flinke portie kwink aankan.
Juist de hoeveelheid woordgrappen achter elkaar, maakt deze column tot een heerlijke kolderumn. Helemaal niks mis mee, wat mij betreft! :-D\

de titel: 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder