“Mam, wat wil je hebben voor je 78 ste verjaardag”? Och jong, als het niet te veel gevraagd is graag een rollator.

Jaren geleden, voor de komst van minister Hoogervorst van Volksgezondheid kon je met een doktersbewijs een rollator gaan “halen” bij je eigen ziektekostenverzekering.
Maar nu zijn we beland in een tijdperk waarin we voor alles moeten betalen dus ook voor een rollator. Het CVZ (college voor zorgverzekering) geeft het nieuwe kabinet binnenkort een advies hierover om de rollator uit de ziektekostenverzekering te halen.

Oke, mam wil graag een rollator. Dat kan ze van haar pensioentje niet meer betalen. Het Internet dan maar op om te gaan “googlen”.
Typ in: rollator. Je ziet door de rollatoren het bos niet meer.

Allerlei verschillende soorten, kleuren, design komen voorbij geflitst. Ja daar staat een hele mooie, bij de ANWB. Dat zij zich ook al bemoeien met dit soort vervoer vind ik vreemd. Wel makkelijk met bandenpech, een belletje en ze zijn er. Gelukkig ben ik lid van deze vereniging. De rollator kost omdat ik lid ben €189.00 maar ook zie ik bij een gezondheidswinkel er een staan voor € 84.95. Dit is een model waar iedereen meeloopt en als je bij een activiteit in je zorgcentrum je rollator buiten moet laten staan dan is het niet vreemd als een ander je rollator meeneemt.
Zal ik dan maar gaan voor het “design” model van de ANWB?
Och, wie weet hoelang mam er nog plezier van heeft, zet er nog een bel en een Tomtom op en moeder is helemaal bij de tijd. Op een dag zal ik er zelf ook wel een nodig hebben, dan is deze rollator niet meer “design” maar “Art-deco”. Twee vliegen in een klap.

Ja mam, een rollator voor je verjaardag. Van harte gefeliciteerd zegt het oranje ballonnetje dat vrolijk aan het stuur hangt.

Categorieën: Maatschappij

2 reacties

klapdoos · 11 augustus 2007 op 13:47

Ben je toch niet goed geinformeerd, want de rollatoren en krukken en verdere hulpmiddelen blijven gewoon in het pakket hoor! Alleen is het nu het bezit van je moeder, dus één mazzel is er, je hoeft het abbonnement niet steeds te vernieuwen, Mam gefeliciteert namens de klapdoos
groet van leny

lisa-marie · 12 augustus 2007 op 21:08

😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder