De zak met de Majorelle Blauwe Jas verdwijnt in de omhooggeschoven klep van de gele opvangtehuis voor te vondeling gelegde kledingstukken. Overhemden, truien, korte- en lange broeken, ondergoed in alle maten en afmetingen. De zakken zijn verschillend; vuilniszakken, boodschappen tassen, papieren zakken of gewoon los.
Eenzaam wacht dit kledingstuk op de omarming van de grijpers op de onbekende eindbestemming.

Ergens is een ver land loopt een jongetje, op blote voeten, een versleten korte zomerbroek met een T-shirt: Sales, een ooit spierwitte van een etalagepop. Dromen over wat er staat betekent naar school lopen en de vreemde taal leren begrijpen en schrijven.

De Majorelle Blauwe Jas toont de kobaltkleur in een ander dorp. De ritssluiting kan niet dicht.
Nu zijn het 4 verschillende knopen, draad als bevestiging om de gure wind de jas niet te laten wapperen. Het is koud. Er wordt gegroet in het kleurloos bestaan.
Herkenning gevolgd door een opgestoken hand naar wie de blauwe jas in bezit heeft.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder