Nieuwsgierig geworden door een stem uit een speaker nam ik glurend vanaf m’n balkon, gesierd met enkele geraniums en wat uitgedroogde karkassen (sorry paps) een spektakel waar.
Het was een bijeenkomst van “Dutch cell dogs”, een spandoek met ‘Dieren uit het asiel’ doet het ‘m niet blijkbaar. Maar goed, de dieren staan hier centraal en dat is waar het om draait. Niet om de miljonairsvrouw die wat goeds wil doen. Maike (bergschoenen en doe-maar-gewoon-een-stukje-eraf-kapsel) vertelde een half uurtje over de honden, die geholpen moesten worden. Door haar goedlachse oprechtheid vergeet je even de herfstwind die steeds dieper je jas in sijpelt.
Tussen de blauw en witte ballonnen in worden er kleine glaasjes prosecco uitgedeeld (of witte wijn, beetje lastig te zien) ,een voorzichtige samenscholing vindt er plaats bij de hekken. Kinderen in witte jassen. Dames aan de zijkant met geföhnd haar en grote zonnebrillen. Eentje draagt haar bontjas over haar arm heen, ze heeft het blijkbaar erg warm…

Maike is klaar met vertellen. “Nu zal ik wat trucjes voordoen! Die kunnen jullie ook aan jóúw hond leren!” Het koddige asbakkie luisterde niet altijd, maar dat deerde niet. Maike heeft een handig fluitje in haar mond, en ongeveer tien minuten klinkt er een hondenfluitsymfonie, waarbij de hond behendig, of minder behendig, ligt, zit, pootjes geeft maar vooral hysterisch blij rondspringt. Hierna ben ik een tijdje mijn aandacht verloren.
Na ongeveer vier keer ‘Who let the dogs out!’(woof woof woofwoofwoof! Ik weet dat je het doet in je hoofd) werd ik toch wel weer benieuwd…

Daar kwam tevoorschijn Bully de Bulldog! In groen corduroy! Ook was er een kniftig poedeltje in een fleece met luipaardprint, Een Jack met een stoer jack. De rest kan je erbij verzinnen.
Een ware hondenmodeshow – mijn geluk kon niet meer op!
De kinderen doen een spelletje wat duidelijk iets met ‘Who let the dogs out’ te maken had, helaas overstemt het liedje de spelleidster. Moeders kijken enigszins verveeld vanaf de zijkant, maken een praatje met pappa of kloten wat aan bij de eerder beschreven Oud-Zuid dames.

Dan is het over. De draden van de radio worden opgerold, de hekken naar de zijkant gesleept.
Nu, een paar uur later tijdens lichte intreding van de zonsondergang hangen er alleen nog wat ballonnen in de kastanjebomen. Af en toe gaat er een de lucht in.

Categorieën: Gein & Ongein

5 reacties

Nachtzuster · 8 oktober 2012 op 14:04

Leuke, vlotte column. Ik vraag me alleen af of het nu over asielhonden, een hondentrainingsshow of over een hondenmodeshow ging? :eh: Of was het een alles-in-één pakket? Drie halen, één betalen?
Hoe dan ook, goed geschreven! Welkom hier!

arta · 8 oktober 2012 op 14:37

Een beetje slordig geschreven en helemaal vatte ik het niet, waarschijnlijk omdat je het als toeschouwer hebt beleefd, maar als er-middenin-zitter beschrijft.
Er staan mooie zinnen in, vooral de laatste twee vind ik erg mooi!

Fem · 8 oktober 2012 op 16:12

Welkom hier!

Leuk debuut met een leuk onderwerp en leuke vondsten … Die slordigheidjes krijg je er wel uit hoor!

Meralixe · 8 oktober 2012 op 19:53

Welkom op Column X. Mag ik het zeggen? Een niet zó sterk debuut.
Maar, laat je vooral niet ontmoedigen door deze woorden. Goed volgen wat er op column x leeft kan je gegarandeerd een stuk verder brengen. Hier volgt al een eerste opmerking. De woorden die U hier tussen haakjes geplaatst hebt komen bijna iedere keer nog al hoekig over…Daar zijn oplossingen voor…
Door te veel te schrijven van uit eigen weten komen er dingen op het blad terecht die de lezer niet altijd kan weten. :pint:

Ferrara · 8 oktober 2012 op 22:55

Wat had ik graag naast je op het balkon gezeten. Er gebeurde genoeg voor een leuk verhaal en dat is je deels goed gelukt.
Probeer loze zinnen te vermijden is mij geleerd. voorbeeld: die dame met de bontjas over haar arm, draagt niet echt bij aan het verhaal.
En kies voor tegenwoordige of verleden tijd, jij gebruikt beide.
doe-maar-gewoon-een stukje-eraf-kapsel, prachtvondst,zegt alles.
Succes hier!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder