De -.met 1 oog loensende- cabaretier trekt volle zalen, de marathon lopende skelet daar weet ik niets over te schrijven. De dikbuikige sprekende bretelhouder daar ben ik al jaren klaar mee, maar de breed gebekte daar heb ik toch een geurend verhaal over uit betrouwbare bronnen in Paleis Den Bosch. Deze cabaretière heeft een bijbaantje gehad ten paleize en kwam voordat ze mocht gaan keuvelen, op het damestoilet de kroonprinses tegen.

Beiden schrokken om daarna- met de wc privaat klap deuren open samen te giechelen over wat nu ‘WC ‘betekent. Willem Closet!, riep hare koninklijke hoogheid. Mijn vader heeft een eigen WC! Why?, vroeg Claudia, want zo heet ze. Why? Nou, omdat mijn vader zo ruft dat mijn moeder en ik de geur in onze woonvertrekken kunnen ruiken. ‘Je meent het niet”. Ben je nu zo dom Claudia, denk je dat ik grapjes maak. Kom op zeg! Zo en nu ben ik klaar met plassen en poepen. Druk jij even op mijn wc knop, dan ga ik vast naar mijn privé vertrek. Zie je daar zo Claudia! Ja, hoogheid, zekers!

‘Zusje Ariane, hier Amalia.. heb je die scheetzakken onder de kussens van de sofa gelegd?, over!
‘Hier jouw zusje, jawel ik heb- je weet wel die lekkere graaf en onze lakei Spijker Broek toe Sevenaer, 24 stuks laten halen bij die feestwinkel in het centrum van Den Haag, je weet wel waar we ook de nepdrollen en kots flatsen kochten voor papa’s verjaardag, over! Mooi, over en sluiten!

Het bleef nog lang onrustig in het paleis nadat Claudia vertrok. ‘Amalia en Ariane, wat heb ik nu gezegd….. nou, nou? Geen grapjes maken mama met gasten. ‘’ Precies en nu opzouten!’ Mama, mamaaaa ‘Si, wat is er nou?’ Hebt u die naar pindasaus ruftende scheet gelaten?
Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 29 december 2022 op 16:12

Woke- technisch gesproken: is dit geen gevalletje majsteitgrensoverschrijdende schennis?

Nummer 22 · 29 december 2022 op 18:13

Niks Wokken technisch, dat wokken doen de lakeien maar. Het is normaal dat er gepoept, ontlast, gekakt, gescheten wordt ongeacht afkomst en gender. Dit gezegd hebbende vul ik het aan met: ze katen ons het volk vaker een poepie ruiken!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder