Hij leeft weer de dodo. Ik zag hem onlangs lopen in mijn bos. Ze waren zelfs met z’n twee. Dubbel dus. Het waren dubbele dodo’s. Je kent ze wel. Loopvogels die vroeger in de bossen leefden op het eiland Mauritius. Nu lopen ze weer rond in mijn bos. Ik zag ze vlakbij het oude zuiden, dichtbij het nieuwe noorden. Nou ja, daar ergens. Ze waren het noorden duidelijk kwijt. Ze zijn ongeveer twee meter hoog en kunnen venijnig van zich afbijten met hun grote snavel. Ze steken overal hun nek uit. Verder zijn ze vrij hulpeloos. Hun voedsel bestaat uit zaden en vruchten. Ze houden van pittig. Ze kunnen niet vliegen. Tot de komst van de kolonisten hadden zij geen natuurlijke vijanden. Nu is iedereen hun vijand. Van oud zuid tot nieuw noord. Vooral wat leeft onder de rivieren, daar hebben ze het niet zo op. Kikkervisjes en paling daar moeten ze niets van hebben. Wel uitkijken dat je niet over ze heen valt, want anders vallen ze over je heen. Ze lopen soms ongelofelijk in de weg. Vooral in mijn bos. Takkenvogels zijn het. Ze springen vaak van de hak op de tak. Niet te volgen. Portugezen hebben de dodo voor het eerst gezien. Op hun verre reizen. De scheepsbemanningen noemden de grote gemuteerde duif, walgvogel, en soms dodaars, vanwege het dotje veren op de kont van de vogel. De dodo is weer terug. Ik heb nog even gebeld met wijlen Jacques Cousteau. Hij moest het weten vond ik. Hij schrok ervan. De dodo terug zei ie: dodoju!

Categorieën: Gein & Ongein

Harrie

Tijdreiziger

13 reacties

LouisP · 20 mei 2011 op 11:12

Ik wist het, dat deze ging komen. Over de DoDo’s

“Vooral wat leeft onder de rivieren, daar hebben ze het niet zo op.”

Zijn dat die dodo’s die zo’n hekel hebben aan hoge bomen?

jellino · 20 mei 2011 op 14:02

Ik ken wel de nono’s. Ik weet niet hoe ze er uit zien, maar als je er op schiet, zeggen ze: ‘no, no!.’

DACS1973 · 20 mei 2011 op 14:34

Ik denk eerder als je erop richt. Als je erop schiet (raak dan), zeggen ze niet veel meer.

DreamOn · 20 mei 2011 op 17:23

Ja?
Riep je ons?

Hartelijke groeten,

DO&DO

😀

sylvia1 · 20 mei 2011 op 18:42

Je moet onderhand een studie volgen om de betekenis van columns en de reacties eronder te kunnen ontcijferen, decoderen. Het is behalve flauw ook elitair, je sluit er anderen (bijv mensen die net nieuw zijn) door uit 😕

Mup · 20 mei 2011 op 18:50

Wijlen Buch wil het vast ook even weten.

@Sylvia; geloof ook niet dat de ‘oude garde’ er veel wijs uit word, :eh:

Groet Mup

arta · 20 mei 2011 op 19:26

Net zoals het stukje dat aan Louis refereerde ([url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=11761][b]hier[/b][/url]): Flauw, erg flauw!

(Harry heeft het hier op Do en Do, oftewel Driek Oplopers en DreamOn gemund.)

*Geëdit*

DreamOn · 20 mei 2011 op 19:41

Ik voel me dan ook erg bedreigd.
Nu ga ik gauw weer in foetushouding op de bank liggen met mijn duim in mijn mond. :hammer:

@Arta: welk stukje was dat dan?

Dees · 20 mei 2011 op 19:48

Wreaking havoc…

DreamOn · 20 mei 2011 op 21:55

@ Arta: dankjewel. Ik heb het onsamenhangende verhaaltje gelezen, maar geen idee, wat of wie er mee wordt bedoeld. Knap, dat je dat hebt weten te ontcijferen! 😀

Mien · 21 mei 2011 op 10:37

Ja, Buch en de dodo dat was ook het eerste waaraan ik moest denken bij het lezen van deze maffe Harrie. Bijzondere man die Boudewijn.
Een dappere dodo zullen we maar zeggen.

Mien

pepe · 21 mei 2011 op 14:11

Ik vind ze heerlijk, deze verhaaltjes voor het slapen gaan. :wave:

Mien · 21 mei 2011 op 16:27

@pepe: Doe jij nog aan middagslaapjes???

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder