Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat ik opnieuw begon met daten. Onder het mom van ‘free again’ en ‘nog zoveel in te halen’, raakte ik van God los. Voor 29 euro per maand besloot ik in de vijver te gaan vissen van Relatieplanet. En zodra daar mijn dobbertje onderging werd er groot alarm geslagen en een calamiteitenplan opgesteld. Zo ontstond er een vast ritueel om mezelf voor te bereiden op een afspraakje.
De Silk Epil ging mee onder de douche. Mijn grootste orgaan werd ingesmeerd met dure bodylotion en tien krulspelden hadden elk een eigen plekje op mijn hoofd. Hielen werden geweekt in een teiltje warm water met soda om ze daarna van eelt te ontdoen met een puimsteentje (zo deed mijn moeke het immers ook altijd).

Het uitkiezen van lingerie was iets lastiger. Bij het opentrekken van mijn lingerielade vlogen de bommen en granaten me zowat om de oren. Mijn pikante tijgerstringetje dreigde met een handgranaat. De geraffineerde zwarte hipster verschool zich in een hinderlaag en jarretels stortten zich als kamikazepiloten op de wit kanten bodystocking. Allen met dezelfde strijdkreet: ‘KIES MIJ’! Behalve de grote vleeskleurige Sloggie. Zij zweeg en trok zich stilletjes terug in haar loopgraaf in de wetenschap dat ze kansloos was.

Het openen van de garderobekast leverde soortgelijke taferelen op. Gillende rode pumps, onder de voet gelopen door laklaarzen met dodelijke stiletto’s. Hoog daarboven hingen de sexy cocktailjurkjes ruziënd met de strakke kokerrokjes. De slobbertrui en de saaie Ecco’s, hielden zich wijselijk koest, verzekerd van een verloren strijd.

Al die moeite! En waarvoor eigenlijk? Om als vamp aan te bellen bij een date die opendoet met voedselresten nog aan de kin? Of om een Irish Coffee te drinken met zure spuitbusslagroom uit een oorloze kringloopmok in een huiskamer met TL-verlichting en de televisie nog aan?

Of om heel de avond sinas te lurken, omdat het heerschap niets anders in huis had? Ik zie mezelf, onderweg naar huis, nog zitten in mijn deftige jurk, gehurkt naast mijn auto langs de snelweg. De zwarte geraffineerde hipster op mijn enkels, terwijl ik er drie liter sinas uitperste.

Natuurlijk waren er ook de (iets) betere dates, zoals met een FBI-agent. Ik ontmoette hem in een chique hotelkamer alwaar ik in de boeien werd geslagen om vervolgens zijn Magnum 44 Colt onder mijn neus te krijgen. Yeah Baby!
Toen ik weer vertrok, opende de nachtportier de deur voor me. Met opgeheven hoofd verdween ik in het ochtendgloren. Mijn plakkousen bungelend om mijn knieën. Door de vette bodylotion plakten ze niet meer.

Op een dag, tijdens het soppen van de douchetegels, spoelde ik al die dates nog eens terug. En ik weet niet of Ajax’ Witte Tornado of Chopin’s Prelude in E mineur (op. 28 nr. 4) op de achtergrond mijn conclusie kleurde, maar het besef dat ik veel beter verdiende sloeg in als een bom.

Ik heb verdorie een beker gewonnen met pianospelen. Ik teken portretten. Ik spreek 6 talen. Als je mijn lasagne proeft, dan hoor je engelenzang. Ik ben een kind verloren. Ik vertel de meest vunzige moppen en huil bij een Disney-film. En ik ben dan wel geen Jane Mansfield, maar ik heb een uitstraling die vanaf Mars te zien is.

Ik douchte me daarna uitgebreid en kleedde me aan. Voor het eerst in vier jaar ervoeren de vleeskleurige Sloggie, de slobbertrui en de Ecco’s hoe het was om als winnaar uit de Ladekast te komen, net als ondergetekende.

Yfs! Aangenaam.


23 reacties

Mup · 6 juli 2012 op 13:18

Welkom terug in je eigen echte wereld :pint:

Groet Mup

LouisP · 6 juli 2012 op 14:29

Mijn grootste orgaan werd ingesmeerd met dure bodylotion en tien krulspelden hadden elk een eigen plekje op mijn hoofd.
Prachtige zin met ruimte.
Ik vind trouwens het hele stuk heel fijn om te lezen. De vechtende en ruziende kledingstukken is heel erg bijzonder.

Ik had dat laatste zinnetje weggelaten. Maar voor de rest heel erg mooi en vooral bijzonder…

Ik heb verdorie een beker gewonnen met pianospelen. Ik teken portretten. Ik spreek 6 talen. Als je mijn lasagne proeft, dan hoor je engelenzang. Ik ben een kind verloren. Ik vertel de meest vunzige moppen en huil bij een Disney-film. En ik ben dan wel geen Jane Mansfield, maar ik heb een uitstraling die vanaf Mars te zien is.

dit is ook erg sterk…

L

Ontwikkeling · 6 juli 2012 op 16:54

Meid wat een dijk van een column! Zeer aparte benadering van de zoektocht -en de vondst- van eigenwaarde.

You rock! :wave:

pally · 6 juli 2012 op 21:13

Heel geestig! Vol zelfspot van de juiste soort.
Zou best een CVDM waard zijn, wat mij betreft. Zo vaak gedaan de ‘date’columns, maar deze springt er uit. :wave:

groet van pally

Jip · 6 juli 2012 op 22:28

Ja lekker in de lingerie snuffelen! Doe ik ook altijd als mijn baasje vergeten heeft om de lade dicht te doen!
Ik ben wel benieuwd of je uiteindelijk iets beters bent tegengekomen op de een of andere manier?

Mien · 6 juli 2012 op 23:05

[quote]Ik heb verdorie een beker gewonnen met pianospelen. Ik teken portretten. Ik spreek 6 talen. Als je mijn lasagne proeft, dan hoor je engelenzang. Ik ben een kind verloren. Ik vertel de meest vunzige moppen en huil bij een Disney-film. En ik ben dan wel geen Jane Mansfield, maar ik heb een uitstraling die vanaf Mars te zien is.[/quote]

Tsja, met zo’n elevator pitch moeten er toch vroeg of laat weer spannende dingen gebeuren, toch?
Ik zou je zo aannemen … :hammer:

Mooi schrikbeeld dat je hier schildert van datingtrouble.

Mien

Fem · 7 juli 2012 op 07:11

Wat een heerlijk verhaal dit!

Zelf heb ik ook wat afgedate via RP, maar zonder lingerie oorlog en met uiteindelijk een huwlijk als resultaat.

De zelfspot en het zelfvertrouwen vallen hier als puzzelstukjes prachtig in elkaar…

Yfs · 7 juli 2012 op 09:54

En zo hoort het ook Fem, zonder oorlog op wat voor gebied dan ook! Jouw ‘succesverhaal’ geeft de burger weer moed! 😉

Yfs · 7 juli 2012 op 10:04

haha Mien! Mooi is dat… niet meer aan het ‘soliciteren’ zijn en dan toch een ‘baan’ aangeboden krijgen :hammer: Dank voor je compliment! :oeps:

Yfs · 7 juli 2012 op 10:07

Foei Jip! Ik zie je al kwispelstaartend staan. :hammer: En wat betreft datingsites : Geef mijn portie maar aan Fikkie! 😉

Yfs · 7 juli 2012 op 10:08

Wat lief!! Dank je wel Pally! 😀

Yfs · 7 juli 2012 op 10:12

Mooie reactie Ontwikkeling! Zo te horen “rock jij ook” :wave:

Yfs · 7 juli 2012 op 10:18

Altijd leuk om te zien welke stukjes jij er uit pikt Louis. Dank je wel! :wave:

Yfs · 7 juli 2012 op 10:19

Dak je wel Mup! Hoewel ik nog steeds kan genieten van mooi lingerie, maar nu gewoon voor mezelf!
Proost! :pint:

Prlwytskovsky · 7 juli 2012 op 11:23

En dat allemaal voor maar €29,- per maand?
Lekker met je mee gelezen. Smakelijk beschreven. :duimop:

Yfs · 7 juli 2012 op 11:37

haha ‘Prlwytskovsky’ (copy/paste). :hammer:

Een kaartje voor een pretpark is iets duurder, maar dan heb je ook (echt) wat. 😉

Nachtzuster · 8 juli 2012 op 01:11

Leuke column Yfs! Ik zou willen dat ik zoveel sexy dingen in mijn kast had hangen! Maarja, ik ben dan ook niet meer op zoek. Net als Fem ook gevonden via RP trouwens. Dus houd moed, girl! 😀

Libelle · 8 juli 2012 op 09:10

Ik ben natuurlijk zeer verknipt en hou alleen van katoenen broekjes, en als ze dan ook nog blauw zijn… Toch genoten van je zelfspot, die neemt zo heerlijk tot zich, tot en met de laatste zin.

Yfs · 8 juli 2012 op 12:24

Mooi om nóg een RP succesverhaal te horen Nachtzuster, ondanks het ‘overwaterde roosje op je nieuwe kanten b.h.’tijdens operatie petticoat! 😉

Yfs · 8 juli 2012 op 12:33

haha Libelle, je commentaar heeft een hoge, doch gezonde ‘van kantoen geven’ factor. Niks mis mee!
Dank je wel! :wave:

WritersBlocq · 8 juli 2012 op 15:40

Erg leuk en goed geschreven, bij deze [quote]Toen ik weer vertrok, opende de nachtportier de deur voor me. Met opgeheven hoofd verdween ik in het ochtendgloren. Mijn plakkousen bungelend om mijn knieën. Door de vette bodylotion plakten ze niet meer.[/quote] hield ik het niet droog 😆

Wel veel reacties van jezelf hierboven, mag van mij wat minder.

Maar ja, na zó’n reactie vraag ik er zelf wel om, natuurlijk 😀

Yfs · 9 juli 2012 op 07:35

haha WritersBlocq, ‘leedvermaak’ noemen ze dat toch?

Wat betreft mijn eigen (vele) reacties, ik ben nog steeds een beetje aan het uitvogelen hier van wat wel en wat niet… of wanneer wel en wanneer niet.
Doch, ik waardeer het altijd als iemand de moeite neemt om te reageren, en laat dat graag blijken. Bij deze dus! 😉

wouterm · 11 juli 2012 op 11:38

Erg genoten van dit stukje!
Leuk geschreven en las makkelijk weg. Als je er over nadenkt dan is het gek dat we ons zo proberen te verandereren als we aan het daten gaan. en dit stuk drukt je echt met de neus op de feiten!

Goed begin van de ochtend 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder