Niets lijkt meer heilig tegenwoordig. Is dat nu een van de verworvenheden in een democratie met vrijheid van meningsuiting als hoogste goed? Mijn reet! Het wordt hoog tijd voor een nieuwe zaligverklaring. Want zonder heiligheid bewandelen respect, loyaliteit en vertrouwen het hellende vlak van de verloedering. Als een onkruid woekert de vertwijfeling om ons heen resulterend in een samenleving, zonder bindende factor, in de uitverkoop. Maar wees niet bevreesd. De redding is altijd nabij op het moment dat de nood het hoogst is. Zou dit moment dan nu toch zijn aangebroken? Het is nog niet te laat zolang men de ogen opent voor het goede van de alwetendheid. Zeg Halleluja, want ik heb het licht gezien en wil met vreugde de blijde boodschap aan u verkondigen.

Nog geen halve eeuw geleden openbaarde zich een God aan ons, die spoedig navolging kreeg van een aantal trouwe en toegewijde discipelen. In hun volle overtuiging hebben deze volgelingen bergen werk verzet om de nieuwe leer voor een breed publiek toegankelijk te maken. Met recht een monnikenwerk. Met hulp van de profeet BeeGee is dit ook daadwerkelijk gelukt! En vraag mij niet waarom maar vandaag de dag lijkt dit nog de enige weg waarin de mensheid durft te geloven.

Dus weg met het Christendom, weg met de Islaam. Zelfs het Jodendom of Hindoeïsme kunnen niet tippen aan de populariteit van deze nieuwe leer, het Windowisme! Laat me u kopiëren door voor te gaan in ons programma:

[i]Onze vader die in het web verborgen zijd,
Uw DOS worden geheiligd.
Uw domein komen.
Uw syntax zal lokaal geschieden zoals op het net.

Geef ons heden ons dagelijks stroom
en verlos ons van het virus
zoals ook wij van anderen hun spam vergeven.
Leidt ons niet in een vastloper
maar verlos ons van de Apple. U niks!…[/i]

…Er bekruipt mij een gevoel dat uw enthousiasme voor deze openbaring beduidend minder is dan mijn euforie. Ligt het dan toch genuanceerder? Misschien moet ik minder in uitersten denken. Per slot van rekening denk ik niet alleen maar in nullen en enen of zwart en wit. Maar een combinatie van de uitersten geeft me ook nog geen kompleet beeld. Ik krijg slechts een getal, weliswaar niet kleiner dan nul, maar ook niet groter dan één. Of zie ik nu enkel in grijstinten? Ik geloof dat ik me nog maar eens moet openstellen voor de ware kleur van een ieder individu zodat ik kan leren van een bontgekleurde samenleving.

Categorieën: Gein & Ongein

9 reacties

Wright · 12 september 2006 op 11:51

[u]Matteus 6:7-13 [/u]

Als gij bidt, gebruik dan geen omhaal van woorden zoals de heidenen, want deze menen dat zij door hun veelheid van woorden verhoring zullen vinden.
Volgt hun voorbeeld dus niet na, want voordat gij Hem vraagt, weet uw Vader wat gij nodig hebt.

Jammer genoeg is het niet erg orgineel. Ik heb het ‘onze vader’ al vaker in deze vorm gelezen, alleen nog niet eerder ‘zijd’ met een d..
Het ‘een’ voor onkruid kun je beter weglaten, dan loopt het beter.

Grtz, Wright *vandaag in een wat kritische bui.;-)

Mosje · 12 september 2006 op 13:20

Oke King, nu nog een lang wit gewaad aantrekken, en wie weet krijg je nog discipelen ook!

c:\exit

KingArthur · 12 september 2006 op 15:35

Wright, jij mag best kritisch zijn. Ik schaam me ook doot :-).

Li · 12 september 2006 op 19:08

[quote]Ligt het dan toch genuanceerder? Misschien moet ik minder in uitersten denken. Per slot van rekening denk ik niet alleen maar in nullen en enen of zwart en wit. Maar een combinatie van de uitersten geeft me ook nog geen kompleet beeld. Ik krijg slechts een getal, weliswaar niet kleiner dan nul, maar ook niet groter dan één. Of zie ik nu enkel in grijstinten? Ik geloof dat ik me nog maar eens moet openstellen voor de ware kleur van een ieder individu zodat ik kan leren van een bontgekleurde samenleving.[/quote]

Dit vind ik bijzonder mooi geschreven!

Li

WritersBlocq · 12 september 2006 op 19:11

Potsienulletjeeentjetweetje! Is Li me net voor! Zie haar quote, maar dan kompleet compleet met een c :laugh:

Trukie · 12 september 2006 op 22:26

Tussen de bits en bytes liggen nog wat grijze vlakken. Of is het nou violet of purper of taupe?
Voor mij gaat de wereld in herfsttinten er aan komen.
Weer eens een andere King.

Ma3anne · 12 september 2006 op 22:37

Geinig.
‘worde’ en ‘kome’ (aanvoegende wijs) zou het moeten zijn achter ‘zijd’. Ga je nog meer dootschamen! 😛

KingArthur · 13 september 2006 op 14:37

Thanks Li, WB, daar draaide het mij uiteindelijk om.

KawaSutra · 13 september 2006 op 15:29

Inderdaad King, oogkleppen en tunnelvisie zijn nog nooit ergens goed voor geweest, wel makkelijk.

Helaas is het Windowisme al net zo ten prooi gevallen aan menselijk falen als de andere door jou genoemde voorbeelden. De door jou gegeven parodie kon mij niet echt bekoren maar de rest van column staat weer als vanouds.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder