Financiele crisis, economische krimp, recessie, klimaatverandering…dat is waar het nu over gaat, dat is waar het volgend jaar over gaat. Het CPB, de regering, wereldleiders..allemaal voorspellen ze de toekomst. Het gaat niet goed en het wordt slechter. De industriele revolutie van de 18e eeuw loopt ten einde. Deze is nooit gestopt en de afgelopen jaren, gezien de informatietechnologie, exponentieel gegroeid. Ik voorspel het einde van deze industriele revolutie. Grondstoffen raken op, we zijn er achter gekomen dat je geen geld over geld, over geld, over geld kunt lenen en geven, de beurzen dalen en het vertrouwen in de wereldeconomie ebt weg. Dalen, dalingen, krimp, kortom alles wordt minder en gaat alleen maar de negatieve kant op. Maar wat komt er dan wel? We beseffen ons veel te laat dat de wereld ten onder gaat door ons toedoen. Maar de wereld kaatst de bal gewoon terug waardoor we voor nieuwe vraagstukken komen te staan. Daar zit de toekomst in, een groene toekomst, terug naar de tijd voor de revolutie, want dit tijdperk is ten einde.

De “rijke” mens kan niet zonder de gemakken die de industriele revolutie met zich mee bracht..kan jij een week zonder gas, water en licht? Kan jij een week zonder geld? Dus je huis wordt niet verwarmd, niet verlicht, je kan geen eten kopen, welke je toch niet kunt bereiden. En huis?, zonder geld kun je die niet betalen…Ga eens na wat je gewent ben om te hebben, en beeld je dan in dat je dat allemaal niet meer heb. Kan je dan overleven? De wereldbevolking zal flink krimpen, sterfte zal massaal zijn. Kortom een apocalyptische voorstelling. Wie overleven dit nu? De “arme” mensen, mensen die nooit iets hebben gehad, mensen die leefde van de natuur. De mensen waarvan wij vinden dat ze onder-ontwikkeld zijn, de ouderwetse jagers en verzamelaars. We moeten ons afvragen wat we bereid zijn op te geven om toekomstige generaties een fijne plek om te leven aan te bieden.

Wat willen we nu eigenlijk? Als je ziet hoeveel honderden, zelfs duizenden miljarden euro’s worden uitgegeven om er maar voor te zorgen dat we over twee jaar weer economische groei hebben, dan denk ik bij mezelf: waar zijn we nu mee bezig? Als je nu al dat geld zou gebruiken om een nieuwe revolutie te starten, dan zou dat een groter lange termijn effect hebben. Groene stroom is niet groen, CO2 uitstoot verminderen is geen CO2 uitstoot stoppen. Maar dat is wel wat moet gebeuren. In plaats van miljoenen te investeren in een hotel in Dubai, kan je ook van dat geld enkele windmolens laten neerzetten die echte groene stroom opleveren. We zijn te veel afhankelijk van. Hierdoor worden belangrijke veranderingen niet doorgevoerd, zoals het rijden op waterstof. Wij als burger hebben de macht, niet onze vertegenwoordigers in het kabinet. Wij, als maatschappij, als wereldbevolking.

De intentie, motivatie en de wil is er om de wereld te veranderen. Alleen de weg wordt ons ontnomen, we laten ons propaganderen. Het wordt nog te moeilijk gemaakt. Ik weet ook wel dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, en ja ik heb makkelijk praten. Maar zien jullie het dan niet? Het is toch gewoon een kwestie van doen? Doen, doen, doen, en niet wachten tot het te laat is en dan pas actie ondernemen zoals nu gebeurt en nog jaren door zal gaan. Nee, ik sta voor de menselijke revolutie! Het wordt tijd dat we het gaan doen met zijn allen. Wij willen, wij moeten, wij doen. Derde wereldlanden en het Westen en het Oosten..Nee, de mens, de bevolking, WIJ. Als we onszelf kunnen revolutioneren dan volgt het materialisme en het kapitalisme vanzelf. Wij moeten veranderen en niet de economie, wij zijn de economie. Wij moeten de armen niet helpen, we moeten hen om hulp vragen. Leer ons leven met de natuur, leer ons leven als mens en help ons te stoppen om te leven als machines…want als het licht uit gaat, houden ook de machines op met bestaan.

Categorieën: Maatschappij

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

2 reacties

Mien · 19 december 2008 op 15:06

Zodra moeten en willen met elkaar op hol slaan loopt de revolutie spaak.

Mien

RickTeck · 20 december 2008 op 17:10

Precies, waarom fabrikanten als General Motors en Chrysler, makers van veel te grote slurpwagens geld geven? Deze moet je gewoon kapot laten gaan, ze hebben het altijd verdomd om zuinigere auto’s te maken dus weg ermee!
Slechte bedrijfsvoering wordt tegenwoordig helaas beloond met bonussen. En dit terwijl de topkutlui toch al veel te veel meer krijgen dan ze werkelijk verdienen.
En dan nog de prijsstijging van de energiekosten, er wordt toch meer groene stroom geproduceerd dus kan de prijs van energie juist naar beneden, lucht, wind en waterenergie kost namelijk niks dan wat machines. Dus brandstof hoeft er niet meer betaald te worden, maar toch stijgt de prijs nu met 10-20 %. Men gaat dus ongestoord verder met graaien en geld verdienen over de hoofden van burgers.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder