Eindelijk is het zover. De wereld is ingrijpend veranderd, en wij allen zijn kinderen van deze nieuwe wereld. Later zullen we aan onze (klein)kinderen kunnen verhalen over de duistere wereld die er eerst was, maar die wij in onze levens zagen transformeren tot een waar Utopia.
Vol ongeloof zullen we aangekeken worden wanneer wij vertellen over de ontberingen die we hebben moeten doorstaan. Druiven met pitten zullen de volgende generaties shokeren, waarom zou je het risico willen lopen zo’n zaadje door te bijten? Zeker wanneer ze horen dat de binnenkant ronduit bitter smaakt kijken ze ons vol ongeloof aan.
Angstzweet druppelt van hun voorhoofden wanneer ze horen dat er ooit sla bestond die je meer dan één keer door moest snijden. Nee, gelukkig was er in 2003 een slasoort op de markt gekomen die je met een enkele snijbeweging al fijn genoeg voor een salade had. Trouwens, waarom zou je dat doen? Je had toch ook al kant en klaar in de supermarkt? Tussen de zakjes yoghurt, soep en vruchtensap hing dat toch in? Over en weer gooiend met hun praktisch onbreekbare bellenblaas bubbels mijmeren wij weg naar het uiteenspatten van het vroegere sop, tot onze hond door zijn vertaler om zijn nek laat merken dat hij wat meer water nodig heeft met dit warme weer. Zelf lust ik ook wel wat en snij ik daarom nog maar een stukje af van mijn vierkante watermeloen.
Ergens diep van binnen hoop ik dat dit toekomstbeeld overdreven is, ook al zijn al de bovengenoemde ‘uitvindingen’ al waarheid. Vele miljoenen euro’s zijn al gestoken in de ontwikkeling van onbreekbare bubbels, vertaler van hondensignalen, pitloze druiven en meer van dat soort zinnige dingen.
Het wachten is op de kant en klaar gekookte eieren zonder schaal, vers van de kip. Iedereen zo’n kip in huis en we hebben ook nooit meer last van een vervoersverbod. En zoek ik ook niet meer doelloos naar de eieren met pasen!

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Reyn_Eaglestorm · 10 december 2003 op 13:12

Vergeet vooral de Glowfish niet! Dat is een genetisch gemanipuleerde _lichtgevende_ goudvis, die sinds kort in de VS te koop is bij de betere dierenwinkels. Leuk voor de kat. Dan die ‘snachts ook gefascineerd naar het aquarium staan turen.

deZwarteRidder · 10 december 2003 op 15:57

aan de andere kant …Je zal toch maar 100 jaar zijn heb je toch een hoop nieuwe dingen zien komen de laatste eeuw..
Maar als we dan toch gaan uitvinden…iets tegen kanker? of AIDS?? of tegenhet roken, overgewicht enfin moem maar op wensen zat en die gaan voor de pitloze druiven
Rich@Rd

Sarakim · 14 december 2003 op 12:55

Precies mijn punt eigenlijk, het is te vreemd voor woorden dat mensen daar hun geld in steken in plaats van medicatie, ontwikkelingshulp, zorg en onderwijs.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder