Iedereen (van mijn leeftijd en hoger) heeft er wel een.

Zo’n ex die je zo verschrikkelijk in de zeik heeft genomen dat je ervan overtuigd bent dat je haar (of in sommige gevallen hem) nooit meer tot je vriendenkring kan rekenen. Je gaat ervan uit dat de ex hetzelfde vind, maar soms, heb je het mis.

Dan is er ineens weer dat ene contact. Dat eerste ongemakkelijke gesprek van “Hoe gaat het met jou” en dat je eigenlijk wilt zeggen “Perfect, sinds jij weg bent weet ik wat geluk is” maar omdat je toch best een tijd met die persoon gedeeld hebt, maak je er maar van “Gaat wel, en met jou?”

Uiteraard wil de ex in kwestie hetzelfde zeggen als jou, maar meer dan een “Ja gaat ook wel” komt er niet uit. En dan komt het huidige relatie gebeuren aan het bod.

Het vervelende is nu dat ik bewust single ben gebleven, of eigenlijk te kritisch ben om iemand te vinden die aan al mijn zware eisen voldoet.

Want … dezelfde fout als ik met haar gemaakt heb, wil ik natuurlijk niet nog een keer maken.

Maar goed, dan vraagt ze heel voorzichtig “En heb jij al een nieuwe vriendin?” .. “Nee, ben bang dat ik weer zo’n monster als jou aan de haak sla” is ook zo cru. Dus dan wordt het maar “Nee, maar zoek ook niet hoor, geniet even van mijn vrijheid”.

Gelijk in de verdediging… snap mezelf soms echt niet.

“Oh ik wel” zegt ze glunderend. Soms kan ik haar nek wel omdraaien, maar dat gaat zo lastig door de telefoon. “Oh hoe heet ie ?” vraag ik quasi geintresseerd. En daar komt het hele verhaal hoor.

Naam, leeftijd, hobby’s en dan ineens een wending die normaal in dit soort gesprekken niet voorkomt. Namelijk de nadelen van die jongen in vergelijking met mij.

Normaal namelijk ga je alle positieve dingen vertellen die bij de ex (ik in dit geval) niet aanwezig waren.

Maar nee, zij moet weer dwarsliggen en compleet tegen verwachting alles opsommen wat fout is aan hem, en goed was aan mij.

Goed voor mijn ego hoor, maar, echt een prettig gevoel hield ik niet over aan dit gesprek.

Ze wil afspreken, om even bij te praten, en gewoon gezellig iets drinken.

Het moge duidelijk zijn wat hierop mijn reactie was.

“Ik ga liever bungeejumpen zonder elastiek, dan dat ik mezelf ooit nog binnen een straal van 100 meter van jou plaats. Sorry.”

Althans, dat wilde ik zeggen….

“Dat lijkt me niet verstandig”… was de vertaling….

Word ongetwijfeld vervolgd.

Categorieën: Liefde

11 reacties

viking · 16 juli 2004 op 08:05

Ach, als je t.z.t. weer een vriendin achter de rug hebt, blijkt deze toch wel weer mee te vallen. En zo gaat dat door. Met alles overigens…

Hans · 16 juli 2004 op 10:00

Wat is ex? je komt er eigenlijk nooit meer vanaf. het gekke is als je een nieuwe relatie hebt en je zit gezellig met vrienden te kletsen inclusief je nieuwe relatie, dat je je ex mist. Want hoe vaak gaan verhalen over vroeger… en ik ik heb geen nieuw verleden met mijn nieuwe vriendin. Ik zou ook zo graag nog eens over vroeger praten maar ja dan wordt ze boos……

Mosje · 16 juli 2004 op 10:10

[quote]Iedereen (van mijn leeftijd en hoger) heeft er wel een.[/quote]Geen idee hoe oud je bent, maar hoe dan ook, ik heb GEEN ex. En om tal van redenen, waaronder degene die Hans noemt over dat gezamenlijke verleden, zal ik ook nooit een ex hebben.

pepe · 16 juli 2004 op 11:04

Leuk geschreven, ik heb geen ex, dus geen ervaring hoe dat zal zijn.
Ik wens jullie sterkte

KingArthur · 16 juli 2004 op 11:18

Herkenbaar ja. Ik ben ook de gelukkige eigenaar van 1 zo’n ding en daar wilde ik het bij houden. Dit kan 2 dingen betekenen, of ik begin geen relatie meer of de volgende is de ware. Idealistische gedachte of naief? Ik geloof nog ergens in. 🙂

Kobus · 16 juli 2004 op 13:58

Kan niet bepaald zeggen FEEST der herkenning, maar herkenning is er zeker. Heb echter ook nog twee keer belletje gehad om nog wat extra zout in de wonde te strooien. Heb toen maar een briefje geschreven, waarin ik precies andersom reageerde. Ik wenste haar wel het allerbeste en vertelde dat ik me liever de weinige leuke dingen herinner. Dat is tot nu toe voldoende geweest.

Ma3anne · 16 juli 2004 op 15:09

Kijk, dat is nou weer een voordeel als je je ex-(en) in [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1225]GUPPIES[/url] verandert. Af en toe wat Woef Hap droogvoer en een schone kom en je hebt er verder niks mee te stellen. 🙂

Louise · 16 juli 2004 op 16:57

Weet je wat ik nou zo vreselijk vervelend vind aan het woordje ex?
Dat het bijna hetzelfde klinkt als seks, terwijl er kwa gevoel bijna geen groter verschil te vinden is 🙁

Li · 16 juli 2004 op 22:27

Maar ‘seks met een ex’ komt ook wel voor Louise 😛

Dees · 17 juli 2004 op 09:06

Seks met je ex is dan meestal nog wel leuk! Desalniettemin ben ik een groot voorstander van het levenslang verbannen van de ex. Ik wil er desnoods ook wel een Waddeneiland voor afstaan. Ameland ofzo. En dan de boot weggooien.

Leuke column, maar ik ben als rechtgeaarde alineaneuker toch wel een voorstander van alinea’s. Moest ik nog ff kwijt.

Grtz,

Deez.

Shitonya · 17 juli 2004 op 12:26

Leuke Column 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder