Daar zat ik dan. In de kroeg. Niet zomaar een kroeg. Nee, DE kroeg!
Al is het natuurlijk de meest onnozelste onzin der onzinnigheid, want geen enkele kroeg is DE kroeg. DE kroeg zit enkel in je hoofd. Je zotte, gekke, rare, verwarde, chaotische, krankzinnige en wild aantrekkelijke hoofdje. Je hebt zo’n mooi eierkopje dat ik je Calimero wil noemen en jou elke dag op mijn brood wil hebben. DE kroeg is namelijk een kroeg zonder vervelende mensen. Mensen die niet over je gezicht heen braken met braaksel of woorden. Mensen die niet hun levensverhaal op je schoot werpen. Mensen die je niet te overduidelijk in hun warme bed willen hebben en je onder willen spuiten met hun melijwekkende zaad of vaginale douche. Mensen die je een drankje willen aanbieden zonder bijbedoelingen. Mensen die begrijpen dat bier simpelweg niet lekker kan zijn. Mensen die mijn matini zonder weerstand aanbidden. Kortom, mensen die je niet in de weg lopen en niet teveel ademen in je buurt.

DE kroeg is een plek waar je mensen kunt kwetsen zonder je schuldig te voelen. Waar je mag boeren zonder dat een mens je raar aankijkt. Waar je scheten mag laten zonder dat mensen doen alsof mensen dat nooit doen. Waar je mensen met vlammen vuur en vlammen met gespeelde liefde mag aankijken zonder dat ze verbranden. Waar je mensen kunt knuffelen zonder hen te verstikken. Waar je mag schreeuwen zonder reden en zonder verdacht te worden van krankzinnigheid. Waar je mag zingen, ook wanneer de muren erdoor instorten. Waar je mag roken zonder dat iemand overdreven zijn riooladem in je gezicht hoest.

DE kroeg is een geschenk van jezelf, omdat hij in je hoofd zit. Een parel tussen de bergen koeienstront. Een onschuldig herderinnetje tussen de oververhitte pedofielen. Een pasgeboren baby tussen de gefrustreerde kannibalen. Een kers tussen de billen van een vrouw in haar menstruatie zee. Een oogappel in de wild opspelende darmen van een stervende koekoeksklok. DE kroeg is gewoon een kersvers uitwerpsel van je onweerstaanbare en soms ietwat over enthousiaste fantasie. Het is niet zomaar DE kroeg. Het is MIJN kroeg. Schijten is natuurlijk toegestaan. Op voorwaarde dat het op zijn minst mijn uitwerpsel uit mijn hoofd kan overtreffen. Cheers!

Categorieën: Diversen

6 reacties

LouisP · 2 november 2010 op 17:27

S.
wanneer ik de volgende keer weer een stukje Brusselmans lees zal ik denken: Het doet me aan Shitonya denken…’k vind het bijzonder goed geschreven, helemaal..

L.

Schorpioen · 2 november 2010 op 17:41

Schorpioen weet zeker dat hij het op bier houdt. Dat andere spul dat Mag tie nie.
Jessus! Wat vliegt die laatste alinea uit de bocht, door die bocht?

Anti · 2 november 2010 op 18:59

Wat een heerlijke eigenzinnige vondsten weer S, elke alinea heeft er minstens een. Het verhaal schuurt en het is prachtig in z’n rauwheid.

sylvia1 · 3 november 2010 op 06:50

Dat is volgens mij voor het eerst dat ik een positieve gedachte van je lees, een fantastisch optimistische utopische gedachte… Heb hier en daar hard moeten lachen, vooral die laatste alinea ja. Originele column weer.

Mien · 3 november 2010 op 17:11

Richtig droll so eine Stube! :hammer:

Mien geht loss

Shitonya · 3 november 2010 op 22:09

Het is me dan toch weer gelukt om de column weer eens zoals vanouds lekker kort en bondig te houden. Gelukkig zijn de reacties er niet korter op geworden. Vielen dank!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder