Het is, bijna 7 uur in de ochtend, tijd om naar de bakker te gaan. Een wandeling van eigenlijk niets. De enclave ontwaakt langzaam, hier en daar zie ik het licht, in de huiskamers, nog niet. Zijn de bewoners al vertrokken naar hun bestemming?
Bij de bakker aangekomen, gaat de schuifdeur automatisch open, ruik ik het vers gebakken brood. Ik ben de enige klant en bestel 2 croissants. De vrouw achter de toonbank schenkt mij haar glimlach, pakt de croissants en vraag ‘anders nog iets?’. Mijn antwoord laat haar de croissants inpakken, ik betaal en voel dat het zakje, met de croissants, nog warm is.
Met een snelle pas ga ik richting huis. Ik eet croissants graag warm en drink daarbij een ‘café au lait’, soms een café crême,
Rob, de bewoner van nummer 1 zit al in zijn bedrijfswagen, steekt zijn hand op als groet.
Zijn buurman, met rituelen, is op vakantie naar de sneeuw. De voorbereidingen begonnen een paar dagen geleden. De tassen gaan in de achterbak, op het dak 2 skidragers en daarop de ingepakte ski’s.
Op zaterdagmorgen was zijn oprit leeg. Zijn echtgenote blijft huis, zoals elke jaar.
Mijn koffiemachine staat aan, ik zet een mok onder de tui,t waar mijn café au lait moet pruttelen, en druk op de start knop.

De ochtendkrant ligt klaar.Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

3 reacties

Kees Schilder · 3 februari 2023 op 12:23

Die echtgenote die thuisblijft, dat intrigeert mij. Kunt u dat preciseren?

    Nummer 22 · 3 februari 2023 op 16:44

    Ja! is dit het antwoord op uw vraag? Ik ken het antwoord al: nee! Geaccepteerd en nu gevolgd met het antwoord. Deze echtgenote laat haar man elk jaar alleen op ski vakantie gaan, maar het kan ook zo zijn dat hij een week de bak in moet. Dan zijn de ski’s op zijn dak een teken naar de overige enclave bewoners; ‘ïk ga naar de wintersport , dat denken jullie. Nee.. ik ‘moet een weekje in de cel zitten. Echter, dat heb ik verzonnen, of…..?

      Kees Schilder · 4 februari 2023 op 11:12

      Dan weet ik over wie we het hebben. Ik ken hem van vroeger. Wij noemden hem Dakeraf. Herken je dat? Dakeraf naast een schemerlamp, met een varkenskop onder zijn arm. Dan vergaf je hem toch meteen alles?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder