Hebben jullie dat nu ook? Ik lig er wakker van: het idee dat ik later niet meer zelf mijn onderbroek kan aantrekken. Na de stoelgang bij voorbeeld. Of na een warme douche. Of na die éne keer per jaar dat ik mijn onderbroek nog speciaal voor oma uittrek. Het zal (hopelijk) nog een flink aantal jaren duren, maar er komt een moment dat ik voor het aantrekken van mijn onderbroek de buurvrouw moet roepen, of een zuster, of de thuiszorg. Dan sta ik met die broek op de knieën, ik kan niet meer bukken en de postbode belt voor het afgeven een pakketje maxi-onderbroeken van Wehkamp. Dat is toch een doemscenario! Dat is toch een nachtmerrie! Maar er is hoop.

De Belg van den Broeck (hoe toepasselijk) won de eerste prijs in het Belgische uitvinderprogramma ‘Bedenkers’ met een fenomenale ‘slippenlift’. Na de facelift voor mensen op leeftijd, is er nu een slippenlift; een ingenieus nieuw apparaat waarmee je als stramme oude baas tot het einde der dagen zelf je slip kunt aantrekken. En als ik één ding wil dan is het altijd mijn slip zelf aantrekken!

Ik heb mij laten vertellen dat het een closed (met een d en niet met een t) finish was. Nummers twee en drie lagen lange tijd met hun Belgische bananenfriet en speculaaspasta voor in de score, maar toen van de Broeck zelf zijn naamgenoot, oog-in-oog met de jury, had laten zakken en met zijn lift weer had opgehesen, waren de dames en heren volledig om. De lange ‘schoenlepel voor de kont’ leverde de goede man € 25.000 prijzengeld op. Goed bekeken, en van de firma in Lokeren die de slippenlift in productie gaat nemen zal van de Broeck ook nog wel de nodige pegeltjes ontvangen. En dat door al die gaten in de markt!

Er komt een tsunami van grijsaards aan; over een jaar of tien/twintig. Ik maak daar onderdeel van uit. De jeugd van tegenwoordig ziet die grijze golf al aankomen en denkt: daar willen wij niet voor opdraaien! Laat die bejaarden zelf maar de broek ophouden. En dat gaat nu gebeuren; dankzij van den Broeck die met kort vertoon van zijn eigen slappe patatje en de slippenlift de wereld gaat verbeteren.

De slippenlift: binnenkort bij Wehkamp.

Categorieën: Algemeen

13 reacties

DreamOn · 7 december 2007 op 11:48

Ik weet nog een veel simpeler oplossing; Géén ondergoed dragen! Scheelt je een hoop was en je hoeft geen slippenlift aan te schaffen!

Grappige column Schoevers! 😀

Groetjes DO.

geertsjohn · 7 december 2007 op 12:13

Van den Broeck heeft op de Nederlandse radio uitgelegd hoe de sliplift werkt. Als ik dat zo eens hoor denk ik dat het minder werk is om je slip over je hoofd aan te trekken. Dan hoef je ook niet te bukken. 😀

Leuk geschreven, leuk onderwerp!

klapdoos · 7 december 2007 op 12:47

Nou DO geen slip is ook geen optie, is zo koud in Middelburg, en niet te spreken over de blaasontstekingen dan….
Gewoon veel blijven oefenen en diep door de knietjes buigen, blijven die altijd soepel en dan hoef je ook nooit bang te zijn dat een ander je tent hoeft op te zetten ( aan te trekken bedoel ik)
groet van leny 😆 😆

pally · 7 december 2007 op 13:09

Ha, ha grappig deze slippendrager! 😆

groet van Pally

arta · 7 december 2007 op 18:04

😆 😆
Leuk hoe jij regelmatig dit soort onderwerpen aangrijpt voor een column! 🙂

lisa-marie · 7 december 2007 op 19:25

Heerlijke column, ik heb het met veel plezier gelezen. 😀

weathergir · 7 december 2007 op 21:57

WHOEAAHAHAHAHAHAHA!

weathergir · 7 december 2007 op 21:59

[quote]die met kort vertoon van zijn eigen slappe patatje en de slippenlift de wereld gaat verbeteren.[/quote]

WG rolt over de vloer van ’t lachen…

[quote]De slippenlift: binnenkort bij Wehkamp.[/quote]

WG rolt schuimbekkend over de vloer van ’t lachen…

Al met al: superverhaal! 😉

Grumpy-old · 8 december 2007 op 09:35

Normaal ben ik geen liefhebber van “onderbroeknlol ” maar voor deze column maak ik met pleuzier een uitzondering.

Maar om nu meteen te zeggen dat ik daar nu al wakker van lig? Nee niet echt.

Greetz
Grumpy

Trukie · 8 december 2007 op 13:19

Een geruststelling Schoevers, In verpleeghuizen hebben ze een simpele oplossing. De mensen krijgen een luier aan. Dat werkt voor hen gemakkelijker.
Maar een dikke pluim voor jouw oplossing.

SIMBA · 8 december 2007 op 17:10

Ik heb die *uitvinder* gezien bij “Thank God it’s friday” echt een geweldige uitvinding die superserieus werd gepresenteerd! Dus ons toekomstbeeld is: een seniorenbed met ernaast een rollator en een slippenlift…..heerlijk he die zelfstandigheid op oudere leeftijd! 😀

schoevers · 8 december 2007 op 18:53

ColumnXvrienden,
ik zit in een duidelijke inspiratie-dip en bijna niets komt meer uit de pen.
Deze column, die ik zelf diep in het innerlijke afkeurde voor menselijke comsumptie, riep positieve reacties op.
Dank u , dank u. Zo kom ik er binnenkort wel weer bovenop.

KawaSutra · 9 december 2007 op 00:46

Wat een toestanden allemaal. Gewoon je slip aan beide zijden doorknippen en voorzien van klittenband. En bij nader inzien hoef ik niet eens te wachten tot ik oud ben. 😀
Leuke column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder