De functie van de tafel in deze moderne samenleving is hard tanende. Want wie zit er tegenwoordig niet met het bord op schoot te kijken naar weer zo´n geestdodend programma op TV? Jammer want naast het eten eraan is onze doorgaans trouwe vierpoter eigenlijk bedoelt voor de sociale interactie zonder technologische media dan wel te verstaan.

Gelukkig is de tafel nog niet verdwenen uit onze werkomgeving en schuiven vergadertijgers regelmatig aan. Daar waar in het verleden een vierkante of rechthoekige tafel nog volstond pleit ik echter voor de ronde tafel. Het principe van de ronde tafel is namelijk gebaseerd op gelijkheid want wie zit nu eigenlijk aan het hoofd hiervan? Een halfbakken compromis als een ovale tafel is geen optie. Deze versterkt enkel het wij-zij gevoel waarbij de uitersten elkaar steeds dichter naderen. Je moet wel schitzofreen zijn wil iemand hier aan het hoofd zitten of een heeele knappe bruggenbouwer.

Ik droom er dan ook van dat eens de dag mag komen dat er een grote, niet-rondvormige tafelverbranding zal zijn en dat deze vervangen zullen worden voor de ronde variant. Schuif eens wat vaker aan en u zult zien, misschien eerst nog wat onwennig, het is een verademing.

Categorieën: #Weekopdracht

1 reactie

Arta · 25 augustus 2019 op 23:41

Haha, dit is wel een heel toepasselijk onderwerp voor iemand met jouw Nick! King Arthur op de barricade voor de ronde tafel!
Mooi woordenspel heb je gebruikt!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder