De enige belemmering in het schrijven is moeheid en sperma-overgoten hoeren die je lastig vallen met allerlei lawaai of irrelevante informatie wat nergens toe doet en nergens goed voor is. Buiten dat, is een mens altijd in staat om te schrijven. Goed, als je beide armen of handen afgerukt zijn gaat het ook al iets lastiger, maar we gaan er voor het gemak vanuit dat je nog over al je ledematen beschikt. De één is beter verbaal en de ander non verbaal. De één blijft beleefd en de ander blijft asociaal. Nu wil het geval dat ik al schrijvende sterker ben dan al sprekende. Ik weet niet precies waardoor, maar ik zal er vast en zeker gauw achterkomen. Zo niet, is het spijtig, maar er bestaan duizenden belangrijkere dingen om over na te denken. A fijn, mogelijke oorzaken zijn ook simpel te raden. Op papier wordt je niet afgeleid, krijg je geen commentaar, geen zool durft het in zijn hoofd te halen om je te onderbreken en je hebt meer vrijheid van meningsuiting dan hierbuiten het papier. Noem je een onaardige agent een vuile hoerenloper krijg je een bon wat geen kassabon is. Noem je hier de koningin de slechtst betaalde crackhoer van Amsterdam gebeurt er … niets.

Maar het begint erop te lijken dat de mediawereld steeds meer vrijheid krijgt als je zo kijkt op tv. De wereld draait door heeft zo zijn humor over bekende Nederlanders in animatiefiguurtjes gegoten en Koefnoen blijft ook nog steeds zijn eigen vermakelijke ding doen. Bart de Laaf stalkte vroeger bekende Nederlanders en paul de Leeuw laat ook weinig heel van zijn gasten en publiek. En dan heb je nog de bizarre nar Hans Teeuwen die al rukkend het publiek naar zijn hand, of moet ik zeggen lul, zette.

Niets is meer te gek, grof, bizar of onmogelijk. Alles is mogelijk zolang er maar mensen blijven bestaan die de humor ervan inzien. Dat verklaart ook het feit dat caberetiers ook steeds vaker hun grenzen gaan verkennen. Hoe verder ze gaan, hoe meer de mensen hun paardenbek open zetten. Ze lachen om het hardst, terwijl ze zich niet realiseren dat juist zij aan de schandpaal worden gehangen. De beste humor is humor bordevol leedvermaak, absurditeit en seks. Het publiek lacht, terwijl zij juist de grap zijn. Het beste voorbeeld wat ik me zo gauw kan bedenken is Hansje met zijn rukuitvoering in zijn laatste show als ik het mij goed herinner. Al masturbeer je op het podium, dan nog zie je de idioten lachen.

Kortom: waarom zou je nog je best doen om grappig uit de hoek te komen als de mensen al zo diep zijn gezonken dat zij werkelijk om alles kunnen lachen. Schrijf maar eens het woord “poep” of spreek het woord uit op een aparte, hilarische wijze op een podium. Plaats het voor de zekerheid in een “humoristische” context en ik kan je verzekeren dat er dan nog steeds mensen zijn die zelfs daarom nog in hun broek pissen van het lachen. Mensen zonder humor zijn ronduit walgelijk. Men zou hen in hun droge bek moeten pissen.

Tot Shit


6 reacties

pally · 22 oktober 2006 op 11:31

Je zou misschien kunnen beginnen zelf wat minder grof uit de hoek te komen.
Het is maar een suggestie….
Want schrijven kun jij wel.

Dees · 22 oktober 2006 op 11:56

Geen betere spot dan zelfspot, toch? En dan is het wel makkelijk als dat door anderen wordt aangereikt. De humor is niet dood, alleen zoek. En gelukkig hebben we jou nog. Blijf grof. En gevoelig en subtiel en zwart en wit. Als je maar schrijft.

KingArthur · 23 oktober 2006 op 09:56

De humor is dood, leve de humor. Ik ben het met de kern van je tekst eens. Maar ook in humor heb je varianten en smaken. Gezien de reactie van Pally, kan die je humor niet zo goed inzien. En mijn smaak is het ook niet geheel hoewel je sommige dingen treffend, goed en toch ook weer leuk verwoord.

Anne · 23 oktober 2006 op 15:19

Grof en bizar, daar weet jij ook wel raad mee. Leedvermaak als bron van humor, daar ben ik ook niet zo voor. Maar Hans Teeuwen vind ik een kunstenaar, die zich laat leiden door een innerlijke stroom rariteiten waar ik om kan lachen. Hem gaat het niet om de grofheid om de grofheid, maar het vorm geven aan die kronkels. Niet alles over een kam scheren.

KawaSutra · 23 oktober 2006 op 23:54

Je hebt helemaal gelijk Shit. De media krijgen ook steeds meer vrijheid. Er zijn bijna geen belemmeringen meer. Maar hoe lang kun je grenzen blijven verleggen zonder dat het banaal wordt?

Shitonya · 24 oktober 2006 op 23:32

Dat vraag ik me dus ook af Kawa..humor wordt steeds breder en breder..er zijn nauwelijks nog grenzen.

Minder grof? Bedankt voor de suggestie, maar dit is één van mijn schrijfstijlen en die bevalt me nog steeds prima 😉 En zolang er mensen blijven lezen die er nog steeds van kunnen genieten, blijf ik af en toe zo doorschrijven. Ik zie ook geen enkele goede reden om te minderen trouwens..

Bedankt voor de reacties 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder