DEZE BRIEF IS GECATEGORISEERD ONDER DE RUBRIEK “PRODUCT” STIKSTOF

Ola, 22,

Ik wilde het met je hebben over het ‘product’ stikstof. Zoals jij het wel met mij eens zal zijn, kun je alles in deze wereld samenvatten onder de noemer: ‘PRODUCT Zullen we dit meteen onze eerste rubriek noemen, 22?”
En dat we als tweede rubriek “ERGENISSEN” op de rol zetten?
Eens, 22? Als jij ook een rubriek in gedachten hebt, laat het dan weten.

Soit! stikstof dus! Ergens 2 weken geleden, lekte via RTL Nieuws een brief uit waarin Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius zei dat Nederland op moet schieten met het stikstofbeleid. Hij zei onder meer dat het van ‘essentieel belang’ is dat de ‘kritische depositiewaarde in geen enkel Natura 2000-gebied nog wordt overschreden. Landbouwminister Piet Adema is geschrokken van de brief van de Europese Commissie. Daarin staat dat de commissie wil dat alle kwetsbare natuur in 2030 niet meer achteruit moet gaan door stikstof. Dat is ambitieuzer dan de plannen van het kabinet. Met andere woorden: 2035 kunnen we vergeten!.

Wat denkt jij 22? Es wird sowieso zum kotzen, oder? Hebben we hier te maken met een geniale move van Frau Kaag van Duivels’66 ?
Zo van; snel een brief laten componeren door haar vriendjes in Brussel zodat de rampzalige verkiezingswinst van Bäuerin Frau Dr. van der Plas in dertig regels vakkundig wordt getackeld? Hoe sta jij daar in 22?

Ik belde vannacht Frau van der Plas van de BBB-partij en vroeg om commentaar.
Ik citeer -zonder rekening te houden met het ‘product’ grensoverschrijdende taal, Frau Dr. van der Plas:” Ja, ik hoorde het!! Ze kunne me reet op, ja!! Ik heb schijt aan dat Europese zooitje. Ik hoop dat ze stikken in die stof!! Maar ze kunne schrijfe wat ze wille, maar 2030 is voor onze partij van de baan en 2035 trouwens ook. Voor straf wordt het nu 2040. En als ze nog langer tegenwerken wordt het 2045!
Nee, zonder gekheid: volgens recent onderzoek is stikstof in Nederland met 10% gedaald. Net zoals het relativeringsvermogen overigens, dat zakte naar een naoorlogs dieptepunt.” Aldus zij van de BBB van der Plas.

Wat vind jij, 22? Zelf ben ik er van overtuigd dat de gemiddelde Nederlander zich pas druk maakt over de milieuverontreiniging wanneer de kwaliteit van zijn televisiebeeld er onder te lijden krijgt.
Dat zei ons idool van Kooten jaren geleden als, maar dat geheel terzijde.
Volgens mij is er maar één oplossing: Schrap bij wet het woord stikstof uit de woordenboeken en als gevolg daarvan uit het collectieve geheugen. Vervang dan dat woord dat ik niet meer wil zeggen door het woord groenstof en de wereld ziet er ineens weer heel anders uit.

Eens?22 Ik wacht in spanning op uw mail
PACO

Ola, Paco

Stikstof! dus! Amai, Het tocht in de boerenomgeving en ook onder de rokken van de boeren gender neutrale dragers. Tegenwoordig, zeg maar ‘nowadays‘ moeten wij voor Frau Bäuerin Bauer Bewegung helemaal niets begrijpen van haar orakel dat de stand van de schaamhaar populatie platjes en de schurft onder de studenten juist significant is verbeterd.
Sigrid Agnes Maria Kaag, zeg maar SAM Kaag, heeft haar baanbrekende werk bij de Verenigde Naties, verlaten om in de vaderlandse politiek poel des verderf door velen ‘weggezet’ als – en ik noem het woord niet – een vrouw op een bezemsteel.
Zelfs de ultra rechtse partij die bijna weggevaagd werd bij de provinciale verkiezingen, opende de jacht op SAM en zingt noch immer hun Thierry “Horst Wessel lied Wir gehen nach die Filistijnen en nemen mee…. ‘
Enfin, ik heb toch enige bewondering voor SAM en de politieke geselingen die ze moet ondergaan tijdens een debat en dat zonder enige steun van de man die een premier abonnement heeft voor het 24/7 gratis SMS wissen en onbeperkt Willem Lex bestookt met opdrachten vooral zichzelf te blijven. Willem Lex vroeg in- een recent gepubliceerde SMS – ‘Mark, wat is dat?
Enfin, de 2 partijen die vooraan in een stoet van rechtse malloten zouden eens verplicht moeten reizen in een geblindeerde goederenwagon, daarna in een gammele bus om de vrijheid te ervaren bij de ‘ALL You Can Kill Taliban resort in Kaboel. “
Dat zal ze leren! Bij terugkomst direct een open hersen chirurgische operatie om te beoordelen of hun herseninhoud bestaat uit Duivelsverzen patronen, maar dat terzijde.
De dieren politie kwam erachter dat Frau von der Plas eet graag een Donor Kebab Kapsalon, gezien haar uitdijende omgang, als lunch gebruikt in de vreetschuur van boer Achmed Jansen te Ureterp.
Donor, het vlees dat koeien, varkens, kippen en eenden gedwongen moeten afstaan na een miserabel leven in de concentratie kampen van haar hielenlikkers.
U weet, Paco dat tegen dat hielen likken geen stikstof, Co2 en zelfs onkruid verdelgingsmiddel tegen opgewassen is.
Mocht ze een jurk dragen zonder tochtstrip dan meurt de stikstof onder haar jurk vandaan.
NL Alert heeft menskracht te kort om de natuurvriendelijke medemensen te waarschuwen, dat deze BBB opruier, stikstof uitstoot ons klimaat en de natuur vernietigd
Ramen dicht en het nieuws blijven volgen. Haar sponsors uit de Quote top 10, die blijven schuddebuikend lachen tijdens het ‘vorkje prikken’ in een *** Michelin restaurant. Het Michelin mannetje is een volle neef van Madame Urinoir Public

Paco, De natuur, onze natuur ligt aan het zuurstofapparaat en wordt politiek kunstmatig in slaap gehouden. Komt er een teken van leven, dan zeggen de BBB ‘Caroline, Caroline, we hebben in onze matrassen de bed wants weer gezien’ Het krioelt met deze jeukende beestjes. Tijdens een – geheime bijeenkomst -in de bossen van de Bible Belt Beweging wordt ‘Schurft en Schurftmijt als bewijs gezien dat onderhuidse jeuk als hun luis in de pels wordt omarmt.

Voorzitter Sjaak van de Graftak, een volle neef Caroline van de Plas, zegt dat een luis in de pels ook bewijst dat de natuur zich herstelt. Mevrouw Pieternel meldt dat haar vrouw alleen maar klaagt dat schaamluis en platjes worden vergeten en zij daar vreselijk een jeukend en krabbend gevoel van krijgt.
Het gemengde boerenbedrijf met 6045 schijtende en pissende melkkoeien, 5.000 varkens en bespoten akkers met boerenkool, rode bieten en graan laat zich niet uitkopen, zelf gedwongen uitkoop accepteren ze niet.

Aha, zegt Sjaak van de Graftak ‘Wij sponsoren u zekers wel’. Ze zijn gek daar in Den Haag. Natura 2000 is 23 jaar geleden bekend gemaakt en nog zijn wij ‘de Sjaak’
In de zaal met 2400 bezette stoelen stond een man, in een zwart kostuum, ineens op en schreeuwde. Bek houden Sjaak, je moet eerst leren bidden en onze Heer vragen wanneer hij naar de aarde komt.
‘Wie riep mij?’ En wie bent u? vraagt Sjaak. Ik ben de heer, uw heer en kom never nooit niet naar de aarde.
Waarom niet? Omdat ik nergens meer mag landen! Jullie KLM en ik weet wat deze 3 letters betekenen: Kom Later Maar! Dus, opzouten jullie op de bijbelriem.
U moet allen maar eens diep in de stikstof, de gierput gaan en dan pas mag u mij weer aanbidden. Ik zal jullie nog wel een eeuwtje of 2 blijven geselen, zo waarlijk helpe mij ikzelf en de heilige geest!

Kortom, ‘Groenstof’ wie wil daar niet mee blijven ademen.

Terwijl ik hier in een heuvelachtig landschap in het dal staat waar de gier nu wordt uitgereden en de ramen – op Befehl von der Bürgermeister aus Schwein op Gier- gesloten en geblindeerd moeten worden, kijk ik – met ingehouden adem – uit naar uw Ergernissen.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

3 reacties

Kees Schilder · 14 april 2023 op 10:02

Goed gesproken, Bro. Mijn brief aan u komt eraan

Nummer 22 · 16 april 2023 op 09:37

Dank u, Paco! Het 2e deel is ingezonden maar nu met een Algemene Waarschuwing voor de lezers, want het virus van onzin en ‘kijk mij ’s lekker belangrijk zijn'(Floortje D.) om over de relatie J.J v.d. Wal en Wipke/Wopke H. de Gooise en v/h de Studenten Troep Bweging Veurzitter van Minervao maar nu een minister van buitenlandse zaken, tsja. Over Barbar Mama van de BBB kunnen we een eigen Gierput Courant gaan beginnen. Courant van Leugens & Bedrog!, maar dat terzijde. Ho, was Caroline het muurbloempje van de school en dacht- toen ze knapste jongen zag – ‘Heb stiekum met je gedanst en je meegesleept naar het fietsenhok!

Kees Schilder · 16 april 2023 op 10:45

En dan nu het weer…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder